• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler serklaj olduğu halde erken doğum yapanlar??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım bende 24+5de acil serkraj yaptırdım. İlk zamanlar kanamanın olması normal doktorum koyu renkli ve bol kanama olursa korkmalısın demişti. Az kanamaysa eğer korkmana gerek yok. Ben serkraj sonrası nerdeyse 1 ay kadar ishal oldum içtiğimiz magnezyumun bağırsakları yumuşatıcı etkisi varmış bide bana hastanedeyken magnezyum serum takmışlardı 1 ay kadar geçmeyince doktor bana ishal için ilaç yazdı ishalim geçene kadar magnezyumu kestim düzeldi. Serkraj varken kabız olmaktan iyidir ama geçmediyse mutlaka dr danış bi çözüm sunacaktır. Bu arada endol fitil sakın kullanma ağrıları ve kadılmayı engellediği doğru rahatlatıyor ama suyuda azaltıyor demişti doktorum. Bende de su fazlalığı vardı ama endol sayesinde biraz nırmale döndü gibi. Bende bir sürü ilaç kullanıyorum evde börsen kocaman bir poşet ve bir sürü ilaç inan ki artık ilaç içmekten şiştim. Ama nabalım sağlık olsun yeterki.
Meb bende 10 gun önce serkaj oldum kanama filan yok şuan bi sürü ilaç kullanıyorm ve daha yatıyorm sadece kavaboya gidiyoru. Yatakta yemeği yiyiyorm dün geceden göbeğimin altında yanma var hafif bi ağrı var normal mi sizce c. Tesi doktora gittim sıkıntı yok iyi dedi dikişler tutmuş donden beri yanma ve ağrı olunca endişelndim[/QUOTE]
Korkma canım normal haftan ilerledikçe ağrılar daha da artacak. Mümkün olduğunca kalkmamaya çalış faydasını mutlaka göreceksin. Serkraj her ne kadar koruyucu bir yöntem olsada hafta ilerledikçe karın ağırlaşıyor minicik bir ip o kadar kiloyu ne kadar tutabilir. O yüzden dünlenmek çok önemli serkraj en fazla bize 1-2 hafta zaman kazandırır.

Canım bende 24+5de acil serkraj yaptırdım. İlk zamanlar kanamanın olması normal doktorum koyu renkli ve bol kanama olursa korkmalısın demişti. Az kanamaysa eğer korkmana gerek yok. Ben serkraj sonrası nerdeyse 1 ay kadar ishal oldum içtiğimiz magnezyumun bağırsakları yumuşatıcı etkisi varmış bide bana hastanedeyken magnezyum serum takmışlardı 1 ay kadar geçmeyince doktor bana ishal için ilaç yazdı ishalim geçene kadar magnezyumu kestim düzeldi. Serkraj varken kabız olmaktan iyidir ama geçmediyse mutlaka dr danış bi çözüm sunacaktır. Bu arada endol fitil sakın kullanma ağrıları ve kadılmayı engellediği doğru rahatlatıyor ama suyuda azaltıyor demişti doktorum. Bende de su fazlalığı vardı ama endol sayesinde biraz nırmale döndü gibi. Bende bir sürü ilaç kullanıyorum evde börsen kocaman bir poşet ve bir sürü ilaç inan ki artık ilaç içmekten şiştim. Ama nabalım sağlık olsun yeterki.[/QUOTE]
Endol vermedi doktorun zaten bana canı.. lavmandan sonra günlük bi kez çıkıyorum wcye onun için magnesie calcineesaba toz verdi. Camasirim ara ara islanior hala sızıyor muhtemel :(( çarşamba perşembe Crp değerime tekrar bakicaklar

Canım bende 24+5de acil serkraj yaptırdım. İlk zamanlar kanamanın olması normal doktorum koyu renkli ve bol kanama olursa korkmalısın demişti. Az kanamaysa eğer korkmana gerek yok. Ben serkraj sonrası nerdeyse 1 ay kadar ishal oldum içtiğimiz magnezyumun bağırsakları yumuşatıcı etkisi varmış bide bana hastanedeyken magnezyum serum takmışlardı 1 ay kadar geçmeyince doktor bana ishal için ilaç yazdı ishalim geçene kadar magnezyumu kestim düzeldi. Serkraj varken kabız olmaktan iyidir ama geçmediyse mutlaka dr danış bi çözüm sunacaktır. Bu arada endol fitil sakın kullanma ağrıları ve kadılmayı engellediği doğru rahatlatıyor ama suyuda azaltıyor demişti doktorum. Bende de su fazlalığı vardı ama endol sayesinde biraz nırmale döndü gibi. Bende bir sürü ilaç kullanıyorum evde börsen kocaman bir poşet ve bir sürü ilaç inan ki artık ilaç içmekten şiştim. Ama nabalım sağlık olsun yeterki.
Endol vermedi doktorun zaten bana canı.. lavmandan sonra günlük bi kez çıkıyorum wcye onun için magnesie calcineesaba toz verdi. Camasirim ara ara islanior hala sızıyor muhtemel :KK43:( çarşamba perşembe Crp değerime tekrar bakicaklar[/QUOTE]
Bende de akşamları özellikle sızıntı oluyor ama ben bebekler idrar kesesine baskı yaptığı için diye düşünüyorum. Suyunda bi değişiklik olmadıysa normal canım

