İlköğretim Yorum ve Soruları Sene sonu doğumlu çocukların ilkokula başlama yaşı???

sessiz fxixrtxixna

ŞükürlerOlsunAllah'ım:)
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2007
588
1
96
Diğer
Benim kızım 2003 aralık doğumlu.Yani bu sene ilköğretime kayıt yaptırabiliriz.Ama biz büyük bir karmaşa yaşıyoruz eşimle.Çok araştırma yaptım bu konuda,eğitimci arkadaşlarımada danıştım.Geneli hiç acele etme,çocuğun ezilir,sonuçta 9,10 ay bir fark olacak sınıftaki arkadaşlarıyla diyorlar.Seneye başlasın daha başarılı olur diyorlar.Fakat anaokulu öğretmenimizde dahil,kızımı tanıyan bazı arkadaşlarımda senin kızının fiziki gelişimi gayet iyi,başarabilecekte bir çocuk,yapabilir birinci sınıfı diyorlar.Bense iki fikir arasında gidip geliyorum.Başarmaya gelince,kızım başarır inanıyorum ama,yinede küçük olacak diğer çocuklardan,acele etmesek mi diyorum.Anlıyacağınız ikilem yaşıyoruz.:sm_confused:Bu durumda olan ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim..

Selam sessiz-fırtına..Benim oğlum da ekim 12 doğumluydu.Sene olarak zamanı geldiğinde okula yazdırdık.Oğlum sınıfın yaş olarak en küçüklerindendi,fiziksel olarak ta en irilerinden..:) Öğretmenleri 1 ay kadar sonra sınıfta ay itibarıyla çok fazla küçük çocuk bulunduğunu ve eğer sınıf düzeyine uymaları konusunda bir sıkıntı olursa o çocukların aileleriyle konuşup ,çocuklarını bir sene sonra okula yazdırmaların tavsiye edeceğini söyledi.Buna gerek kalmadı ve çocukların hepsi gayet güzel uyum sağladı..Diyeceğim şu ki gerçekten de 1 ay bile çocukların gelişimleri açısından çok önemliymiş..
Bence sen okula yazdır ve çocuğunu gözlemle..Baktın sınıfa uyamıyor,öğretmene de danışarak alır,bir daha ki sene yollarsın..Kolay gelsin...

Canım denem süresi oluyormuş bize de söylediler ama,bu seferde kızımın kafası karışırmı,psikolojisini nasıl etkiler ondan korkuyorum açıkcası.Senin oğlun gibi sınıfın en küçüklerinden olmasına rağmen en uzunlarından biride olacak aynı zamanda.Öğrenme ve algılaması çok yüksek bir çocuk,anaokulu öğretmenide aynını söylüyor.En son anaokulu devam gibi düşünüyoruz ama,kafamız hala .çook karışık..:uhm:

Ben 26 aralık doğumluyum,çocuğunuzun yaşında başlamıştım okula...sonrası için erken başlaması avantaj olur.eğer anasınıfı öğretmeni başarır diyorsa hiç tereddüt etmeyin.çok başarılı bir öğretim hayatım oldu benim, erken başlamanın sıkıntısını hiç yaşamadım.şu an yüksek lisansımı bitirmek üzereyim,yaşıtlarım lisans eğitimini yeni bitiriyor.
çocuğunuzu en iyi siz tanırsanız,altından kalkabileceğini düşünüyorsanız bence de başlamalı...şimdiden başarılar diliyorum. :)

canım benim oğlumda 7 aralık dogumlu ben bir sene geç baslattım 1 sınıfa ana sınıfı ögretmeni yollamamı önerdi ama cok arastırdım görümcemde psikolog erken giden cocoular 4 sınıfda duralamaya baslıyor ay olarak 8*9 ay diğer cocouklar bizden önde okadar fark ediyorki

1 sene geç gitti oğlum daha 1 dönemde kurban bayramından önce seslerimiz bitmeden okumaya geçti matemetik okula gitmeden toplama cıkarma çift sayılara kadar ögretmiştim cok rahat 1 sınıf geçirdik
ezileceğine 1 sene geç gitsin derim

Eğer öğretmeni öyle söylüyor ve sen de aynı şekilde düşünüyorsan hiç düşünme yolla..Ben oğlumun bir problemi olmayacağını biliyordum,yolladım,şu an sınıfın en iyilerinden biri ve 3. sınıfa geçti.Çocuğunu en iyi sen tanırsın,en doğru kararı da sen vereceksin..Kolay gelsin..

Allahh allaahhh benim kafam almıyor ya...

Neden kasımda ekimde doğan çocuklar o yıl yaşıtlarıyla birlkte gidiyor da aralık doğumlular geç gidiyor...

neden çocuğunuzun bir yılını heba ediyorsunuz...ben de aralık doğuumluyum...yaşıtlarımla gttim..hem de okumayı ilk ben sökmüştüm..
saçmaık çocukları bir yıl geç başlatmak...

