Selam, Ben 33 yaşındayım ve 16 yaşından beri selülitlerim var. Üniversitede okurken 46 kiloydum yine vardı, şimdi 60 kiloyum yine var. Üstelik her geçen gün kötüleşti.
Zaman zaman artık yeter diyerek düzenli spor yaptığım, lpg'ye, awt'ye, vesaire aylarca gittiğim oldu ancak hiçbiri tatamin edici bir sonuç vermedi.
Bir ay önce aynaya bir baktım, evlendikten sonra aldığım 6 kilo ile 60 kg olmuşum ve selülitlerim artık pantalonla bile görülür hale gelmiş. O anda artık bu gidişe bir dur demem gerektiğini düşündüm. Bir aydır uyguladığım formülü aşağıda özetliyorum, bende işe yaradı, bir ayda %70 iyileşme sağladım. Tabi hala selülitim var ancak kalanlarını heralde bir yıl düzenli hareket ve sabırla geçirebilirim. 17 yıl yan gelip yattıktan sonra bir ayda tamamının geçmesi mümkün değil zaten.
Işte formulum:
1. Adım: her akşam ılık suyla bacaklarımı ıslattıktan sonra türk kahvesi ile iyice aşağıdan yukarıya ovuyorum, bunu her bacak için 5'er dakika yaptıktan sonra yıkıyorum.
2. Adım: Havluyla bacakları iyice kuruladıktan sonra bir fırça ile(Bu sert kıllı geniş yüzlü vücut fırçaları her yerde satılıyor, bununla da olabilir kuru kese ile de yapabilirsiniz) ayaktan başlayarak küçük daireler şeklinde masaj yaparak, cildiniz kızarana kadar aşağıdan yukarı doğru iyice fırçalayın.
3. Adım: Dr. Ender Saraç'ın selülit yağı(1/2 tatlı kaşığı susamyağı, 1/2 kahve kaşığı portakal yağı, 4-5 damla biberiye yağı, 10 damla kekikyağını temiz bir kapta karıştırın.) formulünü iyice bacaklara masaj yaparak yedirerek sürün. Daha sonra ister streç film ile çok sıkmadan sarın isterseniz termal sauna şort giyin yada sıkı kalın elastik taytlardan da olabilir (Streç ile saracaksanız, strecin kaymaması için önce belinize sarıp sonra aşağı doğru sarmaya devam edin yoksa düşüyor)
4. Adım: Spor, ben Ebru Şallı Selülit savar cd si ile bir saat spor yapıyorum, siz bir saat yürüyebilirsiniz, yada merdiven inip çıkın, yada internette bulduğunuz basit bacak hareketlerini setler şeklinde tekrarlayarak yapın, hangisi kolayınıza geliyorsa.
5. Adım: Ilık suyla bol köpüklü banyo, sonra 1-2 dakika soğuk su tutun
6. Adım: Bacakları tekrar kuruladıktan sonra yine fırçayla aşağıdan yukarı doğru küçük dairelerle masaj
7. Adım: Herhangi bir nemlendirici yada selülit kremini vücuda yedirerek sürün. Ben Nivea Q 10 kullanıyorum.
Sonuç: hem selülitler gidiyor, hem bacaklarınız şekilli ve güzel gözüküyor hem de kilo veriyorsunuz. Önemli nokta bu arada bol bol su içmek. Ben hiçbir rejim yapmıyorum ayda sadece iki kilo verebildim ama bir beden inceldim, yani bacaklarım çok daha zayıf ve şekilli üstelik yüzüm çökmedi, normalde diyet+sporla yüzüm çöker, kollarım incecik kalırdı. Tabi tatlı, hamur işi, cips ve kızartmayı haftada 1 güne düşürdüm. Sadece cumartesi günleri istediğim abur cuburlardan küçük porsiyonlarla yiyiyorum ama hafta içi her istediğim yemeği yiyorum, beyaz ekmek yerine tam buğday, çavdar vesaire yiyorum, bunun dışında yağı az kullanmaya çalışıyorum ama rejim yapmıyorum.
**Isteyenler bu işlemlere başlamadan yarım saat önce 1000 mg l-carnitine alabilir, bununda hızlandırıcı etkisi oluyor, gotu kola ile de takviye edilebilir ancak bunlar şart değil, bol su masaj, hareket ve sabır, her yöntemi denemiş biri olarak özetliyorum hiç paranızı boşa harcamayın selülitin tedavisi bu. Ayrıca 3 yıl önce bacağımdan ameliyat olmuştum, onun neden olduğu deformasyon bile büyük ölçüde geçti. Benim gitmediğim güzellik salonu, kullanmadığım alet kalmadı, bana güvenin eğer gerçekten selülitler yok olsun, ince ve sağlıklı bacaklarınız olsun istiyorsanız sabır ve azim gerekiyor. Bir de streching yapmayı ihmal etmeyin, yürüyüş dahi yapsanız dönüşte mutlaka esneme hareketler ile tamamlayın, bu spor kadar önemli.