Sen olsan ne yapardın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni doğan bebekle tabi ki karda kışta gidemezsiniz ama sonrasında havalar toparlayınca ailece gidip ziyaret etmeniz uygun olurdu. Ayrıca bebeği ölmüş birinden sünnet fotoğrafını görüp geçmiş olsun dememesine de siz niye takıldınız anlamadım? Sonuçta kadın hala yasta yani aklına gelmemiş olabilir, bebek fotoğrafları görünce hala acı çekiyor olabilir yaşadığı zor bir şey. İkiniz de birbirinize saçma sapan şeylerden küsüyorsunuz

Yeni doğan bebekle tabi ki karda kışta gidemezsiniz ama sonrasında havalar toparlayınca ailece gidip ziyaret etmeniz uygun olurdu. Ayrıca bebeği ölmüş birinden sünnet fotoğrafını görüp geçmiş olsun dememesine de siz niye takıldınız anlamadım? Sonuçta kadın hala yasta yani aklına gelmemiş olabilir, bebek fotoğrafları görünce hala acı çekiyor olabilir yaşadığı zor bir şey. İkiniz de birbirinize saçma sapan şeylerden küsüyorsunuz

Valla birazcık olmuş hanımefendi çokta haksız değiller. Yazın kırk kat yabancı görüşür kardeş değil. Bakın sizi ayrı tutuyorum asıl suçlu eşiniz.
Yok ilk zaman zaten kendide istemedi kimseyi kimsede gitmedi taziyeye

Valla birazcık olmuş hanımefendi çokta haksız değiller. Yazın kırk kat yabancı görüşür kardeş değil. Bakın sizi ayrı tutuyorum asıl suçlu eşiniz.
Yok ilk zama zaten kendide istemedi kimseyi kimsede gitmedi taziyeye
Esim memur ve seçim süreci o da yoğun çalıştı açıkçası birde tek gitmek istemiyor aralar çokta iui değil yani benle istiyor bu sebeple de

Genişletmek için tıkla...
O bebegini kaybettiğin de ben 8 aylık kadar hamileydim ve enfeksiyon geçirdim başka ile giderek kendimi bebegini riske sokmak istemedim.
Fotoğrafı söyle 5 ay sonra paylaştım ilk fotoğrafı hatta kendi bebegini kaybettikten 1 ay sonra gezmeye falan gitti hatta tatile cikacaklardi daha sonra 5 aysonra anlatmisti bize tv markasi falan soruyorlar di hatta kendi bir bebeğe bakıyor onun doğum gününü bile paylaşıyor kendi bende psikolojisinin daha iui olduğunu düşündüm. Ve sadece özel anda aylar sonra benim paylasimim oldu o bende daha önce zaten paylaşımları olmuştur başka cocuklarin gezmelerin yada kahve storylerinin falan
Simdi eşiniz gitmediyse hak veririm iki kardeş arasında kırgınlık oluşturacak bir durum 2 gün ayırabilir kardeşini gorebilirdi. Ama geldin yaptın ettin o kısımları bosverin. Ama yukarıda yazdığım durumu önemserim anne bebekle gelmesin Ama kardeşi eşimi görsün isterdim
Gerisi de fisekleme olabilir mümkün.
Birazda akrabalara falan anneye babaya para içim bakıyorlar gibi laflar ettmisler zamanında insanin icin de yara birakiyolar kaldıki asla para ile bakmadık ameliyatliyken kv.cok şükür kimseye borcumuz yok onların olduğu halde böyle söylemişler

Yani hep öyle düşündük böyle düşündük demişsiniz ama sonuçta koca bir 6 içinde kadına taziyeye giden olmamış. Evladı ölmüş yani hala yukarda ama piskolojisi iyiydi kahve storysi atıyor tv bakıyor falan demişsiniz. Bence ailece büyük ayıp ettiniz, geçmişte olan tartışmaları bahane etmişsiniz. hala da niye bebeğime sünnet için geçmiş olsun denilmedi diyorsunuz hoş değil

