• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serenty'nin Diyet Günlüğü

serenty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
29
0
86
İstanbul
Merhaba
Öncelikle 17 yaşındayım. Ve 122 kiloyum. Boyum 175. Lise 2 ye gidiyorum. Çok defa diyete başladım. Hepsinde bıraktım. Çok iradesizim ve pazartesi sabahı başlayıp pazartesi sabahı biten diyetler yaptım hep. Hepiniz bilirsiniz, ama artık çok bunaldım çok. Bu yüzden intihar etmeyi bile düşündüm. Birde lisedeyim çok daha zor oluyor. Çevrenizde ki güzel zayıf kızları gördükçe daha kötü oluyorsunuz. Hiç bir şekilde hoşlandığınız çocuklar size bakmıyor. İstediklerinizi alamıyorsunuz. Yemek yerken sen hala nerene yiyorsun bakışlarıyla karşılaşıyorsunuz. Okulda her hafta başka bir corap almak zorunda kalıyorum bacaklarım sürekli pişik oluyor. Rahat rahat otobüse binemiyorum. Tahtaya rahat rahat kalkamıyorum bile. Ay arkamdan ne derler, popom çok büyük duruyor mu. Bir yere bile gitmek istemiyorsunuz. İster istemez asosyal oluyorsunuz. Çevrenizde herkes başınıza diyet uzmanı kesiliyor. Bunun çok kolay bir şey olduğunu söyleyip duruyorlar. Ama değil, kolay değil bunu bilmiyorlar. Bir insan kilosundan rahatsız olmaz mı? özellikle yanımda ay göbeğim çıktı diyenler bile var inanır mısınız. Ve dün de diyete başladım bugün de. Ama yapamıyorum, bilmiyorum neden şu lanet olası boğazımı tutamıyorum. Her yerim deforme oldu. Koltuk altımda, kollarımda, basenimde, bacaklarımda karnımda ve karnımın üst kısımlarında, göğüslerimde kalçamda kısacası aklınıza gelebilecek her yerimde çatlaklar var. Aptal aptal sivilceler çıkıyor vücudum da, neden bilmiyorum. Göğüslerim daha bu yaşta sarkmış. Lömbür lömbür bir vücut, selülit desen cabası. Ah ne çok konuştum, ama bir bilseniz ne kadar bunaldığımı. Bu yaşta bu dertlerle uğraşmanın ne demek olduğunu bir bilseniz.. İnsanın her şey mi ters gider hayatında? Birde insülin şekerim en fazla 10 olması gerekirken 30 cıktı. Adet düzensizliğim çok fazla. 3 aydır hasta olmuyorum. Ve guatrım mı ne sınırdaymış. Haftaya falan doktora gideceğim bunlar için. Ama artık bıktım. Beklemekten aptal aptal bahaneler bulmaktan ailemin desteğini güvenini boşa çıkarmaktan çevrenin diyete başlıyorum dediğimdeki o aptal alaycı hımm hadi bakalım laflarından bıktım. Öyle güzel olacağım ki herkes çok şaşıracak, söylediklerine pişman olacaklar. Ve dua etmem gereken tek nokta Allah'tan yüzümün baya güzel olduğunu söylüyorlar. Yani eğer zayıflayabilirsem çok çok güzel olacak. Amacım bu kadar uzun yazmak değildi, ama bir anda boşalttım içimi. Ve farkettim ki yazarsam saatlerce yazabilirim. Neyse eğer şayet beni şu ana kadar okuduysanız tebrik ediyorum öncelikle :) Ve bundan sonra eğer başarırsam ve vazgecmez isem - ki vazgeçmiycem. Bana desteklerinizi bekliyorum. İnşallah azmimle sizin desteğiniz ve Allah'ımın yardımıyla başaracağım .. :)

