delivelikedi
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 8 Nisan 2024
- 116
- -18
-
- Konu Sahibi delivelikedi
Kardeşinin bebeği ölünce mümkünse o gün atlayıp gitmen gerek.
Kendi karınYahu uğraşmayın onun bebek falan umrunda değil tek derdi biri ona haklısın desin. Çünkü tüm aile belli ki haksız bulmuşlar savunacak bir şey arıyor. Yani cenazeye gitmemelerini de geçtim ben. Cenazesine gitmedikleri insanlardan arsızca ilgi bekliyor ya bir de ben orda çıldırdım. Daha yapacak bir şey yok vicdanı olmayana ne anlatabilirsin kaç kişi anlatmaya çalışıyor hala gelmiş objektif olun diyor. Kadınının bebeği ölmüş bide bunlarla uğraşıyor eltiye Allahtan sabır dilerim
[/QUOTE sen galiba eltine öyle düşünüyorsun
Kendi de paylaştı dogum gunu benden önceSünnet ve 6 aylık doğum gününü paylasmasaniz iyi olurdu. Onu nispet gibi algılamış olabilir. Hadi sünnet neyse ama 6 aylık doğum günü gereksiz olmuş. Tamam yaparsınız ama yakınınız olduğu için paylasmasaydiniz iyi olurdu.
Benim ki çok yakınım da değildi. Yakın akrabamin ablası kanserdi. Biz de o yaz tatile gidecektik. Tatile gitmeye bile çekindim. Onlar bu haldeyken bizim gitmemiz uygun olur mu diye. Sonra bir arkadaşım dedi ne alakası var ki. Onlar hasta diye gitmeyecek misin dedi. Ama foto paylaşmamaya çalıştım. Cunku o ablası ile ilgilenirken ben onun çok yakınında biri olarak benim tatil fotolarimi görmek istemez diye düşündüm. Daha doğrusu özenir ama kendi gidemiyor falan diye düşündüm paylasmadim mesela.
Başka cocugun doğum gününü kendi paylasti benim paylasimimdan önceSünnet ve 6 aylık doğum gününü paylasmasaniz iyi olurdu. Onu nispet gibi algılamış olabilir. Hadi sünnet neyse ama 6 aylık doğum günü gereksiz olmuş. Tamam yaparsınız ama yakınınız olduğu için paylasmasaydiniz iyi olurdu.
Benim ki çok yakınım da değildi. Yakın akrabamin ablası kanserdi. Biz de o yaz tatile gidecektik. Tatile gitmeye bile çekindim. Onlar bu haldeyken bizim gitmemiz uygun olur mu diye. Sonra bir arkadaşım dedi ne alakası var ki. Onlar hasta diye gitmeyecek misin dedi. Ama foto paylaşmamaya çalıştım. Cunku o ablası ile ilgilenirken ben onun çok yakınında biri olarak benim tatil fotolarimi görmek istemez diye düşündüm. Daha doğrusu özenir ama kendi gidemiyor falan diye düşündüm paylasmadim mesela.
Bunların üstüne bu durum oldu bende halden anlamaisni bekledim yaza doğru giderim diye düşündüm bunlara ragmenbana nereden geldiği belli diyen, evinden kovan insana ne ölüne ne ölüme derim varlığını bile unuturum.
ayrica o sizin yengeniz değil eltiniz neden yenge diyeceksiniz onuda anlamadım.
kadın bebegini kaybedince psikolojik sorunları oluştu her halde diyecektim ama ondan öncede manyakmış
valla hiçte gitmem, eltim olabilir benimle bir kan bağı yok görüşmek zorunda değilim.Bunların üstüne bu durum oldu bende halden anlamaisni bekledim yaza doğru giderim diye düşündüm bunlara ragmen
hayatımdaki kişiyle olan yakınlığıma göre kırılma seviyem değişirdi. Çok kırıldığım biriyse de beni kırdığını ifade ederdim ondan sonra da aldığım yanıta göre mesafemi ayarlardım. Biri istediği davranışı göremedi diye yılan hikayesi oluşturacak tepkiler verilmesini doğru bulmuyorum. Muhataplığını keserdi olur biterdiKaynının bebeği ölmüş, doğmuş bir gün sonra ölmüş.