PARDON AMA 1. SINIFA BAŞLAYACAK ÇOCUKLARIN HEPSİ OCAK DOĞUMLU MU YANİ...EKİM DOĞUMLU AĞUSTOS DOĞUMLU..NEDEN EZİSİN ÇOCUĞUNUZ ANLAMIYORUM...SANKİ OKULA DEĞİL DÖVÜŞ KULÜBÜNE GİDİYORLAR...ALLA ALLAAkaydirigubbakcemile3

benim kızımda 9 aralık doğumlu ekayıt sistemiyle okula kaydı yapılmış okula gidip öğretmenlerle konuştuk biz anaokuluna vermek istediğimizi söyledik onlarda hiç problem olmayacağını söyleyip anaokuluna kaydını geçirdiler bende yaşıtlarından küçük okula gittim okumaya sınıfta en erken geçen bendim ama 3, sınıftan sonra problemler başlıyo gerçekten sosyal dersler sıkıcı geliyo kızımıda özel bir anaokuluna verdik müdüre hanımda biz eğitimciler olarak bile bu durumdaki kendi çocuklarımızı dahi ekim doğumlu bile olsa vermek istemiyoruz diğer çocuklarla arsında 10 ay olacak ki buda önemli rakam dedi bende katılıyorum neyseki istediğimiz gibi oldu zaten kızımda okula gitmek istemediğini söylüyodu çok isteksizdi anaokluluna kaydı olunca çok sevindi umarım eğitim hayatları çok iyi geçer

Biz de etraftan bu konuyu araştırırken eğitimciler ve pedegoglar aynı şeyi söylediler.Başta istekli olabilir ama,ilerleyen sınıflarda problem yaşayabilir diye.Belkide yaşamayacak,bazı arkadaşlar yaşamadıklarını yazmışlar.Ama problem yaşama ihtimali var sonuçta,ve bugün düşündüm erken verirsek riskleri var kızım için ama seneye başlarsa tek problem çok az geç başlamış olacak sadece bu.Bu durumda sanırım biz anaokuluna devam ettireceğiz,Allah pişman etmesin artık ne yapalım.Yorum yazan bütün arkadaşlara teşekkürler ayrıca..

sessiz fırtına kesinlikle doğru karar sonradan üzülüp pişman olmaktansa rahat bir 1.sınıf yaşarsınız seneye
kızım 2004 ekim doğumlu ve bende 2005 lilerle göndereceğim
etrafımdaki tüm sınıf öğretmeni arkadaşlarım ve benim ortak fikrim 8.aydan itibaren doğan çocukların zorlandıklarıdır
1.sınıfa erken başladım evet bende ilk okumaya geçöenlerdendim ama 4.sınıfta kopma başladı ve bir anda karşıma çıkan başarısız olma duygusu beni okuldan arkadaşlarımdan kopardı içe kapanık sorunlu bir ergenlik yaşadım
liseye kadar sürüklene sürüklene geçsemde sınıfları lise 1 de sınıfta kaldım
beni erken gönderen aileme çok kızgınım çok

Şimdiye kadar sebebinin bu olduğunun hiç farkına varmamıştım,ta ki kızımda bu ikilemi yaşayana kadar.Ben de sene sonu çocuğu sayılırım ve fiziksel olarakta zayıf ve çelimsizdim üstelik.Öğretmenim başaramayabilir demişti,ama ben sınıfın en iyilerinden olmuştum.Yalnız sonra 4 ve 5.ci sınıfta okulu sevmeme ve içim kapanıklık başladı.Ortaokul ve lisede giderek başarım düştü ve bende içe kapanık bir ergenlik geçirdim.Aynı şeyleri kızım ya da başka hiçbir çocuk yaşamasın gerçekten.Sanırım en doğru karar anaokulu,birkez daha anladım bunu..

sizin yaşadığınız tamamen kişisel bir durum daha sonra okulu sevmemeniz. benim oğlum da aralık dogumlu geç başlatmayı faan düşünmüyorum. şimdi kızınız ekim yada kasım doğumlu olsaydı bu tereddütü yaşamayacaktınız ve okula yazdıracktınız o zaman ezilmeyecekmiydi. 1-2 ay önce doğmuş olması çok mu önemli olcaktı. ayrıca arkadaşları 9-10 ay büyük olacak demişsiniz bütün okula başlayanlar ocak şubat doğumlu mu?

Katılıyorum,bence de bu durum kişisel..Ben de kasım doğumluyum ve aynı sene çocuklarıyla okula gittim.Eğitim hayatım boyunca hep başarılıydım.Ne içime kapanıktım ne de derslere soğukluk duydum,bilakis tam tersi...Aynı şekilde iki oğlum da yaşıtlarından ay farkıyla küçüktüler,maaşallah ikisinin de dersleri şu an canavar gibi.Biri 9. sınıf biri 3. sınıf öğrencisi..
Yine söylüyorum,bu tamamen çocuğunuzun yapısıyla alakalı,onu en iyi siz tanırsınız,bu yüzden de en doğru kararı siz vereceksiniz..Yeni eğitim yılında başarılar..

Baştan beri dediğim gibi,ben bu konuyu çok fazla araştırdım.Ve erken başlayıp zorluk çekmeyen en yakın arkadaşlarımın çocuklarından iki örnek var etrafımda.Ama eğitimci ve uzman görüşlerinin çoğu ağustos ayından sonra doğan çocukların gönderilmemesi yönünde.Sonuçta aileler kalmış bir karar tabi ki bu,bir şekilde iki karadan birini vermek.Umarım benim gibi olan ailelerin hepsi en iyi kararı verirler çocukları için.Çünkü karar vermiş olsakta,en doğrusunun hangisi olduğu çocuğa göre ve ailenin vereceği karara göre değişebiliyor dediğiniz gibi..

bnecede cok ii yapmıssın canım benim oğlumda 7 raralık dogumluydu 1 sene geç gönderdim hiçde pişman değilim önünde uzun bir maraoton var sonuçda 4-5 sınıfda cocouk gerileyeceğine isteği kalmayacagına varsın 1 sene geç baslasın daha rahat kendine güveni tam ve basarılı oluyorlar:lepi:

Çok kararsızlık yaşadım ama, şu an içim çok rahat canım, katılıyorum sana..yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…