Yıllarca bu işin satışını yaptım. Halen de işin başında durmasam da yapıyorum. Bir kaç bilgi aktarmak isterim deneyimle sabit olarak...
Korkmaz, esse, karaca, monetta, emsan (kısmen) bu vb markalar aşırı fiyat vererek kullanıcılarını bir hayli yoruyorlar. Müşteriler pahalı olan iyidir düşüncesiyle bu markaları tercih ediyor. Adını vermeyeyim ama meşhur şikayet sitelerinde bu ürünlerden gelen şikayetlere bakabilirsiniz. Elbette bu ürünler güzel ürünlerdir ama söyleyeceklerim burada bitmiyor elbette...
Asıl sorun bu noktadan sonra başlıyor. Şimdi normal şartlarda teflon, seramik ürünlerin çok uzun yıllar kullanılmaması gerekiyor. Elbette 1-2-3 yıl diye bir yıl vermek mümkün değil, kullanım sıklığına göre,... Bu sağlık için gerekli olan. Evet dayanıklı markalar olabilirler ama önemli olan kullanım ömrüdür bu gözden kaçırılmasın..
Bu kadar yazdım, tavsiyem şudur. Öyle camekanlarda süslenmiş püslenmiş ürünlere çok fazla miktarda para vereceğinize, orta markalara yönelerek orta bütçeyle ürün sahibi olun ve yıllar içinde değişimini yapın. Böylece modayı da takip etmiş olursunuz aynı zamanda :)
Önerime gelince, Taç ve Gülsan önerebilirim. Bu markalar orta markalardır, hatta Taç bence bir çok önemli markayı cebinden çıkarır. Zaten hanımların yüzde 60'ın evinde vardır, şahsen ben de var.