sert kaka:(

eyif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2007
338
2
kızlar oğlum kakasını çok sert yapıyo canımın içi çok zorlanıyo herşeyden yiyo lifli de besleniyo am aneden böyle oluyo anlamadım nasıl biraz yumuşak kıvama getirebilirim yardımcı olurmusunuz:uhm:

geçmiş olsun , çok zor olsa gerek

ıspanak çorbası dene istersen, bağırsağını yumuşatır, kayısı suyu da vereblirsin

armut, kayısı, şeftali dene hayatım..bir de hipp in siyah erik püresi süper...onun üzerine biraz da su içirdin mi...cır cırrrrr....pirinci, havucu, patatesi azalt....

biz de aynı problemi çok yaşadık biraz değişik gelebilir ama ben sütü arttırıyormuş diye çörek otu yağı içmeye başladım o zamandan beri oğlumun kakası yumuşadı 2-3 güne bir yapardı şimdi her gün 1 defa yapıyor maşallah günde 1-2 çay kaşığı çörek otu yağı içiyorum emziriyorsan bir dene istersen

su alımı az olduğunda da kakası sert oluyor
bol bol su içirmeye çalış canım

ben 1 adet kurukayısıyı suda haşlayıp püre haline getiriyorum ve kahvaltısını vermeden önce onu yediriyorum. sade olarak yemezse kahvaltısına veya meyvesine katabilirsin...iyi gelmezse miktarını biraz arttırabilirsin.

benimde oğlumun zaman zaman kakası çok sert oluyor bende o dönemlerde patates muz falan vermiyorum sebze çorbalarına nişastalı eyler katmıyorum sadece ıspanak kabak falan haşlıyorum bu mevsimde bulamazsın ama kayısı püresi alıp verebilirsin hipp in kavanoz mamaları çok güzel.bol bolda su tabi

ben de çörek otu yağı almıştım ama içmeye korktum.zaten bebek için vermişti aktar ama denemedim.sadece göğsüne sürüyorum arada.balgam için vermişti kızıma.

arkadaşlar ben de aynı dertten muzdaribim bugün yeşil mercimek çorbası yapmıştım zeynebe akşama kalmadı yaptı kakasını çok şükür hem de 2 kere mucize gibi yani

bu arada birisi ıspanak yedir demiş geçen gün doktor tv de ıspanak bebeklerde alerjen olabilir bir de içinde yüksek miktarda nitrat ya da nitrit isimini tam hatırlayamıyorum ondan varmış bir buçuk iki yaşına kadar pek önermiyorum dedi ben veriyordum o öyle deyince kestim

Fazla lifli gıda alımını bebekler için çok önermiyorlarmış bizim dr.umuz öyle demişti.Aç karnına kayısı yada suyu üzerine su .
Ispanak 1 yaşa kadar yasak

arkadaşlar çok teşekkür ederim
hemen dehiycem hepinizi öptümm

allahım ya deli edecek bu gıdaların alerjen olma riskleri beni
e ben ıspanakı hiç rastlamamışım bir yerlerde
verip duruyorum çınara
acaba o da mı coşturuyor alerjilerimizi

offff vallahi bunaldım bu alerji olayından yaa
domates yok turunçgiller yok
dah 1 ya da 2 kez mandalin denedik sadece
elma armuttan zaten bıktı
meyvesiz ve yemeksiz geçiriyor günlerini
aralarda emiyor
akşamüzeri falan 3-4 tane bisküvi tek severek yediği
patates kızartmasına hiç hayır demiyor ama
bu aralar iyice kendimi yetersiz hissetmeye başladım bu konuda

eyif canım benim oğlanda çok sert yapıyordu hatta 5 gün yapmadığı bile oluyordu yavum çok zorlanıyordu.ben kuru kayısıları kaynatıp püre haline getiriyom bi kavanoza koyup buzdolabına koyuyorum bölelikle hemen bozulmuyor.kaanı genelde muz kabız yapıyor ama muzuda kesmiyorum veriyorum.4,5 kaşık kayısı püresiyle karıştırıyorum üstünede ılık su içiriyorum çok faydası oluyor.dene istersen hayatum.genelde benim dolabımda oluyor hazır.hemde çok faydalı kuru meyveler

pembepanter bizim oğlanlar aynı gün doğdu değilmi canım :) hemen deneyim şu kayısıyı valla bende muzu vermiyorum kabız yapıyo diye benim oğlan iki gün bir hatta her gün yapıyo ama sert yapıyo suyuda bol veriyorum seviyoda su içmeyi ama işte sert olunc azorlanıyo miniğimm

bakla ve fıstık da son derece alerjen gıdalar. ama bir gıdanın alerjen olması yasak olması anlamına gelmiyor. hergün küçük miktarlarda deneyip alerji yapıp yapmadığına bakmak gerekiyor. benim kuzenimin oğlu ilk başta yoğurt mayasına ve peynire bile tepki vermişti sonradan geçti. ben de mesela ıspanak yediriyorum çünkü alerji yapmıyor. tabii psikopat gibi yıkıyorum önce :roflol:

sert kaka için kesinlikle haşlanmış kayısı püresi öneriyorum. tabii üzerine bol bol su.

kayısıyı azsekerle hasla pure ya 3 kasık felan yedır benım kızda kabızdı ıse yaradı bırde armut yedırebılırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…