Seni çok özlüyorum Anne ( Ana sınıfı)

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
Merhaba herkese. Oğlum 5.buçuk yaşında. Bu sene anasınıfına başladı. Çok hevesle gitmek istedi. Ilk hafta hiç bir sıkıntı yokken ikinci haftadan sonra ağlamaya başladı. Tek söylediği seni çok özlüyorum Anne. Öğretmenle alakalı hiç sıkıntımız yok, arkadaşlarıyla gayet iyi anlaşıyor.Agzini arıyorum okulu aslında çok seviyor. Ama devamlı Annemi özlüyorum diyor. Bugüne kadar iyi kötü geldik hep okula yolladim. Arada öğretmeni görüntülü arıyor. Bazen telefonla konuşuyoruz. Dolabına resmimi yapıştırdım. Yani elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Öğretmeni bazen bir şeyi yok ama bazen ağlıyor çok duygusal bir çocuk dedi. Ki biliyordum zaten. Varmı böyle olup alışanlar? Nasıl bir yol izlemeyelim. Bu seneyi bir şekilde atlatsak bile 1 sinif daha ciddi bir ortam ne yapacağım bilemiyorum İlk çocuğum değil bu arada. Ablası var 4. Sınıfta.Ayni okuldalar. O da teneffüste yanına gidiyor... Teşekkürler şimdiden.

Bende aynısını düşünüyorum.Ki taviz vermiyorum. Hadi gideceğiz okul sorumluluğumuz vs uygun bir dille anlatıyorum ama korkuyorum da duygusal olarak yıpranmasindan. Normalde o kadar da bana bağımlı bir çocuk değil. Ama çok duygusal işte.

Cok normal benim kizimda ilk birkaç gun aglamamisti eglenceli degisik bir ortam gelmisti ona.sonrasinda aglamaya basladi her sabah boynuma sarilip birakmiyordu.Bende sizin gibi cok üzülüyordum ama zamanla alisacak ilk zamanlar boyle olmasi cok normal aglamayan cocuk yok demisti ogretmeni.Zamanla alisti.Sizinkide alisacak endiselenmeyyin.1.sinifin temelini anaokulunda asacakki 1. sinifta zorluk cekmesin.

Merhaba herkese. Oğlum 5.buçuk yaşında. Bu sene anasınıfına başladı. Çok hevesle gitmek istedi. Ilk hafta hiç bir sıkıntı yokken ikinci haftadan sonra ağlamaya başladı. Tek söylediği seni çok özlüyorum Anne. Öğretmenle alakalı hiç sıkıntımız yok, arkadaşlarıyla gayet iyi anlaşıyor.Agzini arıyorum okulu aslında çok seviyor. Ama devamlı Annemi özlüyorum diyor. Bugüne kadar iyi kötü geldik hep okula yolladim. Arada öğretmeni görüntülü arıyor. Bazen telefonla konuşuyoruz. Dolabına resmimi yapıştırdım. Yani elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Öğretmeni bazen bir şeyi yok ama bazen ağlıyor çok duygusal bir çocuk dedi. Ki biliyordum zaten. Varmı böyle olup alışanlar? Nasıl bir yol izlemeyelim. Bu seneyi bir şekilde atlatsak bile 1 sinif daha ciddi bir ortam ne yapacağım bilemiyorum İlk çocuğum değil bu arada. Ablası var 4. Sınıfta.Ayni okuldalar. O da teneffüste yanına gidiyor... Teşekkürler şimdiden.
Aynı sıkıntı bizde de var kızım 5 yaşında anasınıfina başladı sürekli sizi çok özlüyorum diyor bende hasta falan olmadığı sürece yolluyorum öğretmenimizle iletişim halindeyiz bklm aşarız insAllah seneye dediginz gibi daha ciddi ortam insAllah o zmna kadar toparlarım ben şu an hamile oldgm için de belki de bu kadar hassas bilemiyorum Allah kolaylık versin hepimize 🤗🤲

