Selenyum tiroid'i yok etti

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Selenyum tiroid'i yok etti
Türkiye'de yaygın sağlık sorunlarından biri olan tiroid hastalığının bir türü olan otoimmün tiroidit'e, selenyum umut oldu

Ahu Coşkun

Tiroid hastalığının bir türü olan otoimmün tiroidit'e (vücudun savunma hücrelerinin oluşturduğu tiroid bezi harabiyeti), selenyumun iyi geldiği ortaya çıktı.
Yapılan bir araştırmada selenyum verilen hastalarda savunma hücrelerinde meydana gelen hasarda yüzde 50 oranında azalma meydana geldi.
İlk kez Münih Üniveristesi'nde yapılan araştırmanın benzeri ülkemizde de Ege Üniveristesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı'nda Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu'nun danışmanlığında Dr. Ömer Türker tarafından yapıldı. İki yıl süren ve Avrupa Tiroit Kongresi'nde sunulan araştırmaya 100 hasta katıldı. Araştırmada, hastalara tablet olarak verilen selenyum, hastaların tedavilerinde yüzde 50 oranında başarı sağladı. Selenyumun ciddi bir yan etkisi olmadığını belirten Türker,"Kadınlarda yüzde 10, erkeklerde ise yüzde 2 oranında rastlanılan bu rahatsızlık, orta yaşa doğru hastaların yüzde 90'ında tiroid bezini kaybetmelerine neden oluyor. Selenyum ile hastalar üzerinde büyük bir başarı elde ettik" dedi.
Selenyumun toprakta bulunan bir madde olduğunu belirten Türker, selenyumun en çok karabiberde bulunduğunu söyledi. Sebzelerde de selenyumun bol miktarda yer aldığına dikkat çeken Türker, selenyumun ayrıca hamilelikte de kullanıldığını hatırlattı.
Selenyum ayrıca deniz ürünleri, susam, mantar, lahana, tavuk, karaciğer, kabakta bulunuyor.

Milliyet internet

merhaba bende hıpotroıdı var ılk olarak gıttgım doktor bır dahılıye doktoruydu ben hıc ummadıgım bır anda ogrendım ......vermıstı hıc başlamadan hemen doktor degıstırdım bır profa gııdyorum oda ılacımı degıstırdı ...verdı vede solgar selenyum verdı 3 ay kullanacaksın dedı suanda 2. aydayım ocak sonunda kontrolum var yanı sımdı ıctıgım selenyum ılacı kokten yokmu edecek problemımı?

Son düzenleyen: Moderatör:
yesilim tskler paylasımın için.ben de 4 aydır hipertiroid tedavısı görüyorum.kullanıyorum.selemyum !!!!! danısmam bir doktara

Lütfen Doktorunuza danışmalısınız
Bizler burada sadece bulduğumuz bilgileri sunuyoruz

Ben sabah aç karnına ...ile birlikte 1 selenyum içiyordum. Hoş hala da içiyorum. selenyumum ve ... ölünceye kadar devam edecek..Emzirirken de içtim. Hala emziriyorum bu arada.. :)))

Ben sabah aç karnına ...ile birlikte 1 selenyum içiyordum. Hoş hala da içiyorum. selenyumum ve ... ölünceye kadar devam edecek..Emzirirken de içtim. Hala emziriyorum bu arada.. :)))

Ben haşimato tiroit hastasıyım şuan 4 aylık bir kızım var hamile olduğumu öğrenmeden önce öğrenmiştim hastalığımı ve bir çok doktora gittim en son gittiğim Metin Özata kanda selenyum ölçümü yaptı ve eksik çıktı solgar selenyum verdi.. Sabah aç karnını ....içiyordum ve vitamin olmasından ötürü selenyumu hep öğlen yemeklerinden sonra aldım. Doğumdan iki ay sonra tekrar metin beye gittim ve selenyumu kesti yine kanda selenyum testi yaptırıp tekrar başlayabileceğimi söyledi.tshım yüksek çıktı ilacı azalttı 20 gün sonra tekrar ölçtürdüm tekrar yüksek çıktı ilacın fazla geldiğini söyledi ilacı tekrar azalttı bu ayın 29unda tekrar tshıma baktıracağım yine yüksek çıkarsa yine azaltacak böylelikle sanırım ilaç kullanımım sanırım son bulacak. Hamilelik sonrasında emzirme döneminde mutlaka iyotlu tuz almamı önerdi.

peki nayhan tsh kaç tı hamile kaldığında haşimato olupta hamile kalmış olman beni sevindirdi bu konu hakkında olumsuzluklar duymuştum da

peki nayhan tsh kaç tı hamile kaldığında haşimato olupta hamile kalmış olman beni sevindirdi bu konu hakkında olumsuzluklar duymuştum da

