Senelerdir aşamadığım vitamin eksikliği... :( yardim!!

Leylilez

Mucizeler iyiki varlar..
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
1.046
699
53
30
Selam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorum doktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..

beslenmen nasil yerince B12 olan gidalari yiyormusun?

B12 sadece hayvansal gidalarda var en cokta ciğerde eğer et tuketmiyoson hep eksik olur

beslenmen nasil yerince B12 olan gidalari yiyormusun?
Evet yemeklerde hic ayırımcı degilim.Sadece çok az yiyen biri olmaktan şikayetçiyim.
Vejeteryanlarda sıklıkla gorülen rahatsizlikmiş ama aksine ben hayvan besinlerini seven ve tuketen biriyim.Sadace Deniz besinlerini yiyemiyorum balik dışında..

Aynı sorun bendede var ..gitmediğim doktor kalmadı artık o düştükçe iğne ile toparlıyoruz..

Doktorun tavsiyesine göre düzenli olarak B12 iğnesi vurulman şart.Bence en önemlisi de iyi bir hematologa gidip sorununa çare bulman nedenini araştırman.

Annemde de var iğne vuruluyordu her hafta malesef dediğin gibi geçici bir çözüm oda. Bizde çaresini bulamadık ama iğneler baya faydalı bir süre idare ediyor.

Doktorun tavsiyesine göre düzenli olarak B12 iğnesi vurulman şart.Bence en önemlisi de iyi bir hematologa gidip sorununa çare bulman nedenini araştırman.
O kadar doktor doktor gezdim ki anlatamam hep ilaç aldım.Bir süre sonra yine ayni bu beni cok yipratiyor

Evet hep dondurucudan tüketiyoruz.

Dondurucudan cikartinca once buzdolabinda bekletmeniz gerekiyo 2 saat 3 saat 4 saat etin boyutuna gore sonra disari cikartmaniz lazim hatta tamamen buzdolabinda cozdururseniz daha iyi olur

Direk cikarttiginizda hem bakteri uretiyo hem sadece agziniz yemis oluyo eti vucut icin bi ise yaramiyo

Anladım teşekkürler ben de bazen hızlı çözünsün diye dışarı çıkartırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…