O bebegini kaybettiğin de ben 8 aylık kadar hamileydim ve enfeksiyon geçirdim başka ile giderek kendimi bebegini riske sokmak istemedim.
Fotoğrafı söyle 5 ay sonra paylaştım ilk fotoğrafı hatta kendi bebegini kaybettikten 1 ay sonra gezmeye falan gitti hatta tatile cikacaklardi daha sonra 5 aysonra anlatmisti bize tv markasi falan soruyorlar di hatta kendi bir bebeğe bakıyor onun doğum gününü bile paylaşıyor kendi bende psikolojisinin daha iui olduğunu düşündüm. Ve sadece özel anda aylar sonra benim paylasimim oldu o bende daha önce zaten paylaşımları olmuştur başka cocuklarin gezmelerin yada kahve storylerinin falan

Birazda akrabalara falan anneye babaya para içim bakıyorlar gibi laflar ettmisler zamanında insanin icin de yara birakiyolar kaldıki asla para ile bakmadık ameliyatliyken kv.cok şükür kimseye borcumuz yok onların olduğu halde böyle söylemişler

Hanımefendi olum diyorum bebek ölümü.

Yani hep öyle düşündük böyle düşündük demişsiniz ama sonuçta koca bir 6 içinde kadına taziyeye giden olmamış. Evladı ölmüş yani hala yukarda ama piskolojisi iyiydi kahve storysi atıyor tv bakıyor falan demişsiniz. Bence ailece büyük ayıp ettiniz, geçmişte olan tartışmaları bahane etmişsiniz. hala da niye bebeğime sünnet için geçmiş olsun denilmedi diyorsunuz hoş değil

Bebek ölümü ya hala öyle dediler böyle yaptılar

Kendi gitmeseydi ama esi gitmeliydi cenaze günü orada olmalıydı yada gitmeliydi. Gitmediyse bu noktadan rahatsız olma hakkı yok

Hanımefendi olum diyorum bebek ölümü.
Evet küsmek mantıklı gelmedi sorun benim halimden anlamalilardi bu süreçte en azından bu kış bitene yaza doğru hava düzelince gidilir eşimde bende onlar tek oluncada esim geçerli bulmauabilirler ben yine sorumlu tutulurum .

Eltimle aynı zaman hamileydik bebegini dogumda kaybetti ayrı ayri şehirlerde olduğumuz için aradık başsağlığı diledik hatta sonra da konuştuk ettik ben dogum yaptim o da beni tebrik etti bebeğimi sünnet ettirdim konuşmadı bi tavır aldığının farkındaydim bize darilmislar kusmüşler (küçük bebeğimle karakışın ortasında) neden onlara taziyeye gitmemisiz diye bizle konuşmuyorlar.kayinvalidem gidin dedi buna darilmislar dedi ordan haberimiz oldu ayrica suan secimden dolayi burda ortalik karisti yaktilar yiktilar iyimisiniz diye sormadilar bile ayrica daha oncede küstüler bize ona yenge demedim diye ona sarma sarıp götürmedim diye cocugunun cinsiyetini telefonla kutladim pasta alip kutlamadim diye sozluyken bi bayram gidip diger bayram ziyarete gitmedim diye ve birazda bana soguk davraniyorsum demistim bunlar icin sonra evine gitmiştik bu konuları konuşmaya ve bana ailem müstakil gece konduda oturuyor diye senin nereden geldiğin belli dedi kalkıp gidiyordum evden kalk dedim eşime defolun gidindeyip evden kovdu eltim sonra kendileri barışdilar geldi ilgili alakali oldu ama kalbimi kirmisti artik bu olayda ikinci küslük oldu fikrinizi merak ediyorum 4 aylık bebekle karin bol olduğu memleketten diğer karakisin olduğu memlekete gidemedim diye hatalimiyim siz nasıl davranirdiniz gidermiydiniz daha sonra
Taziye konusunda belki acısı var, hassas düşünmüş alınganlık etmiş diyecektim ama cinsiyeti öğrendiğinde sizden pasta beklemesi ne mana? Eltiniz nerenin prensesi acaba.. Hazır küsken hiç üstüne düşmeyin, küstüğünü bilmiyormuş gibi davranın hatta bi yerde denk gelirseniz..

