Merhabalar, üniversitede memurum. 1,5 yıldır aynı yerde çalışıyorum, erkek çoğunluklu bir kurumda çalışıyorum. Dışarıda da kimseyle görüşmüyorum.
Genel olarak sürekli işçilerle denk geldiğim için "sen" diyorum. Hocalara "siz" diye hitap ediyorum. Pek muhabbetim olmuyor zaten onlarda bana "hanım" diye hitap ediyor. Fakat aynı zamanda amirim olan hocayla aram iyi, dışarıda görüşmüyoruz ama samimi iyi niyetli biri. İlk yıl hep "siz" derdi. Özellikle son zamanlarda "sen" demeye başladı. Başkası olunca yine hanım diye hitap ediyor. Fakat karşılıklı muhabbet ettiğimiz zamanlarda "sen" "siz" karışık hitap ediyor. Ben buna rağmen genelde "siz" diyorum. Amir olduğu için galiba "sen" diyemiyorum ağzım "siz"e alışmış

Fakat karşımdaki amir ile aram iyi o da belki gereksiz soğukluk olarak düşünüyor olabilir, çünkü sahiden aramız iyi.Aramızda 7 -8 yaş var, belki ilk zaman yanlış anlaşılmasın diye özellikle "siz" diyordu bilemiyorum. Şu an nişanlı artık başım bağlı "sen" demek yanlış olmaz diye de düşünüyor belki bilemiyorum.
Şimdi bunu neden uzunca anlattın diyebilirsiniz de iletişim kurarken ilginç oluyor. Konuşurken "sen" mi "siz" mi desem bilemiyorum. Bazen karışık diyorum falan ama saçma oluyor. Sizce ne demeli