SERBEST FETAL DNA - DOWN SENDROMU KAN ANALİZİ

Ben oyle takip etmiyorum ya ozel bir listem yok yani. Doktor DASH diyeti diye bir diyet onerdi ordaki listeden bulabildiklermi tuketmeye calsiyorum sadece . Gram hesabi fln yapmiyorum yani. Ne yiyebilirsem . Zaten diyorum ya başlar da baya dikkat ediyordum ama aylar gectikce zor gelmeye başladı surekli kontrollu yemek kasimda 1 yil olacak.

Anladım canım ya, çok geçmiş olsun ikimize de. Ama işte her şey bebek için diye düşünüyorum. Tansiyon bebekte gebelik zehirlenmesine neden olduğu için çok korkuyorum.

Uzun zamandır bu forumda yazılanları takip eden bir anne adayı olarak başımdan geçenleri aktarmak belki de başka bir anne adayına yardımcı olabilecek hikayemi anlatmak istiyorum. 33 yaşında 17 haftalık hamileyim henüz ilk bebeğim olduğu için oldukça acemiyim. Her anne adayı gibi ilk öğrendiğim gün yaşadığım mutluluğu anlatmayacağım hepiniz yaşadınız malum ancak benim sevincim çok uzun sürmedi daha 6. haftada şiddetli bir kanama geçirdim apar topar hastaneye gittik kontroller sırasında bebeğimin kalp atışlarını duyduk ve biraz da olsa içimiz rahatladı sonrasında doktor bize hala riski atlatamadığımızı bir hafta sonra tekrar kontrole gelmemizi söyledi o bir hafta göz yaşı ve dualarla geçti. O haftanın sonunda yapılan ultrasonda bebeğimiz iyice büyümüş kalp atışları hızlanmıştı :) Bizim mutluluğumuzu sormayın gitsin. 13.haftada ikili test zamanı gelince yine içimizi bir korku aldı tabi korkumuz boşa çıkmadı ultrason verileri gayet iyi olmasına rağmen kan değerlerinde risk oranım yüksek çıktı total risk 1/290 olarak belirlendi. Doktorum bana fetal dna testini önerdi. Zaten amniyosentez gibi riskli bir yöntemi yapmayacağımı ona söylemiştim. Bahçelievler Medicana Hastanesinde testi yaptırmaya karar verdik. Biraz pahalı bir test ama insan evladı için her zorluğu göze alıyor. Dün test sonuçlarımız çıktı çok şükür temiz. Demem o ki annelik daha anne karnına ilk düştüğü anda başlıyor ve zor bir süreç daha bu sürecin en başındayız ve başımıza ne zorluklar gelecek farkında bile değiliz. Umarım herkes bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşur ve asla umutsuzluğa düşmez. Dua edin ve Allah'ın gücüne inanın.

bende medicanada düşünüyorum yakın oturuyorum fiyat neydi oarad acaba

2500 TL dediler ama ben gebelik başlangıcından beri o hastanede muayene olduğum için 2000 TL'ye indirdiler fiyatı. Yaklaşık bir haftada sonuç çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…