Merhabalar sier..öncelikle geçmiş olsun...inşallah tamamen kurtulmuşsundur ama benim kafamı kurcalayan bişey oldu anlattıklarından....şimdi sen tamamen kurtulmadığını söylüyorsun septumdan..yani doktor sıfırdan kesmemiş ya rahimi deleriz korkusuyla...bak dikkat et sıfırlamak için birde laparoskopi ve histereskopi yapılır.göbekten laparoskopi ile girilerek rahimin üstünden septumun bulunduğu tarafa ışık tutulur, alttanda histereskopi ile girilerek septum kesilmeye başlanır.kesilir kesilir taki ışığı görene kadar.orda anlaşılır işte keseceğin nokta.gözünde canlandır. 3-4 kat beze ışık tut...3.kat ta ışık az hissedilir,2. katta biraz daha hissedilir ve 1.katta ışık daha belirginleşmiştir.bundan sonrasını kesemezsin çünkü rahim delinebilir.onun için doktorunla bu operasyonu konuşmanı tavsiye ederim.yani göbektende girsinki sonuna kadar kessin derim ben...çünkü inan bana sorun olmaz artık dese dahi yine risklisin yani.hadi çocuk o kalan septuma tutunursa nolcek...düşecek mecbur..yine şansa kalıyor yani işin...hadi sağlam yere tutundu diyelim çocuk...ileriki aylarda o kalan septumun çocuğu itekleyip düşürmeyeceği ne malum...rahim ağzı genişliğide var zaten..ki bilmiyorum her septumda olcek diye bişi yokta ben kendimde gördüğüm için.....Yani kafanda soru işareti kalmasın canım...bilgi hastanesine gitmişsin...şaşırdım yani...evet belli olmaz doktorun iyisi kötüsü nerde olacağı...niye şaşırdığıma gelince batıkentte oturuyoruz inönü mahallesinde...evlenince alanyaya geldim....
Annemler sıksık bilgi hastanesine gider...eğer güzelse iyiyse doktor tam teşekküllüyse laparoskopi de var ise annemlerede çok yakın, hastaneye gitmek gelmek çile olmaz yani..Ama bide ben gözükeyim o doktora iyi oldu dediğin... :)
Selamlar sahbam :) öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler arkadaşım..benim iki ameliyatımda zaten laparoskopi ile birlikte yapıldı canım..yani dediğin yöntem sanırım uygulanmıştır..çünkü doktorum da ozamanlar laparoskopinin yardımıyla bu ameliyatı yapmalarının daha garanti kendileri içinde daha kolay bi yöntem olduğunu ayrıca rahimin üst kısmını görüp nerede durmamız gerektiği hakkında bize bilgi vermesi bakımından yapacağız demişti..yani merak etme zaten laparoskopi oldum..ben sadece ctesi günü kontrol amaçlı histeroskopi oldum ofis histeroskopisi diyolar bu yönteme..bu arada hastane bana yakın olmasa da ben dr için oraya gidiyorum..senin ne güzel yakınmış annenlere de şanslısın yani..laparoskopi de zaten yapılıyor..iş yerinden arkadaşımın laparoskopi ameliyatını selçuk bey yapmıştı.zaten ondan sonra bana dr unu tavsiye etmişti..bende öylelikle başladım kendisine gitmeye..