Konu sahibi ve eşi dokuz ay geçmiş gitmemişler.
Anlayamayacak bir konu yok ki burada. Gayet açık bir konu.
Siz darılmaz mıydınız böyle bir konuda?
Ayrıca biz sadece kucagina alsan gün geçersin zor olurdu dedik diye kınadığınız yerden sinanacaksiniz diye yazı paylaşılmis bende buna alındım benim çocuğumda öyle olsaydıhayatımdaki kişiyle olan yakınlığıma göre kırılma seviyem değişirdi. Çok kırıldığım biriyse de beni kırdığını ifade ederdim ondan sonra da aldığım yanıta göre mesafemi ayarlardım. Biri istediği davranışı göremedi diye yılan hikayesi oluşturacak tepkiler verilmesini doğru bulmuyorum. Muhataplığını keserdi olur biterdi
Eltim bir yere kadar da kardeşim gelmese yılan hikayesi olurdu.hayatımdaki kişiyle olan yakınlığıma göre kırılma seviyem değişirdi. Çok kırıldığım biriyse de beni kırdığını ifade ederdim ondan sonra da aldığım yanıta göre mesafemi ayarlardım. Biri istediği davranışı göremedi diye yılan hikayesi oluşturacak tepkiler verilmesini doğru bulmuyorum. Muhataplığını keserdi olur biterdi
Ben hayatımdaki böyle hassas konularda insanların dibimde durup üzerime titremelerini hiç istemem mesela iyice insanlardan kaçarım kendi başıma daha iyi atlatırım bu yüzden de kendi kuzenimin eşinin de başına geldiğini söyledim mesela kimseyle iletişim kurmak istememişti. Bu konuda mesele konu sahibinin niyetinin ne olduğuydu bence. Gerçekten ne yapması gerektiğini bilemedi mi yoksa bilerek umursamayarak gitmemeyi mi tercih etti ben buna göre yargılardımEltim bir yere kadar da kardeşim gelmese yılan hikayesi olurdu.
Eh bir evden birine küsülünce komplesini kapsar herhalde bu durumda da. Zaten eltiyle öyle ballı kaymaklı değillermiş.
Herhalde kaynı kardeşine küstü, konu sahibi de kaynadı.
Ama konu sahibinin eşi de konu sahibi olmadan cenazeye gitmem diyormuş. İnsan kardeş cenazesine gitmemek için bahane uyduruyorsa zaten bir bağ yoktur ki. E niye takılıyorlar karı koca o zaman, küstülerse ok deyip devam etsinler?
