Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Stajerlerinin Paylaşım Alanı

benım 2010 eylulde stım bıtecek
arkadaslkar
daha once stajı bıtmıs yeterlılık sınavına gırmıs arkadaslardan yardım beklıyorum

Arkadaşlar ben geçen sene ruhsatımı aldım... ve hala özel sektördeyim sizin durumlarınız nasıl... Açıkçası ayrılmayı düşünüyorum... O kadar emek verip ruhsat alıyoruz ama hala adam yerine konmuyoruz ben de buna gıcık oluyorum...

keşke kpss ye çalışıp devlet memuru olsaydım diyorum... Sizlerde durum nasıl...

aynen bende senin gibi düşünüyorum
bu kadar emek verdim hala daha alamadım ruhsatımı
ruhsatımı alsamda bir şey değişmeyecek gerçi
keşke bu sınavlara çalıştığım kadar kpss ye çalışıp memur olsaydım bendeee

Ben çok pişman oldum ama yapacak bişeyim yok artık... Bu kadar yoğun tempoyu uzmanlık için kullansaydım iyi bi bakanlıkta uzman olabilirdim...
Ama inanın çok sıkıldım bu işyerinden... Yaptığım işlerin mali müşavirlikle alakası yok muhasebeciliğimi sadece ayın belli günleri yapar oldum...
Büro açma cesaretim olsa biran durmam... Çalışmalara başlamam lazım...

şimdiki aklım olsa bu mesleği aslaaa seçmezdim
2003 yılından beridir emek veriyorum hala daha elimde bir şey yok
ben ruhsatımı almış olsaydım vede mükellefim olmuş olsaydı kesinlikle büro açardım
bu konuda cesaretli olman lazım ne işi bilmeyenler açıyor büro

merhaba arkadaşlar ben de smmm belgemi 2006 yılında aldım ama o kadar pişmanım ki bu mesleği seçtiğime şuan bir şirkette önmuhasebe yapıyorum ve maaşım çok az işyeri evime çok yakın yol problemim yok mesai saatleri ile ilgili de bir sıkıntım yok istediğim heran izin alabiliyorum ama yine de herzaman içimde bir ukte var kendi büromu açsam (bunun için müşteri portföyü ve biraz da sermaye lazım) amaaaa

Büro açmak kolay değil arkadaşlar ..
Mali Müşavir olduğunuzda yani ofis açtığınızda ciddi bir birikime ihtiyacınız var mesleki olarak.
Bu iş uzaktan gözüktüğü kadar kolay değil.
İnsanı kafayı yedirttiren özellik Türkiyede bir meslek.
1999'dan beri fiilen resmi muhasebeyle samimiyim.
12 yılı bitirdim bir çok sektör gördüm genede tereddütlerim var.
ama aldığımda belgemi kullanacağım.
Ama avantajıda şu hiçbir zaman yok olmayacak ve sürekliliği olan bir meslek.
Herkes istediği işe kavuşur umarım..

staj aşamasında aşağı yukarı ne kadar ücret alınıyor sigorta başlatılıyormu ayrıca stajı nerede başlatmak daha avantajlı ve neden? bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim bu sene mezun olıcam kafam o kadar karışıkki

Mali Müşavirlik Stajı diğer stajlar gibi değil.
Adın stajyer ama normal çalışansın
Ben stajımı müdürlük yaptığım şirkette yaptım.
İşe başlamak için ilk etapta büro en güzeli.
Acemi elemanların maaş standartlarını bilmiyorum açıkçası

farklı bir staj olduğunu bildiğim için sormuştum 3 sene boyunca karın tokluğuna çalıştırmazlar diye düşünüyorum ya da ümid ediyorum diyelim:) teşekkürler yardımlarınız için

farklı bir staj olduğunu bildiğim için sormuştum 3 sene boyunca karın tokluğuna çalıştırmazlar diye düşünüyorum ya da ümid ediyorum diyelim:) teşekkürler yardımlarınız için

O birazda sana bağlı ..
Kendini geliştirmene ..
Ama ilk 3-4 yıl zatan ortalama bi maaş alırsın
600-800 arası sanırsam..
sanırsam bizim sınav bu h.sonu açıklanır
deli gibi korkmaya başladım eyvahedigeldismile
artık bitsin şu eziyet istiyorum of of

umarım iyi bir sonuç alırsınız bende mezuniyet stresi yaşıyorum iktisattan mezun olucam ve önümde bir sene var kendime bir yol çizmem lazım :uhm:

yorumları okuyunca tereddüt ediyorum , o kadar emek veriliyor kimse memnun değil burda ( haklısınız tabi ) ama daha dün bir kadın ( kardeşi mali mişavirmiş zamanında 20 sene önce bu iş girmiş bürosunu açmış ) bana dediki kardeşim çok para kazanıyor dedi milletişn gözünde deli gibi para kazanılan bir meslek...biliyrum işimiz çok zor , sırf mali müşavir olmak için 2005 te muhasebe bölümüne girdim ordan işletme fakultesi ile tamamladım, bir sürü engelimiz var her şey maddiyata bakıyor haklısnız...kafam çok karıştı para veripte alınan bir şey de değil ki bu o kadar çalışıp sınavlara hazırlanıpta alacağımız bir belge sonuçta .... büro açamama sermaye sorunumu en büyük engeliniz hanımlar ( bu sorunsa çok haklısınız para olmadan bişi olmuyor ) başka ne gibi durumlar sizi üzüyor bu yolda...Allah emeklerimizin karşılığını versin...üzülmeyin bunca şeyi başarmışınız her şey olur inanın morelinizi bozmayın...:Saruboceq:

hala açıklanmadı (
senin kaç dersin var yeterlilikte ?

selam arkadaslar staj dosyası konudunda banada yardımcı olsanız ılkı rededıldı :çok üzgünüm:2cı sansımı kaybetmek ıstemıyorum yardımcı olursanız sevınırım

Son düzenleme:
arkadaşlar kpss mi yoksa smmm mi lütfen yanıt verin :) çook kararsızım hangisini seçmeliyim hangisi daha zor hangisi daha iyi, hangi yönleriyle.evliyim ailem benim için önemli, 25 yaşındayım iyi bir kariyerim, mesleğim olsun istiyorum.kararımı verip yolumu çizmek istiyorum. bu başlığı baştan itibaren okudum smmm uzun yorucu ve çok emek isteyen bir meslek şansınız bol olsun. yardımlarınızı bekliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…