Bebek ölümü ya hala öyle dediler böyle yaptılar

Kendi gitmeseydi ama esi gitmeliydi cenaze günü orada olmalıydı yada gitmeliydi. Gitmediyse bu noktadan rahatsız olma hakkı yok
Zaten yeni doğum ve peşine karakis doğu bölgesi 1 ay önce gidemezdim buralarda eşimde benle gider ayrı gitmezdi ve karşı tarafın dediğim gibi psikolojisini iyi gördüm çünkü gezme yada başka bir yakının cocugunh paylaşma gibi egilimleri olduğu için ben bir kaç fotoğraf paylaşmıştım

Evet küsmek mantıklı gelmedi sorun benim halimden anlamalilardi bu süreçte en azından bu kış bitene yaza doğru hava düzelince gidilir eşimde bende onlar tek oluncada esim geçerli bulmauabilirler ben yine sorumlu tutulurum .

Niye siz halden anlamiyorsunuz peki?
Bahsettiğiniz şeyi kırk kat yabancı yapar kardeş değil.

Ztn saçma sapan bir sürü yaşanmış sey var. Tek takildigim olumu anlamamis olmaniz. Bu noktada söyleyecek başka birseyim yok kendinizi savunuyorsunuz
Silin diyince olmaz konuşurum diyorsunuz o zmn hemen gitmelisiniz
Bende konu tıkandı.

Taziye konusunda belki acısı var, hassas düşünmüş alınganlık etmiş diyecektim ama cinsiyeti öğrendiğinde sizden pasta beklemesi ne mana? Eltiniz nerenin prensesi acaba.. Hazır küsken hiç üstüne düşmeyin, küstüğünü bilmiyormuş gibi davranın hatta bi yerde denk gelirseniz

Yani şöyle mi diyorsunuz 4 aylık bebekle kar altında olan bir şehir doğunun doğusuna ocak şubat ayında otobuslerle 5 saat yol gitmeliydiniz ve bir cocugunuz daha var ken

Ztn saçma sapan bir sürü yaşanmış sey var. Tek takildigim olumu anlamamis olmaniz. Bu noktada söyleyecek başka birseyim yok kendinizi savunuyorsunuz
Silin diyince olmaz konuşurum diyorsunuz o zmn hemen gitmelisiniz
Bende konu tıkandı.
Yok ben sadece kışın ortasında gitmedim diye bu küslük oldu biraz dağa bekleyemediler demek istedim bu ana denk geldi kusmeleri benim 4 aylık yeni bir bebekli olmam ve ocak şubat kış memleketinde olmam arabam olmayisi ve farklı illerde olmamiz

Taziye konusunda belki acısı var, hassas düşünmüş alınganlık etmiş diyecektim ama cinsiyeti öğrendiğinde sizden pasta beklemesi ne mana? Eltiniz nerenin prensesi acaba.. Hazır küsken hiç üstüne düşmeyin, küstüğünü bilmiyormuş gibi davranın hatta bi yerde denk gelirseniz..
İlk hamileligindeydi o gerçi sarmada beklemişti bende ve 1 aylık evliydim

İnanın çok anladım yine de anladım kendi diyorumya bebek kaybından sonra gelebilecek psikolojideydi ve tatile gitme planı yapabilecek evine yeni bir televizyon daha alabilecek hatta başka bir çocuğa bakabilecek psikolojide ve onun doğum günlerini paylasabilecek psikolojide idi bende bir anda tavır almasına şaşırdım hersey yolundayken biraz daha halden anlayıp havalar düzelince bekler evet ama benim halimdendr anlayabilirdi diyorum ya burda olaylar çıktı yollari yakktılar yiktilar yasaklar geldi il degistirmeye secimden dolayi arayıp iyimisjnjz bile denilmedi