Ben evlendikten sonra bu hastalığımı öğrendim ürtiker döktüm tesadüf eseri gittim doktora önemsemedim sonrasında polikistik over için gittiğim kadın doğum doktoru istedi anti tpo ve tpa larımı o esnada öğrendik ve evlendiğimden itibaren 1,5 sene korunmadık ve bebeğimiz olmadı. Sonra Metin beyi buldum ama bebek için değil bu hastalık beni iyice huysuz birşey yapmıştı. Metin bey .... kullanıyordum onu değiştirdi selenyum verdi birde insülin direncim çıktığı için kilo vermen gerekiyordu buna istinaden yememi engellemek için glupegeneydi sanırım diye bi hap verdi akşam yemeklerinden sonra birde yemekten önce novanorm verdi aynı zamanda prolaktin seviyem tavan yaptı buda hamile kalmana engel tiroit bütün hormonları bozuyor ne yazık ki hepsi birbirine bağlı. Başka bir kadın doğum doktoruna gittim bir hap verdi bu verdiği hap eğer beyinde tümör varsa ki tümör de olabilirdi prolaktinin yükselmesine sebep bu tümörü büyültüyormuş emar istemeden direk yazdı ilacı ben söyledim mr çektirmem doğru olmaz mı diye oda aa evet çektirelim ondan sonra başlarsın dedi. çektirdik çok şükür bişey çıkmadı ve o ilacı içtim o ilaç benim prolaktinimi dibe vurdu. Yine bunu da metin bey düzeltti o kadını mahkemeye versem bir sürü tazminat alırdım sanırım çok araştırın ve hemen doktorlara güvenmeyin. Bir süre metin beyin verdiği ilaçları kullandım 6 ayda bir tshıma baktırıyordum tshın 2,5 u geçmemesi gerekiyor. 1,5'un altına da düşmemesi gerekiyor. bir süre hiçbirşeyi kafama takmadım çünkü her doktora gidişimde birşey çıkıyordu ve buda beni hepten yıpratıyor strese sokuyordu uzun süre doktora gitmedim ilaçlarımı düzenli içtim. Sonrasında sanırım hormonlarım düzene girmişti ki hamile kaldım. hamile kaldığımda hatırlamıyorum ama normal değerlerdeydi. hamilelik boyunca hep korktum çocuğumda zeka geriliği olacak diye çok şükür allahıma zehir gibi çocuğum var :) Hamilelik boyunca 6 ayda bir tshıma t3 ve t4 üme hep baktırdım bu haşimato hastalığı hamilelik boyunca sinermiş hamilelik sonrasında kendisini tekrar meydana çıkarırmış. Allahıma şükürler olsun ki stres dışında süper bir hamilelik geçirdim. Bu strese dayalı çocuğum kolik doğdu bu konulara hiç değinmeyeceğim. Şuan az da olsa emzirdiğimden ötürü iyotlu tuz kullanıyorum ve sadece sabahları aç karnına.... içiyorum. tsh ım ne yazık ki çok düşükkkk doktorum sürekli ilacı azaltıyor belkide böylelikle ilaç olayı son bulacak bilmiyorum yaşayıp göreceğim. ama bu esnada bende yaptığı ruhsal sıkıntılar, çarpıntı sürekli uyuma isteği ani sinirlenme ve daha bir sürü yan etki benle birlikte... Herşeyin başı stres inanın buna.. Egzama için doktora gittim cildiyeci bile psikolojik dedi ona bile.. Ben rahat bir insan olamadım hiçbir zaman hep tez canlı hemen herşey dediğim dakikada olsun isteyen biriyim olmadı mı deliye dönüyorum haa bu arada günlük yaşantımı etkileyecek şekilde unutkanlığım var bunu da son gittiğimde soracağım doktora. Doktorunuza herşeyi sorun tatmin olmuyorsanız başka bir doktora gidin çünkü günümüz doktorları ne yazık ki bir çoğu ilgisiz. Acil şifalar diliyorum hiçbirşeyi takmayın kafanıza çok uzun yazdım sanırım :)

teşekküler bende de adetten 6 günönce kahverengi akıntılar geliyor,hormon hapları verdi doktorlar bir çözüm bulamadım haşimato kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım şimdi bu ay sonu bebek düşünüyorum ve olmaz diye çok korkuyoruuummm.

rica ederim ne demek. bende de oluyordu akıntılar bir kadın doğumcuya da git istersen istanbuldaysan doktor önerebilirim çok doktor değiştirmiş biri olaraktan bu doktor ilaç gibi gelmişti bana doğumumuda onda yaptım hala da ona gidiyorum.. haşimato olup olmadığını ts st3 st4 ve anti tpo ve anti tpa nın ölçtürüp anlayabilirsin haşimato hastalarında anti tpo ve tpa lar çok yüksek çıkıyor. Ben bebek düşünmüyordum ama olmuyo diye korunmuyordum da :) istemem yan cebime oldu biraz :) korkma herşeyin başı sağlık endişeye kapılıp kendini strese sokma herşeyden önce stresden uzak durman gerekiyor. Allah büyük. Sen iyi olacaksın ki ailende iyi olsun.. hiç sıkıntıya sokma kendini.

