How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Stajerlerinin Paylaşım Alanı

canım ben ders çalışmaya başlamadım daha
kötü bi süreçten geçiyorum. zaten derse adapte olamıyorumda .
eğer toparlarsam son bi ay yüklenirim.
2-3 ders versem kar diyorum bende.

canım ne oldu oyle sen yıne de oku sadece benden tavsıye bak sadece meslek hukukunu okusan 1 ders gecersın bu gunlerde..
tabııkı 1 ders bıle kardır ama sen yıne de hafıften asılmaya basla canım..

selam. İnşallahh geçmişsindir.
gerçektende hamileyken sınava girmek seni çok zorlamıştır.
benimde ikiz bebeklerim var nasıl çalışıcam sınava bilemiyorum. Bir şekilde halletmeye çalışıcam.
bu arada sağlıklı doğumlar diliyorum.

ayyy ınanmıyorum ıkız mı? kolay gelsın sana valla..
onların sansına belkı hep bıldıgın yerden cıkar..
benım bır soru tam bıldıgım yerden cıktı bı dersten tek o konuya bakmıstım hem de ıkı uc kez ama garıptır kı maddelerın hepsını sınava gırerken ezbere bılmeme ragmen unuttum.. yazamadım..
sacmaladım resmen sınavda..
tum sınavlar yarım yarım okuyan kısının ınsıyatıfınde..
azıcık ıtse gecerım azıcık cızse kalırım yanıı..

Merhaba arkadaşlar sınava hazırlanan herkese başarılar diliyorum. Bende martta yeterlilik sınavına gireceğim.Hangi kaynaklardan hazırlandınız yada hazırlanıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.

kaynak araştırmaya başlıyorum canım
tamamlayıp başlıcam çalışmalara
meslek hukukunu döktürdüm.
ilk finansal ve maliyetten başlıyım diyorum dediğin gibi kaç ders verirsem kardır.
işsizlik ve aşk hayatım kötü gidince hayatım alt üst oldu sağlık sorunları felan derken bakalım kaç ders verebilirsem.

kaynak araştırmaya başlıyorum canım
tamamlayıp başlıcam çalışmalara
meslek hukukunu döktürdüm.
ilk finansal ve maliyetten başlıyım diyorum dediğin gibi kaç ders verirsem kardır.
işsizlik ve aşk hayatım kötü gidince hayatım alt üst oldu sağlık sorunları felan derken bakalım kaç ders verebilirsem.

Senin adına çok sevindim.Azmine hayranım.En doğrusunu yapıyorsun bence. Hayat akıp gidiyor hiç kimseyi beklemeye değmiyor. Ne sürprizler çıkarıyor karşımıza biz bile bir süre sonra vay be diyoruz geçmişte neleride takmışım kafaya.
Ben islam çankayanın kitabını alayımmı bilemedim. Bazısı hiç memnun kalmıyor çünkü. Mecidiyeköy nt ye baktım bir tane bile yeterlilikle ilgili kitap yoktu. yarın olmadı kursu kırıcam beyazıta gideceğim.

murat açıköğretim yayın çıkarsa gözüm kapalı alıcamda yasemincim kimse tam olarak kaynak belirtmiyor nasıl hazırlandığına dair.
islam çankaya bana cazip gelmiyor.
napacağımı şaşırdım.
işsizlik olmasaydıda kursa başlasaydım güzel olurdu ama kısmet
azim mi dedinv:)
mecburiyetler ve hayat diyelim.
madem ki yaşıyoruz ayakta kalmaya ve zevk almaya bakmaya mecburuz.

arkadaşlar merhaba,
ben üniversitede maliyet muhasebesi dersi almaya başladım ve sınavım var...
bir soru sormak istiyorum umarım cevap bulabilirim..."giderlerin izlenmesi ve dağıtımı kavramları arasındaki temel farkı açıklayabilir misiniz?" teşekkürler

selam yeni kayıt oldum da.6 aralık 2009 da smmm yeterlilik sınavına katılmış olan varmı kızlar?

