Canım ben de liseliyim ve senin derdinin ne kadar büyük olduğunu anlayabiliyorum. Büyükler tarafından bu tarz olaylar önemsiz görülse de, bizim için çok önemli. Çünkü sen de her gün serviste onları çekmek zorunda kalıyorsun. Fakat gerçekten yazını çok karmaşık yazmışsın. Hiç birşey anlaşılmıyor. Ben anlamak için tam 4 kez baştan okudum da öyle anlayabildim. Bir yazı uzun olabilir ama önemli olan o yazının güzel,akıcı ve anlaşılabilir bir dille yazılmasıdır.Kusura bakma ama sen galiba fazla kitap okumuyorsun,bu yüzden kendini ifade edemiyorsun. Bence hemen eline bir kitap alıp okumaya başlamalısın. Bak ben de çok uzun bir konu yazdım 'Bir derdim var' bölümünde, ama çok anlaşılır bir dilde yazdım ve herkes anladı. Bir kişi bile bana 'Anlayamıyorum, çok karışık yazmışsın' demedi. Çünkü ben çok kitap okuyorum. Lütfen bana bu yorumumdan dolayı kızma, sadece sana yardımcı olmak istedim.
Gelelim derdine, bir kere serviste öyle hayvan sesleri çıkarman hiç hoş değil bence, özellikle de bir genç kıza hiç yakışmayan hareketler bunlar. Üstelik böyle yaparak başkalarının gözünde 'terbiyesiz kız' olursun. Neyse, artık olan olmuş. Bence 'aşkuşum' dediğin kız, yani Melis senin gerçek arkadaşın değil. Ve arkadaşın Esra bence Melis ile ilgili bir sırrı o gıcık olduğunuz Tuba'ya söylememeliydi. Çünkü öyle kızların eline senin aleyhine kullanabilecekleri hiçbir koz verilmemeli. Tuba da seninle Melis'in arasını açmak için dedikodu yaptığı kıza, yani Burcu'ya bu bilgiyi kendisine Esra'nın değil, senin verdiğini söylemiş. Çünkü Esra ile alıp veremediği yok anladığım kadarıyla. Hatta Esra ile barışmış bile. Asıl alıp veremediği, gıcık olduğu kişi sensin, çünkü sene başında onunla kavga etmişsin. Bu yüzden, senden öcünü almak için böyle birşey yapmış, en yakın arkadaşınla aranı açmış. Ama o arkadaşın Melis senin gerçek arkadaşın değil, üzgünüm. Çünkü sana olayın gerçeğini bile sormadan, gerçekten böyle birşey yaptın mı demeden seninle küsmüş. Gerçek arkadaşlıklar öyle kolay bitirilemez, iki yakın arkadaş arasında bir olay geçtiği zaman bunu birbirleriyle konuşurlar, birbirlerine sorarlar, bir çözüm yolu bulmaya çalışırlar. Ama Melis öyle yapmamış, bir tane cadı kızın lafına inanıp seninle küsmüş. Ve sessiz bir şekilde de küsmemiş, hep sana laf atıyormuş ki bu senin için çok sinir bozucu birşey. Demek ki o seni gerçek arkadaşın değilmiş, bunu acı da olsa anladın sanırım. Bence bundan sonra arkadaşlarını çok ama çok dikkatli seç ve sakın o cadı kızlara kafayı takma. Bırak ne yaparlarsa yapsınlar. Elbette bir gün bu yaptıklarından dolayı cezalarını çekerler. Eğer istersen Melis'e 'Neden olayı bana sormadan hemen arkadaşlığımızı kesip attın?' diye sorabilirsin ama bence o kız buna değmez, boşver gitsin. Ve bu olayları düşüne düşüne derslerini bırakma, aksine onlara dört elle sarıl. Ben artık bu tür kızların niyetini anlayabiliyorum çünkü ben de buna benzer olaylar yaşadım ve artık canım çok yandığı için çok dikkatli davranıyorum. Şükürler olsun ki artık böyle olaylar yaşamıyorum, sınıfta gerçekten iyi 2-3 arkadaşım var, onlarla takılıyorum. Tabi sınıfta cadı kızlar yok mu, tabiki var ama ben onlardan uzak durduğum için bana hiç bulaşmıyorlar.