Merhaba arkadaşlar. Saat şuan 5.09 ve zerre uyku girmiyor gözüme. Aralıkta özelde tüp bebege başlamak için doktorun onerisiyle devletten rapor çıkarmaya gittiğimizde denemeyi devlette yapmaya karar verdik. Hem çok temiz hemde ilgili görünüyorlar. Gidenlerde memnun kalmış genel olarak. Ocakta başlarız derken, prosedürler ozeldekinden daha fazla bildiğiniz üzere. Hepsinin tamamlanması için nispeten uzun bir zamana ihtiyaç vardı. Ve tamamlandığı gün geldi çattı. Genetik sonucum ve smear sonucum gelmemişti. Şubat ortasinda gelir o arada regl olurum marttada Allah nasip ederse başlarız diye planliyorduk. E nabiza cuma günü düşmüş ikisi de. Yine bolca zaman var şubatta cektiririm dediğim hsgyide bu ay bı an cesaretimi toplayıp çektirdim. Bekleyecek hiç bir şey kalmadı kısacası. Sigarayı bırakamadım şuan bile elimde ama azalttım. İlaçlara başlayınca bırakma noktasına getirebilirim. Birkac saat önce eşim bu ay başlıyor muyuz martı bekleyecek miyiz dedi. Donakaldım.. reglime 9 gün var sadece. Çok sabırsızlanıyorum ancak o kadar marta adapte olmustumki içimde garip bir panik oluştu. Hesaplamalarına tekrar baktığımda martinda 10unda regl olacağımı farkettim. (Reglim pek sekmez 26 gün arayla oluyorum) Yani buda 10 marttan 14 15 gün sonra opu ardına taze transfer olursa muhtemelen ki bayrama denk geleceğini gosteriyor. İllaki bir sekte yasacak gibi dusundum. Maddi olarak ta Martin ilk haftası toplu alacağı vardı eşimin rahat hareket ederiz devlet bir sorun çıkarırsa özele geçeriz direkt diyorduk bu ay haliyle öyle bir hazirligimiz yok ancak devlet olduğu için çok yüksek meblağlardan bahsedilmiyor sanırım ilaçlarla 30 40 falan olacak.. zorlariz kendimizi 15 20 gün sonra telafi olur. ne yapmam gerektiğini bilmeden, saniyede yüzlerce farklı fikir ve karar geçerken aklımdan bir arkadaş bir dost fikir versin istedim. Bir çok tüp bebek seruvencisi gibi eşimin isteği üzerine sakliyoruz durumu yakın çevremizden.. anlayacağınız sizden başka kimsem yok dertlesecek.. ne yapardınız yerimde olsanız?