delivelikedi
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 8 Nisan 2024
- 116
- -18
-
- Konu Sahibi delivelikedi
Yetisebilmek icin kopyala yapistir yaparsiniz anlarim da, yazdiklarinizdan hicbir sey anlasilmiyor ki.
Dönün yazdıklarınızı okuyun isterseniz.
Bebek ölümüne duyarsiz kalabilen birine karsi fazlasiyla sabir gosterdigine inaniyorum. Bosver.
Sen beni.acimi üzüntümü nerden bileceksinHaklisin en azından vicdanım rahat
Ztn cevabı kalmayınca yok kışkırtma yok para alıyorsun bebeğe üzülme ihtimali yok.
En saçma yazan üye bile konuyu anlayinca oyle şeymi olur dedi
Biz bebeğe üzülmedik para alıyor olduk
Gitmeyisinizden.Sen beni.acimi üzüntümü nerden bileceksin
Ama cocuklu olduğum gerçeği varÜstünden yedi ay geçmiş ya hani. Lohusa değilsiniz artık.
Ayrıca yanlış tek bir lafım yok.
Doğru bazen tektir.
Kafayı mı yedin derdim ben de.Eşim gitmiyorum dese delirdin galiba diye zorla yollarım
Sen beni.acimi üzüntümü nerden bileceksin
Objektif bakmadığını çok belli olaya buzdaginin görünen yüzünü goruyorsunuzGitmeyisinizden.
Objektif değerlendirmenizi isterimAcı değildir o acı olsa gidersiniz.
Inanin anlayan lar sadece olaya buz dağının görünün yüzünden bakıyorDiğer mevzular olmasa hadi bunu alttan alın psikoloji normal değildir diyecektim ama hepsi birleşince ben olsam çaba gostermezdim.
Ne yapayım yani?Ama cocuklu olduğum gerçeği var
Olum gerçeği gibi hayatin sartlarinda gerçeği varNe yapayım yani?
Her çocukluyu pamuklara mı saralım?
Size doğruyu, olması gerekeni söyledim sadece.
Neden anlamak istemiyorsunuz?
Kardeşinizin cenazesine bir yıl boyunca gitmezseniz o kişi artık kardeşiniz olmaz, nokta.
Dünyanın her yerinde böyle olur, her yerde küser insanlar. Afrika kabilelerinde bile küser ler.
Bebek ölümü soz konusu ise buzdaginin baska bir yüzü yoktur. Bebek / evlat ölümü sözlükte dahi karşılığı olmayan korkunc bir aci, buna objektif / subjektif bakayim farketmez. Bebeği ölen anneye derman olmak icin kilini dahi kipirdatmamak en hafif tabirle vicdansizliktir. Kendi bebeginiz henuz dogmamis, hadi son haftalari diye gitmediniz ama bebegin kirki cikar cikmaz, kosup kadini sarmalamaliydiniz, esiniz de kardesini sarmalamaliydi.Objektif bakmadığını çok belli olaya buzdaginin görünen yüzünü goruyorsunuz
İşte sizin gibi düşünenler var şimdi gitsen olmazVicdan rahatlacak önümüz bayram laf duyarsa kendini savunacak falan filan.
Kardeşinin bebeği ölünce mümkünse o gün atlayıp gitmen gerek.Olum gerçeği gibi hayatin sartlarinda gerçeği var
Size soru sorduk Resmen berbat ettiniz güzel ce yonledirebilrdiniz sonra gidersin diye anlayışlı olabilirdiniz sadece olayları başka boyuta cektinizAcı değildir o acı olsa gidersiniz.
KesinlikleBiri bana anlayamadığım bir konuda kırılsaydı ve bunu öğrenseydim, “kusura bakma seni üzeceğimi düşünmemiştim çünkü ben de müsait bir durumda değildim” derdim. Sonra da küsüp küsmemesi ona kalırdı. Niye bu kadar kavga kıyamet döndü çok gereksiz olmuş.
Kaynının bebeği ölmüş, doğmuş bir gün sonra ölmüş.Biri bana anlayamadığım bir konuda kırılsaydı ve bunu öğrenseydim, “kusura bakma seni üzeceğimi düşünmemiştim çünkü ben de müsait bir durumda değildim” derdim. Sonra da küsüp küsmemesi ona kalırdı. Niye bu kadar kavga kıyamet döndü çok gereksiz olmuş. Teyzemin gelini benzer bir olayı yaşadığında odasından çıkmak istememiş bize de aramamamız için tembihlemişti mesela. Çok özel bir durum insan nasış davranması gerektiğini gerçekten bilemeyebiliyor.
Sünnet ve 6 aylık doğum gününü paylasmasaniz iyi olurdu. Onu nispet gibi algılamış olabilir. Hadi sünnet neyse ama 6 aylık doğum günü gereksiz olmuş. Tamam yaparsınız ama yakınınız olduğu için paylasmasaydiniz iyi olurdu.Aslında bebegim için yazdı dogum icin hediye aldi gönderdi öyle şeyler yapar sadece sünnet ettirince ve 6aylik dogum günü yaptim bi şey yazmayınca ki yazar ederdi sebebinin onlara gitmeyisimiz olduğunu öğrendim birden bire bunu sebep gösterdiler ve doğu memleketindyiz olaylar çıktı baya hiç sorulmadık iyimisiniz diye bile o derece alinmislar yarın gitsemmi diyorum ama kararsız kaldığım için burda objektif düşünceleri dinlemek istedim gitmemek büyük bir ayıp mı küsmeye degermi heleki benim durumum belliyken zaten ben bu zamana kadar bebegkm 6 aylık 3 kere falan paylaştım onun acısına saygı duyduğum içindi