Tatlı Tarifi Serme ve gazete baklavasi (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
bi hamurdan iki cesit baklva yaptik
malzemeler netten alintidir

1kilo baklavalık un
1kilo tereyağı
750gr ceviz(dövülmüş)
3yumurta
1su bardağı su
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1tatlı kaşığından az tuz
şerbeti için
1 kilo toz seker
1 kilo su
limon suyu

unu eleyin.yumurta,tuz,sıvıyağ ve suyla birlikte bir hamur yoğurun 20 dakika dinlendirin.dinlendirdiğiiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bezeleyin.
sonra bu bezeleri nişasta yardımıyla çok ince açın
SERME BAKLAVA ICIN
tepsinize kat kat sermeye başlayın.her katın arasına tereyağ serpmeyi unutmayın.yufkaların yarısını açtıktan sonra tam ortaya bolca cevizi yayın.diğer yufkalarıda aynı şekilde açtıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.
GAZETE BAKLAVA ICIN
ince actigimiz, hamururu, oklavarla buzelelim, buzdugumuz hamuru gazete uzerine alip, tekrardan sekilleri bozulmadan kivrisik sekilde gazete uzerine acailim, uzerine ceviz serpip, gazetenin boy tarafindan tutup uzunlamasina rulo yapalim, rulo olan baklavayi, 3 cm seklinde kesip yaglanmis tepsiye dizelim hepsini yaptktan sonra
kalan tereyağını iyice kızdırıp tepsinin her tarafına serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın.çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip soğuk şerbeti dökün , baklava soguksa serbet sicak olsun.şerbeti aldıktan sonra

Sympatos baklavalarin üstünü serpistirdigin ne eki? yesil fistik gôrûyorum ama kirmizi olan ne acaba? merak ettim

ayyy bu arada bu saatte canim baklava istedi cildiriyoruummm (( tatli krizine girdim...

hehehe herkesi yesil fistik diye kandiriyosun kiz:roflol:

eh hem kandiriyorum hemde fikir veriyorum
bayramda gelenler, diyor, yav bunun usundeki cam fistigimii oyleyse bu kirmizi ne diyolar bi bakiyolar tadida, allah allah bu yumusak sert degil diye, valla kimsenin aklina gelmiyr,
yesil kek yapip ;toz yapip kullancam
canim ya hala bayramdan baklavalar duruyo az, evde yenmiyo ise goturuyorum fransizlar bayiliyo valla,onlara hazir olsunda yemsinler

valla sorma canim fransizlar bayiliyor banada sorup durdular bayramda bize pasta tatli yapicakmisin diye...iyice arsizlassiyorlar alisincada heee...benneyaptımki

ben hamuru açamıyormu ya
hazır yufka alıp yapıyorum malesef acacak kadar becerikli değilim
ama kek işine bayıldım ne süper bir akıl ya

kız sen ne tatlı şeysin öleeee :)))) sana demedim tatlıya dedimm hehehe harika gözüküyoooo offff ağzım sulandııı ellerine sağlıkkk

Offf offf baklavaya bak.Hmmhh ne severim baklavayi var ya.
Ellerine saglik.Muhtesem gözüküyor.

gece gece canım çekti şimdi....
çok harika hemde çok....
ellerine sağlık guzel bacım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…