• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Septum yüzünden bebeğimi kaybettim...

Merhabalar sier..öncelikle geçmiş olsun...inşallah tamamen kurtulmuşsundur ama benim kafamı kurcalayan bişey oldu anlattıklarından....şimdi sen tamamen kurtulmadığını söylüyorsun septumdan..yani doktor sıfırdan kesmemiş ya rahimi deleriz korkusuyla...bak dikkat et sıfırlamak için birde laparoskopi ve histereskopi yapılır.göbekten laparoskopi ile girilerek rahimin üstünden septumun bulunduğu tarafa ışık tutulur, alttanda histereskopi ile girilerek septum kesilmeye başlanır.kesilir kesilir taki ışığı görene kadar.orda anlaşılır işte keseceğin nokta.gözünde canlandır. 3-4 kat beze ışık tut...3.kat ta ışık az hissedilir,2. katta biraz daha hissedilir ve 1.katta ışık daha belirginleşmiştir.bundan sonrasını kesemezsin çünkü rahim delinebilir.onun için doktorunla bu operasyonu konuşmanı tavsiye ederim.yani göbektende girsinki sonuna kadar kessin derim ben...çünkü inan bana sorun olmaz artık dese dahi yine risklisin yani.hadi çocuk o kalan septuma tutunursa nolcek...düşecek mecbur..yine şansa kalıyor yani işin...hadi sağlam yere tutundu diyelim çocuk...ileriki aylarda o kalan septumun çocuğu itekleyip düşürmeyeceği ne malum...rahim ağzı genişliğide var zaten..ki bilmiyorum her septumda olcek diye bişi yokta ben kendimde gördüğüm için.....Yani kafanda soru işareti kalmasın canım...bilgi hastanesine gitmişsin...şaşırdım yani...evet belli olmaz doktorun iyisi kötüsü nerde olacağı...niye şaşırdığıma gelince batıkentte oturuyoruz inönü mahallesinde...evlenince alanyaya geldim....
Annemler sıksık bilgi hastanesine gider...eğer güzelse iyiyse doktor tam teşekküllüyse laparoskopi de var ise annemlerede çok yakın, hastaneye gitmek gelmek çile olmaz yani..Ama bide ben gözükeyim o doktora iyi oldu dediğin... :)

Selamlar sahbam :) öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler arkadaşım..benim iki ameliyatımda zaten laparoskopi ile birlikte yapıldı canım..yani dediğin yöntem sanırım uygulanmıştır..çünkü doktorum da ozamanlar laparoskopinin yardımıyla bu ameliyatı yapmalarının daha garanti kendileri içinde daha kolay bi yöntem olduğunu ayrıca rahimin üst kısmını görüp nerede durmamız gerektiği hakkında bize bilgi vermesi bakımından yapacağız demişti..yani merak etme zaten laparoskopi oldum..ben sadece ctesi günü kontrol amaçlı histeroskopi oldum ofis histeroskopisi diyolar bu yönteme..bu arada hastane bana yakın olmasa da ben dr için oraya gidiyorum..senin ne güzel yakınmış annenlere de şanslısın yani..laparoskopi de zaten yapılıyor..iş yerinden arkadaşımın laparoskopi ameliyatını selçuk bey yapmıştı.zaten ondan sonra bana dr unu tavsiye etmişti..bende öylelikle başladım kendisine gitmeye..kaydirigubbakcemile4

Selamlar sahbam :) öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler arkadaşım..benim iki ameliyatımda zaten laparoskopi ile birlikte yapıldı canım..yani dediğin yöntem sanırım uygulanmıştır..çünkü doktorum da ozamanlar laparoskopinin yardımıyla bu ameliyatı yapmalarının daha garanti kendileri içinde daha kolay bi yöntem olduğunu ayrıca rahimin üst kısmını görüp nerede durmamız gerektiği hakkında bize bilgi vermesi bakımından yapacağız demişti..yani merak etme zaten laparoskopi oldum..ben sadece ctesi günü kontrol amaçlı histeroskopi oldum ofis histeroskopisi diyolar bu yönteme..bu arada hastane bana yakın olmasa da ben dr için oraya gidiyorum..senin ne güzel yakınmış annenlere de şanslısın yani..laparoskopi de zaten yapılıyor..iş yerinden arkadaşımın laparoskopi ameliyatını selçuk bey yapmıştı.zaten ondan sonra bana dr unu tavsiye etmişti..bende öylelikle başladım kendisine gitmeye..kaydirigubbakcemile4

Selamlar sier...şimdi anladım demek laparoskopi ile birlikte histereskopini daha öncesinden oldun ha? peki son durum nedir sier?ne yapmayı düşünüyorsun?tamammıymışsın artık anne olmak için sorun kaldımı?herşeyi hallettinmi?

Selamlar sier...şimdi anladım demek laparoskopi ile birlikte histereskopini daha öncesinden oldun ha? peki son durum nedir sier?ne yapmayı düşünüyorsun?tamammıymışsın artık anne olmak için sorun kaldımı?herşeyi hallettinmi?