Diyorum bazen gideyim en azından bi mazeret kalmasın ilerde hem acısıdır diyorum senesi olacak yazin isterdim beraber mezarına gidelim orda görüşelim ama öncesinde kusmusler bile bazen yoruluyorum yasadiklarimdan bazen yasayacaklarimdan
bebegin biraz daha toparlansin gidersiniz herseyi yanlisda anlayabilir sanki gösteris yapar zannedebilir zatende cok alinganmis bebegini severkende vs ne bileyim Allah kem gözlerden korusun bebeginizi amin

Aranızda kaç ay var pek anlamadım ama bebeği vefat ettiğinde eğer düşük riskiniz yoksa gidebilirdiniz ya da en azından doğumdan birkaç ay sonra. Eşinizin de yeğeni sonuçta.

Bebeğini kaybetmiş birinin göreceği şekilde fotoğraf paylaşırsanız normal değil mi tebrik almamanız? Nispet yapıyor gibi de algılanırsınız.

Kendi bebeği tekrar olana kadar yas süreci devam eder büyük ihtimalle. Biri sünnet olunca da geçmiş olsun diye beklemek de bana saçma geliyor. Genel anestezi altında olduysa dilerim sadece. Bana çoğu şey saçma geliyor ya neyse. Kaybımın acısı varken de umursamayabilirim o ruh haliyle.

Genele bakacak olursak da ölüm olmasaydı hiç çekeceğim tip değil eltiniz. Mesafeli yaklaşırdım. Peşinden koşturmazdım.
+1
Eşinizin yeğeni vefat etmiş. Hiç değilse eşiniz gidebilirdi. Ölen minicik bebek yani.
Ben olsam ben de darılırdım ne yalan söyleyeyim. Kardeşim böyle bir durumda el gibi telefon etse küserdim.
Konu sahibi ikiniz de gitmediyseniz o zaman insanlar küsmekte haklı.

bebegin biraz daha toparlansin gidersiniz herseyi yanlisda anlayabilir sanki gösteris yapar zannedebilir zatende cok alinganmis bebegini severkende vs ne bileyim Allah kem gözlerden korusun bebeginizi amin
İnanın gösteriş yapmadım bebek 5 aylık olana kadar hiç paylasimim olmadı ilk paylasimim aile içinde sunnet paylasimi bu kadar hatta diyorum kendi psikolojisinin iui olduğunu düşündüm yani sosyal olarak aktifti gezme olsun kahve storyleri olur arkadaşlarla cafelere gitmesi falan normal yaşantisindayken oldu birden bu durum

+1
Eşinizin yeğeni vefat etmiş. Hiç değilse eşiniz gidebilirdi. Ölen minicik bebek yani.
Ben olsam ben de darılırdım ne yalan söyleyeyim. Kardeşim böyle bir durumda el gibi telefon etse küserdim.
Konu sahibi ikiniz de gitmediyseniz o zaman insanlar küsmekte haklı.
Dediğim gibi sonbaharda dogumum.oldu başka sehirlerdeyiz esim benim için iznini kullandı bebegim suan daha 6 aylık kışın gitmemiz bizim için zordu eşimde yoğun çalıştı secimden dolayi biliyorlar buyuksehirdeyiz ha deyince çıkıp gidilmiyor bu seçim süreci izinler de sıkıntılı He alırdı zorla izin ama kış surecinde ben ve çocuklar bilmediğimiz şehirlerde ortada da kalabilirdik doğunun kis ayları zaten sert yolda izde otobute bile giderken hersey de olabilirdi ben ii biraz mazur görmesini beklerdim en azından hava daha iui olana bebekte bi ek gida sürecine geçene kadar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X