Endol vermedi doktorun zaten bana canı.. lavmandan sonra günlük bi kez çıkıyorum wcye onun için magnesie calcineesaba toz verdi. Camasirim ara ara islanior hala sızıyor muhtemel :KK43:( çarşamba perşembe Crp değerime tekrar bakicaklar
Bende de akşamları özellikle sızıntı oluyor ama ben bebekler idrar kesesine baskı yaptığı için diye düşünüyorum. Suyunda bi değişiklik olmadıysa normal canım[/QUOTE]
Bunu perşembe gorucem canım. Doktor suan yapılacak tek şey var antibiyotiklerin düzenli al desi

Bende de akşamları özellikle sızıntı oluyor ama ben bebekler idrar kesesine baskı yaptığı için diye düşünüyorum. Suyunda bi değişiklik olmadıysa normal canım
Bunu perşembe gorucem canım. Doktor suan yapılacak tek şey var antibiyotiklerin düzenli al desi[/QUOTE]
Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Allahım şifa versin bebişini korusun hayırlısıyla 30. Haftalara gelebilsen

Bunu perşembe gorucem canım. Doktor suan yapılacak tek şey var antibiyotiklerin düzenli al desi
Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Allahım şifa versin bebişini korusun hayırlısıyla 30. Haftalara gelebilsen[/QUOTE]
Amin inş 30. Haftayı buluruz su da sızıntı oluyor mu benim hep peçete önümde cirinon jel kullanıyorm bazen aktığını hisediyoem bakıyorm peçetede ıslaklık oluyo

Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Allahım şifa versin bebişini korusun hayırlısıyla 30. Haftalara gelebilsen
Amin inş 30. Haftayı buluruz su da sızıntı oluyor mu benim hep peçete önümde cirinon jel kullanıyorm bazen aktığını hisediyoem bakıyorm peçetede ıslaklık oluyo[/QUOTE]
Crinone gelde oluyor öyle. Ben şuanda progestan kullanıyorum onun kullanımı daha kolay crinone gel birden geliverio bende tahriş yapmıştı o yüzden doktorum değiltirdi

Kızlar,

24+5 dün acil serklaja alindim :KK43:((( bebeklerimin birinin suyu azalmış :KK43:(((( doktor dikişi atalım bi bakalım. Belki birini feda edebiliriz dedi :KK43:(( Rabbime sığındık nasıl vazgeçer im evladından okadar alismisken gül yüzlü kuzularima.

Bugün ve dün ciğer geliştirici iğne yapmış. Bir suru ilacım var antibiyotik vs . Artık ilaçlar okadar cokki sıraya koyamiorum.
Size sormak istediğim

Dün az az pembe akintim vardı doktor normal dedi bugün kahve rengi oldu fakat ara ara sanki rahminde dikişi hişsediorum ve belim arada sancio çok korkuorum acaba operasyonun ağrısının yoksa dikusmi acilio :KK43:(( birde az önce afedersiniz ishal olmusum sabah duphalac icmiyim yumuşatır ama ishal yapmazdı neden oldu acaba :KK43:.

Daha çok küçük meleklerin bizede çok dua edermisiniz
[/QUOTE]

Canım mrb ne durumdasin takvime göre doğuma az kalmış doğum oldu mu olmadıysa nasıl bi süreç geçirdin ben de 19. Haftada serklaj oldum tedirginim inş sağlıkla kucagimiza alırız bebislerimizi.

Canım mrb ne durumdasin takvime göre doğuma az kalmış doğum oldu mu olmadıysa nasıl bi süreç geçirdin ben de 19. Haftada serklaj oldum tedirginim inş sağlıkla kucagimiza alırız bebislerimizi.[/QUOTE]

Canım ne doğumu olmasın die ikici dikiş atıldı :( 31 e yeni girdim. Enfeksiyonunu yükseltti serklaj yine Rabbim vaktiyle sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin

Ne güzel seyler yazmışsın canım Allah bebeklerine uzun ömürler versin. Ben ikinci hamileligimde cok ugrastım ama nasip olmayınca olmuyor. Bu dünyada rızkı yokmus artık napalım.. hangi doktora gittin acaba vede nerde

İstanbuldaysan Çapa' da bir doktor tavsiye edebilirim.

Ben serkaj olmuştum rabbime binlerce şükür oğlum suan yanımda 8 aylık yerinde durmuyor yaramaz gayet sağlıklı bu günleri hayal bile edemiyordum pozitif olun dua edin kötü düşünmeyin rabbim yardımcınız olur 23. Haftada serkaj olmuştum 37.haftada doğum yaptım sancmda yoktu suyumda sçaAlma olmuştu hafif enfeksyon riske atmak istemedik sezeryen oldum sıkıntılar yaşadım sizde yaşayacaksınız ama mucizenini kucağınıza aldıktan sonra hepsini unutacaksınız rabbim yar ve yardımcınız olsun

Kızlar,

24+5 dün acil serklaja alindim :KK43:((( bebeklerimin birinin suyu azalmış :KK43:(((( doktor dikişi atalım bi bakalım. Belki birini feda edebiliriz dedi :KK43:(( Rabbime sığındık nasıl vazgeçer im evladından okadar alismisken gül yüzlü kuzularima.

Bugün ve dün ciğer geliştirici iğne yapmış. Bir suru ilacım var antibiyotik vs . Artık ilaçlar okadar cokki sıraya koyamiorum.
Size sormak istediğim

Dün az az pembe akintim vardı doktor normal dedi bugün kahve rengi oldu fakat ara ara sanki rahminde dikişi hişsediorum ve belim arada sancio çok korkuorum acaba operasyonun ağrısının yoksa dikusmi acilio :KK43:(( birde az önce afedersiniz ishal olmusum sabah duphalac icmiyim yumuşatır ama ishal yapmazdı neden oldu acaba :KK43:.

Daha çok küçük meleklerin bizede çok dua edermisiniz
[/QUOTE]
Hep ya

Back
X