Son düzenleme:
selam arkadaşlar bende temmuzda yeterlilik sınavına gireceğim size önereceğim kaynak kitap deha dershanelerinin çıkarmış olduğu yeterlilik kitapları var.bunları alın...bakırköy kadıköy ve mecidiyeköyde şubeleri var...nettende sipariş verebilirsiniz.dehadan şaşmayın.sorularıda tutturuyorlar staja başlamada ilk girişimde kazandım.söylemesi benden araştırması sizden ve tabiki çalışmasıda....
kitapları islam çankaya gibi korkutmuyor ....

hepınıze merhaba benım stajımda mayısta bıtıyor temmuzda sınava gırcem .dehadn kıtapları aldım anası ezberılıcem bılmıyorum

aman aman o günler çabucak gelir,sağlıkla inşallah:))doğduğundan beri kendini şansız sayan birisi için şans ne kadar kurtarır bilmiyorum ama inşallah açılır,açılsın artık..tabikii haber verirrimm ogünlerini hayırlısıyla görürsem,çok mutlu eder beni sizinle paylaşmak..

:)) sansın baska yerdedır belkı ben buna ınandım benım de hersey sanssızlıkla gecer ama cok sukur dıyecegım o kadar cok sey var kı bırak kucuk seyler sanssızlık olsun..
sen de dert etme canım..

selam yeni kayıt oldum da.6 aralık 2009 da smmm yeterlilik sınavına katılmış olan varmı kızlar?

ben gırdım canım hem de karnım burnumda :))
bakalım ne olacak daha sonuclar acıklanmadı..

Mart sınavına girecek olan arkadaşlara bol şanslar diliyorum.ınşallah bildiğimiz yerlerden kafa karıştırmayan net sorular gelir de hayırlısıyla bitiririz şu işi.
Ben çalışmaya başlamadan önce hangi kursu tavsiye edersiniz diye sormuştum.Pek bir yanıt alamamıştım.Sonrasında da hangi kaynakları önerirsiniz demiştim.
Şimdi benmim gibi aynı dertten müzdarip arkadaşlara kendi deneyimimi yazmak istiyorum.
Dershane olarak mesidiyeköy dehaya gittim. sonuç tam bir felaketti. Neden mi?
Bir kere çok kötü bir program yapılmış. DErsler geç başladı. Sonrada konular ucu ucuna yetişti.Hafta sonu grubuyuz hafta içi akşama etüt kondu. Meslek hukuku gibi bir derse 24 saat koymuşlar. Maliyet muhasebesi 21 finansal muh 21 hukuk 21 vergi 21 saat di toplam 170 saat ders müfredatı vardı.Son ders in bitiminde hoca tenefüse çıkılmadı bir sonraki dersten hemen önce yani 5 dakikada net satış hasılatına 1 örnek vererek konuları güyya yetiştiirdi.
Her konuya bir en fazla 2 örnek çözüldü. Maliyetine güvenmeyen arkadaşlar kesinlikle dehaya gitmesinler. Hoca kötüydü demiyorum.Çünkü kadıncağız 21 saate yetiştirebilmek için öyle yapmak zorundaydı.Meslek hukukcu kadın ise 24 saati doldurabilmek için paso kendi hayat hikayelerini anlatıp gırgır şamadayla ders geçirdi.Onun çeyizinden tutunda işyerinde çıkan yangına kadar her ayrınıtıyı öğrendik. Bakırköy şubesine giden arkadaşım ise dehadan memnun kaldığını söyledi. Ayrıca mecidiyeköy dehada denetim hocası da tam bir felaket derserde ne kadar kahve içsende uyuyorsun.Bir şekilde uyutmayı başarıyor.
Kaynak konusuna gelince deha kitaplarını aynı zamanda satıyorda tanesi 30 ytl den. Kendi öğrencilerine ücretsiz veriyor. Ben finansla ve maliyete baktım müthiş rakamsal hatalar var. Bir soru çözüyorsunuz cevap tutmuyor sonra bakıyorsunuz soruda verdiği rakamları kullanmamış. saçma sapan şeyler.Analiz de aynı şekildeydi. Yalnız 707 soru 707 cevap diye bir kitabı var. O iyi .Onda da rakamsal hatalar var ama çok fazla değil. Almak isteyenlere tavisye edebilir. Her dersten 101 soru içeriyor. Ben kaynak olarak sultanahmete kitapcılar çarşısına gittim çok güzel kitaplar var orada. Hemde tanesi 11 liradan başlıyor. 13 liraya aldığım kitap 2 dersi kapsıyor.Dehanın kitabından çok daha güzeldi.Konuyu kavrayabilmek adına.
Staja başlatma deha başarılı diye orayı tercih etmiştim.Fakat anladımki yeterlilikte o başarıyı koruyamamış.
Murat mecidiyeköye giden bir arkadaşım 40 saat maliyet gördüklerini neredeyse yarısına yakında etüt yaptıklarını söyledi.Her dersten süper donatıldık diyor.Ama neticeyi sınavda göreceğiz.
Ben sadece kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Arkadaşlar sınava girdim.Ban sadece 4 dersten girdim. Finansal muhasebeden çıkışımı ömrüm boyunca unutamayacağım.Tam bir felaketti.Kimin yüzüne baksam bembeyaz olmuştu.Hele açılış kaydı yapılmayacağını öğrenenlerin ifadesi hadi be diye bağırıyordu.Bizden sonra gireceklere tecrübe oldu aslında.Sınavda ara dönem bilançosu verilmişti.Doğal olarak açılış kaydı yaplmayacaktı.Fakat geçmi yıl sorularında da böyle bir şey hiç olmamış.Bende kek gibi açılış kaydı yapıp sonrda gelir tablosunu tutturamaynlardan oldum.Aslına bakarsanız t leri bile kapatamadım.Tam bir felaketti.sınavı hazırlayanlar sınavın hakkını vermişler.Bir de yeni bir uygulama yapılmuş.Yevmiye defteri vermişler.T ler hazır çizili ama sayfalar kocaman evirip çevirmek acayip zaman alıyor. hesap planı en arka sayfada .Uzun lafın kısası finansal dan geçmiş olanların gözü aydın bundan sonrası bayağı bir zorlu olaak görünen o.