Bir yondende acisina veriyorum haklı da olabilir ama bende küçük bebekle gidemezdim diyorum anca yaza giderdim ama bana bir gecmis olsun cocugum için demeliydi diyorum birden bire küslüge gerek yoktu bende bekledim o zaman dogum yaptim diye sunney yaptim diye gelmesini ama önce o kayıp yaşadığı için bizim gitmemiz gerekiyormuş.yani bu konuda önce siz bize geleceksiniz sonra biz size mi olmali
Gerçekten umursamazlıktan değil de durumu doğru yönetemediyseniz ben son bir kez kıza bir iyi niyet mektubu yazmanızı öneririm. Acılı bir anne ve belli ki psikolojisi bozuk. Hala üzerine kötü kötü laflar ediyorsa yanıt yazmayıp konuyu kapardımAyrıca biz sadece kucagina alsan gün geçersin zor olurdu dedik diye kınadığınız yerden sinanacaksiniz diye yazı paylaşılmis bende buna alındım benim çocuğumda öyle olsaydı
İşte karşı taraf gelinmesini beklemiş ki küserek tepkisini belli etmiş. Konu sahibi hamileymiş, hastaymış bir şeyler olmuş. Ama işte eşi de hiç ben tek gideyim 1 gün de olsa dememiş. Senesi dolmuş böyle böyle.Ben hayatımdaki böyle hassas konularda insanların dibimde durup üzerime titremelerini hiç istemem mesela iyice insanlardan kaçarım kendi başıma daha iyi atlatırım bu yüzden de kendi kuzenimin eşinin de başına geldiğini söyledim mesela kimseyle iletişim kurmak istememişti. Bu konuda mesele konu sahibinin niyetinin ne olduğuydu bence. Gerçekten ne yapması gerektiğini bilemedi mi yoksa bilerek umursamayarak gitmemeyi mi tercih etti ben buna göre yargılardım
Konu sahibine son kez gönül almak adına iletişime geçsin diye öneri yazdım. Ona rağmen yine kavga eden bir tutumu olursa ben çok anormal bulurum bu kadınla uğraşma boşver derimİşte karşı taraf gelinmesini beklemiş ki küserek tepkisini belli etmiş. Konu sahibi hamileymiş, hastaymış bir şeyler olmuş. Ama işte eşi de hiç ben tek gideyim 1 gün de olsa dememiş. Senesi dolmuş böyle böyle.
Bakın ben akrabalık ilişkilerini sevmem. Üç dört büyüğüm hariç bayramda bile kimseye gitmem.
Ama öz kardeşimin cenazesine de gitmemezlik yapmazdım Allah korusun. Ne bileyim ya, ölen bebek neticede birkaç saatliğine ailevi olumsuz şeyleri göz ardı etmek zor değil. Eltiyle kavgalar vs olmuş. Ama bebeğin amcası olarak son görevini yapacaktı sadece. Yapılan her şeyi yutmak değil ki bu.
Ya zaten artık olan olmuş. Bir şeyin değişeceğini sanmam ben şahsen.Konu sahibine son kez gönül almak adına iletişime geçsin diye öneri yazdım. Ona rağmen yine kavga eden bir tutumu olursa ben çok anormal bulurum bu kadınla uğraşma boşver derim
Ben zaten yazin gitmeyi düşünüyordum ama küsmeleri bunun önüne duvar örüyor beni anlamaması iletişime geçsem dahi bu konuyu burda kapatmazKonu sahibine son kez gönül almak adına iletişime geçsin diye öneri yazdım. Ona rağmen yine kavga eden bir tutumu olursa ben çok anormal bulurum bu kadınla uğraşma boşver derim
Gerçekten acıyı hissetmek başka bir şey.Sünnet ve 6 aylık doğum gününü paylasmasaniz iyi olurdu. Onu nispet gibi algılamış olabilir. Hadi sünnet neyse ama 6 aylık doğum günü gereksiz olmuş. Tamam yaparsınız ama yakınınız olduğu için paylasmasaydiniz iyi olurdu.
Ben de doğurur doğurmaz gitseydim bu sefer de nispet derlerdi zatenGerçekten acıyı hissetmek başka bir şey.
Ben de 19 haftalık hamileyken bebegimi kaybettim , kaybedisimin uzerinden 48 saat bile gecmemisken , hastaneden cikisimin üzerinden 24 saat bile gecmemisken eltim ve eşi 8 yaşındaki çocuklarına maşallahlı sünnet elbiselerini giydirip amcasina "el opturmeye" getirmislerdi. O gün ben nasil kabul etmişim hala daha kendime kızar dururum.
"El" ken acıyı hissedebilenlerden eylesin Rabbim.
Konunun sizle alakası olduğunu sanmıyorum hala yazın gidecektik diyorsunuz.Ben de doğurur doğurmaz gitseydim bu sefer de nispet derlerdi zaten