Ve gelelim neler yapacağıma.. Ben burda gezerken şu listeyi buldum bunu yaparak zayıflamayı düşünüyorum. Eğer bana eklemem veya çıkarmam ya da yapmam gereken başka şeyler olursa söyleyin lütfen :)

Diyet Listem

(7:30)SABAH : 1 kase nesfit (herhangi bir çeşidi olabilir) light süt veya yoğurtla

1 adet haşlama yumurta

(10:30)ARA : 1 adet yeşil ! elma (kırmızı değil)

(12.30)ÖĞLE : Izgara-tavuk ,balık , et ne yersen....

salata(yağsız)

(14:30)ARA: Yeşil elma

(16:30)ARA2: tatlı yemek istersen,light bir tatlı(özellikle light dondurma)

(18:30)AKŞAM: sınırsız sebze ızgara veya haşlama

Evet diyet listem buu. Ha bu arada şu akşam yazan sebze haşlama olayını anlamadım nasıl haşlıycam hangi sebzeleri haşlıycam falann :)

Kısacası serenty diyete başlıyor hedefi 60 kilo ve hepinizi desteğe çağırıyor :)

- Öptümm :1:

tatlım karar vermiş olman çok güzel. her şey öncelikle beyinde başlayıp biter zaten. ama eğer ki maddi olarak sıkıntı olmayacaksa diyetisyene gitsen daha iyi olur. çünkü bu şekilde dengesiz kilo verip vücudunu daha fazla deforme edebilirsin. ve diyeti bıraktıktan sonra tekrar kilo alabilirsin. vereceğin kilo miktarı fazla olduğu için diyetisyene görünmen mantıklı olur diye düşünüyorum

canım bence ilk olarak diyete alışma sürecinde bu kadar ağır başlamamalısın her öğünde ekmek yemelisin:69:
kahvaltın nesfit değil peynir zeyin domates salatalık gibi besinlerden olmalı :69:
zaten sende kilo verdikçe daha çok azme geleceksin kilon azaldıkca yediklerini azaltacaksın:29:
o yüzden bu kadar katı bir liste ile başlamanı tavsiye etmiyorum:70:

bu yolda başarılar diliyorum:66:

cok haklısınız yani daha sağlıklı bir diyete başlamalıyım. Diyetisyene daha yeni gittim 10. falan olmuştur zaten :69: Ama şöylede bir durum var ki benim midem haliyle baya baya büyüdü yani onu küçültmem gerekiyor zaten tokluk hissi oluşmuyor artık. O zaman diyet listemi baştan yazayım birşeyler ekleyerek :) Desteğiniz için ve cevap verdiğiniz içinde çok çok teşekkür ederim :)

cok haklısınız yani daha sağlıklı bir diyete başlamalıyım. Diyetisyene daha yeni gittim 10. falan olmuştur zaten :69: Ama şöylede bir durum var ki benim midem haliyle baya baya büyüdü yani onu küçültmem gerekiyor zaten tokluk hissi oluşmuyor artık. O zaman diyet listemi baştan yazayım birşeyler ekleyerek :) Desteğiniz için ve cevap verdiğiniz içinde çok çok teşekkür ederim :)

benim duyduğum bi diyetisyen var. genç ve tatlı bir bayanmış. çok memnun kalıyor gidenler. benim arkadaşım bu diyetisyene gitti ve dokuz ayda 40 kilo verdi. üzerinden bir birbuçuk yıl falan geçti hala aynı. öyle kilo falan almadı tekrar. hep dua eder diyetisyenine. ismini vereyim istersen sana bir de ona git. sağlıklı zayıflaman çok önemli. çok gençsin daha her şey düzgün olsun ki ilerde sorun yaşamayasın

Canım metabolizma hızlıdır senin yaştan dolayı benim gibi (: kilonda fazla olduğu çabuk verirsin merak etme.. Diyet listenede bi göz attım 1 haftada 2-3 kilo falan gider bu diyetle.. Yani 1 ayda ortalama en az 5-6 kilo verirsin gibi..

Back