Merhaba..valla canım dr um en son rahim içi boşluğunun yeterli olduğunu,yani artık bir sorun yok dedi..folik asitle antibiyotik yazdı..bu ay adetimin 2.veya 3.günü gelmemi istedi.muayene edicek sanırım..şimdilik adetimi beklemedeyim..her an olabilirim.druma gidince sana burdan sonuçları yazarım arkadaşım..bu arada sen ne yaptın..gidebildinmi selçuk beye..benim ismimi verebilirsin.ismim sibel genç..septum lu, sizden ofis histeroskopisi olmuş ve size geliyormuş de, o zaman tanır mutlaka..benim tavsiyemle geldiğini söyleyebilirsin..zaten çok sıcak bi dr.sende mutlaka gelişmeleri bildir olurmu..sengözlerimebaksanab

Merhaba..valla canım dr um en son rahim içi boşluğunun yeterli olduğunu,yani artık bir sorun yok dedi..folik asitle antibiyotik yazdı..bu ay adetimin 2.veya 3.günü gelmemi istedi.muayene edicek sanırım..şimdilik adetimi beklemedeyim..her an olabilirim.druma gidince sana burdan sonuçları yazarım arkadaşım..bu arada sen ne yaptın..gidebildinmi selçuk beye..benim ismimi verebilirsin.ismim sibel genç..septum lu, sizden ofis histeroskopisi olmuş ve size geliyormuş de, o zaman tanır mutlaka..benim tavsiyemle geldiğini söyleyebilirsin..zaten çok sıcak bi dr.sende mutlaka gelişmeleri bildir olurmu..sengözlerimebaksanab

selam sier...ben ankarada değilim biliyorsun..alanyada yaşıyorum...şimdilik beklemedeyim daha...ramazandan sonra düşünüyorum bakalım...bi arkadaşımdada septum görüldü 2 düşüğünden sonra..o tavsiye etti..hacettepe hastanesinde Prof. Dr. Lütfü S. Önderoğlu süpermiş...Kadın hastalıkları ve doğum alanında cerrahi, riskli gebelik izlemi, ultrasonografi, renkli Doppler ultrasonografi, prenatal tanı ve amniyosentez, koryonik villüs örneklemesi, kordosentez gibi rahim içi girişimler ile ilgileniyormuş...ona gideceğim hayırlısıyla...haberlerini bekliyorum...görüşmek üzere :)

Merhaba sahbam..bugün dr uma muayene oldum..önce kan verdim hormonlarıma vs bakacakmış..sonra vajinal ultrasonla baktı ve rahim çeperin gayet iyi ve normal dedi artık..hatta banada gösterdi gerçekten rahimin üst kısmı artık düzdü..rahim boşluğu ile bi sıkıntı yok dedi..sonra ben yapışıklık konusunu sordum ondada sorunum yokmuş..artık çalışmalara başlayın dedi..zaten folik vermişti geçen ay ona devam edeceğim.başka ilaç veya başka herhangibirşey yok artık dedi :)) tabi bende çok sevindim..bi tek yarın kan tahlil sonucumu alınca kendisini arayacağım..bakalım ondada bişey çıkmazsa inşallah süper olcak..bendeki gelişmeler bunlar cnm..sende bi gelişme olursa mutlaka bildir tamammı bekliyorum..sağlıcakla kal..:lepi:

Merhaba sahbam..bugün dr uma muayene oldum..önce kan verdim hormonlarıma vs bakacakmış..sonra vajinal ultrasonla baktı ve rahim çeperin gayet iyi ve normal dedi artık..hatta banada gösterdi gerçekten rahimin üst kısmı artık düzdü..rahim boşluğu ile bi sıkıntı yok dedi..sonra ben yapışıklık konusunu sordum ondada sorunum yokmuş..artık çalışmalara başlayın dedi..zaten folik vermişti geçen ay ona devam edeceğim.başka ilaç veya başka herhangibirşey yok artık dedi :)) tabi bende çok sevindim..bi tek yarın kan tahlil sonucumu alınca kendisini arayacağım..bakalım ondada bişey çıkmazsa inşallah süper olcak..bendeki gelişmeler bunlar cnm..sende bi gelişme olursa mutlaka bildir tamammı bekliyorum..sağlıcakla kal..:lepi:

Harika haber bu sier...hadi bakalım hayırlısıyla inşallah....inşallah tamamen temizlenmiştir rahmin...BOL ŞANSLAR :) görüşmek üzere..

nasılsın canım...umarım herşey yolundadır...hamile kaldınmı?son durumlar nedir sende? beni soracak olursan canım, bende lütfü önderoğluna gidiyorum hacettepe prof...perşembe günü histereskopi yapacak...5 tüp kan verdim...15-20 gün sonra belli olacak...genlerle ilgili felanış verdiğim tahliller...bakalım...ara ara yazmaya çalışacağım...hayırlısı artık... :)a.s

merhaba sahbam merak ettim bu septum ne oluyo ilk defa duyuyorum bu arada bende alanya da yaşıyorum

merhaba sahbam merak ettim bu septum ne oluyo ilk defa duyuyorum bu arada bende alanya da yaşıyorum

SEPTUM DEMEK RAHİMDE ANADAN DOĞMA PERDE VAR ..NORMAL RAHİMİ YUVARLAK ŞEKLİNDE DÜŞÜN....SEPTUMLU RAHİM İSE KALP ŞEKLİNDE DÜŞÜN...ORTADA SARKIT GİBİ Bİ PERDE...İŞTE O ÇOCUĞU BÜYÜDÜKÇE İTTİRİYOR VE DÜŞÜĞE SEBEP OLUYOR...İŞTE onuda histereskopi denilen aletle vajinadan kjamerayla rahme girilip kazıya kazıya alıyorlar..küçültebildikleri kadar küçültüyorlar...sonrası bidaha gebelikler denemeler felan işte...

Back