• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selenyum tiroid'i yok etti

Kızlar kavrulmamış yani çiğ halde ki ayçiçeği çekirdeğinde de selenyum varmış. Günde bir avcunuz kadar yemek selenyum ihtiyacınızı karşılarmış. Bilginiz olsun.

Merhaba üstünden çok yıl geçmiş inşallah görürsünüz şuan bende sizin gibiyim yani lekelenmem var acaba Bi çözüm yolu buldunuz mu

Merhaba üzerinden yıllar geçmiş ama bende sizinle aynı durumdayım şuan acaba lekelenme haşimatodan dolayı mıymış

Ben haşimato tiroit hastasıyım şuan 4 aylık bir kızım var hamile olduğumu öğrenmeden önce öğrenmiştim hastalığımı ve bir çok doktora gittim en son gittiğim Metin Özata kanda selenyum ölçümü yaptı ve eksik çıktı solgar selenyum verdi.. Sabah aç karnını ....içiyordum ve vitamin olmasından ötürü selenyumu hep öğlen yemeklerinden sonra aldım. Doğumdan iki ay sonra tekrar metin beye gittim ve selenyumu kesti yine kanda selenyum testi yaptırıp tekrar başlayabileceğimi söyledi.tshım yüksek çıktı ilacı azalttı 20 gün sonra tekrar ölçtürdüm tekrar yüksek çıktı ilacın fazla geldiğini söyledi ilacı tekrar azalttı bu ayın 29unda tekrar tshıma baktıracağım yine yüksek çıkarsa yine azaltacak böylelikle sanırım ilaç kullanımım sanırım son bulacak. Hamilelik sonrasında emzirme döneminde mutlaka iyotlu tuz almamı önerdi.
vücuda gerekli iyot almanız için iyotlu tuz rafine tuz ve zararlı iyot konusunda doktorların youtube videoları var ben burada bu konuda yetkin değilim size iyotlu tuz öneren doktor çok ilginç araştırmanızı tavsiye ediyorumsağlıklı günler diliyorum

Back