Simdi gidip alma sansiniz var ama 1.sinifa baslayinca boyle olmayacak bu yuzden kararli olun tesvik edin bir sekilde

Yok ağlasa da gidip almıyorum. Öğretmen sadece konuşturuyor alın demiyor. Kararlı olmaya devam o zaman başka çare yok.
Olmaz oyle yapmasi da ben cocuk gelisimciyim aksine oyunla etkinlikle bu durumdan uzaklastirmali her agladiginda sizi ariyorsa cocuk da deneme yoluyla kendine cikis noktasi bulmus demek 😊

Bence sende tedirginsin ve oğlun bunu his ediyor. Bu yaşa kadar yanliz başina zaman geçirebilmeliydi. Özerkliğini kazanamadi.

Sende onu özlediğini his ediyor ve durum ortada.

Cok emin bir şekilde "orasi okul, tabiki gideceksin" diye ifade edeceksin. Ögretmen ile telefonda konuşmasin. Bu zaten normal değil. Kesinlikle okuldan alma olmasin. Istikrarli bir şekilde her gün okula yolla.

Olmaz oyle yapmasi da ben cocuk gelisimciyim aksine oyunla etkinlikle bu durumdan uzaklastirmali her agladiginda sizi ariyorsa cocuk da deneme yoluyla kendine cikis noktasi bulmus demek 😊
Hayır hayır şimdiye kadar 3 kez oldu araması. Bir şekilde ilgileniyor zaten kafasını dağıtıyor. Öğretmen.

Kendi çocukluğumu hatırladım.Ben 1.sinifa giderken arada ağlardım annem aklıma gelince.Bide anne şarkısı öğretmişti ögretmen,onu söylerken de ağlardım 😃sonra alıştım tabi.. Sanırım size cok bağlı... İnşaallah bir an önce alışır

bence almayın. çünkü 1.sınıfa gitmesi gerektiğinde, çok ağladığı zaman sorumluluğundan kurtulabileceğini kodlamış olacak beynine. bu kez 1. sınıfta daha dirençli olacak gitmemek için. onun yerine okulu sevdirmenin yöntemlerini araştırın. okul öğretmeni ve pedagog desteği alırsanız çözersiniz diye düşünüyorum. tabiki çocuğu ağlayarak alıştırmak değil ama ılımlı yolları vardır eminim.

Hayır hayır şimdiye kadar 3 4 kez aradı sadece. Öğretmen bir şekilde dağıtıyor ilgisini.
Aranizda yanlis bir baglanma olmus olabilir mi?
Bu konuyu bir arastirin isterseniz , anne ile cocuk arasinda yanlis baglanma sonucunda cocuklarda boyle duygular olabiliyor
Araştırırım teşekkür ederim. 3 buçuk yaşındayken anı böbrek yetmezliğinden ötürü 1 aylık hastane geçmişimiz var. Ben sebep bumu diye düşünüyorum bazen ama emin degilim tabi..Teşekkür ederim.

Çocuğunuzu iyi dinleyin bu yaşlarda akran zorbalığı olabilir o yüzden gitmek istemeyenler. Birde anasinifi için geç kalınmış bir yaş çocuk eve ve size xok alistigi için okul ortamını istemiyor olabilir.sakın taviz vermeyin ve bu görüntülu arama olayı doğru değil çocuk bunu suistimal edecektir.

Alışacak,şu an sadece yokluyor sizi,geri dönüşü var mı diye,baktı ki yok zamanla azalacak.
Ortamın iyi olduğundan eminseniz devam etmeye teşvik edin ki zaten ablası da yakınındaymış.
Ben kızıma bak baban işe gidiyor,ben evde kalıp evimizin düzenini sağlıyorum,size yemek yapıyorum,sen de öğrenci oldun artık,okula gitmekte senin sorumluluğun,haftasonu hepberaber vakit geçireceğiz , minvalinde bir konuşma yapmıstım bir dönem gitmek istemeyince,işe yaramıştı. Deneyin isterseniz kendi durumunuza uyarlayip.

X