ben muhtemelen girdiğim 4 sınavdanda kaldım :)
canım sağolsun.
mayısta kursa gidicem temmuzda artık (:

kızlar bitirme sınavları açıklandı sonuç nedir?
benim 2. girişimdi 2 dersten geçmişim 1.sindende 2 dersten geçmiştim 3 dersim kaldı

merhabalar bende mali müşavir stajeriyim 3 yıl vurdu banada geri kaldı 2 yılım ondan sonra ver elini bitirme inş.onuda verip alırım şu belgeyi.

merhabalar bende mali müşavir stajeriyim 3 yıl vurdu banada geri kaldı 2 yılım ondan sonra ver elini bitirme inş.onuda verip alırım şu belgeyi.

inşallah ceycea.s.
kaç yılımızı veriyoruz bu mesleğe değilmiCADIARZU
üniversite 4 yıl + staj 3 yıl (ben 2 yılla kurtardım :) staj başlatma ve bitirme sınavları içinde 2 yıl dersek toplam 9 yıl ediyor:bbo:
9 yılımız veriyoruz dile kolay :delphin: inşallah Rabbim pişman ettirmez bizleri:Saruboceq:
emeğimizn karşılığını alabiliriz inş.
ama maalesef işşizlik bizim mesleğimizde de var
artık mali müşavir olmaktan ziyade iyi bir mali müşavir olmak gerekiyor

slm kızlar..sizler deneyimli olarak sanırım benim sorularıma yardımcı oloabilirsiniz.ben staja başlama sınavına yeni gireceğim daha.ama beni en çok korkutan 3 senelik staj süresi.ve stajyerlerin kullanılıyor olması..stajyer olarak başvurduğunda sanırım maaş ödemek istemiyorlarmış.bu şartlarda o da çok zor.e deneyim de şart..siz nasıl buldunuz staj yerlerinizi..yaşadığınız zorluklar karşılaştığınız sıkıntılar nelerdir..bu konuda ne önerirsiniz:bbo:

inşallah ceycea.s.
kaç yılımızı veriyoruz bu mesleğe değilmiCADIARZU
üniversite 4 yıl + staj 3 yıl (ben 2 yılla kurtardım :) staj başlatma ve bitirme sınavları içinde 2 yıl dersek toplam 9 yıl ediyor:bbo:
9 yılımız veriyoruz dile kolay :delphin: inşallah Rabbim pişman ettirmez bizleri:Saruboceq:
emeğimizn karşılığını alabiliriz inş.
ama maalesef işşizlik bizim mesleğimizde de var
artık mali müşavir olmaktan ziyade iyi bir mali müşavir olmak gerekiyor

Evet canım yaa bu belgeyi almak bir dert sonrası işbulmak başka bir dert.dediğin gibi iyi mali müşavir olmak şart yoksa işimiz zordu çok daha zor olacak.

merhaba arkadaşlar nasılsınız?Bende stajımı başlattım 3 yıl maalesef :( spk lisanslama sınavı hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız inanın çok sevinirim.Bir de stajınızı özel şirkettemi büroda mı yapıyorsunuz?benim daha 2 ay oldu özel şirkette çalışıyorum.Özel şirkette çalışmam biraz dezavantaj büroda daha fazla tecrübe kazanırdım kendi stajınızdaki edinimlerinizden bahsedebilirmisiniz

Back