Ben de çok kadın doğumcu değiştirdim her gittiğim doktor bir hormon hapı verdi en son gittiğimde doktor yine hormonsal olduğunu söyledi trisequens verdi ama nafile yine aynı. Ben 1,5 senedir uğraşıyorum bu kahverengi lekelerle gittiğim doktorlardan bazılar çocuk doğur geçer dedi bende bi çare bulamadım bu duruma ve ilerde hastalığın daha kötüyte gitmesinden korktuğum için artık düşünüyorum inşallah fazla uğraştırmaz bu arada Kızınız çok şeker Allah bağışlasın darısı inşallah benim başıma :)))Ayrıca anti tpo yüksek tsh ım 2,1 den 4,22 ye çıkmış hafta sonu gidicem doktora bakalım bir de şu selenyum olayını sorcam

İşte her doktorun her verdiği hap içmeyin. Banada öyle dediler çocuk olmuyor diyorum eee zayıfla diyolardı kaç tane doktora bi tane patlatasım geliyordu. Daha kötüye gitmez allahın izniyle. Çok teşekkür ederim dasrısı sizin başınıza. Selenyumu sorun evet ama kanda selenyuma baktırın muhakkak. Sonrasında kadın doğum için medipolde dr. leyla altuntaşı şiddetle öneririm.

bulutçum hiç üzülme bende uzun süredir haşimato hastasıyım iki oğlum var 15 ve 13 yaşında sen dua et kardeşim rabbim sanada güzel bebişler verir inşllah ...amin...

bulutçum hiç üzülme bende uzun süredir haşimato hastasıyım iki oğlum var 15 ve 13 yaşında sen dua et kardeşim rabbim sanada güzel bebişler verir inşllah ...amin...

Güzel dilekleriniz için size çok çok teşekkür ederimmm...İnşallah dediğiniz gibi olur.

Arkaladaşlar bu Solgar ın selenyumunu ve diğer ilaçlarını reçeteye yazıyorlarmı acaba?
Hepinize geçmiş olsun şifalar dilerim

SELENYUM: BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VE GUATR-TİROİD İÇİN ÖNEMLİ BİR MİNERAL

SELENYUM

Selenyum sağlık için gerekli olan bir mineraldir. Selenyum protein ve DNA sentezine katkıda bulunur. Selenyum vücutta bazı proteinlerin yapısına girer ve bunlara selenoprotein denir. Bunlar antioksidan özelliği olan proteinlerdir ve hücreyi hasardan korurlar. Selenyum bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, antioksidan özelliği vardır ve tiroid bezinin iyi çalışmasını sağlar. Virüs üremesini engellediği için HIV tedavisi için araştırılmaktadır.

Selenyum, karaciğerimizin iyi çalışmasını sağladığı gibi kanserden ve bazı metal zehirlenmelerinden bizi korur. Selenyumun beyin çalışmasında da etkileri vardır. Selenyum eksikliğinde guatr oluşabilir. İyot yetmezliği ile beraber selenyum eksikliği varsa guatr daha fazla görülür. Selenyum yetmezliğinde psikolojik değişiklik, ve kalp kas bozukluğu saptanmıştır.

Günlük 55 mikrogram kadar selenyum gereklidir.

Selenyum Hangi Gıdalarda Bulunur?

Bir dilim tam buğday ekmeğinde 10 mikrogram selenyum vardır. Ceviz, et, sakatatlar, balık ve kabuklu deniz ürünleri, kepekli unlar, süt ürünleri, sebze ve meyveler ve yumurta gibi besinlerde bol miktarda selenyum vardır.Erkekler günde 75 mikrogram, kadınlar ise 60 mikrogram selenyum almalıdır.Selenyum kan düzeyinin normalde 85 mg/L olması gerekir. Bir dilim tam buğday ekmeğinde 10 mikrogram selenyum vardır. Ceviz, et, sakatatlar, balık ve kabuklu deniz ürünleri, kepekli unlar, süt ürünleri, sebze ve meyveler ve yumurta gibi besinlerde bol miktarda selenyum vardır.Proteinden fakir beslenenlerde selenyum yetmezliği sık görülür ve tiroid bezinin salgıladığı hormonlar vücutta yeterince etki edemezler. Bir dilim tam buğday ekmeğinde 10 mikrogram selenyum vardır. Bu nedenle beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği yenmelidir. Ceviz, kırmızı et, balık ve kabuklu deniz ürünleri, kepekli unlar, süt ürünleri, sebze ve meyveler ve yumurta gibi besinlerde bol miktarda selenyum vardır. Selenyumun fazla alınması ise zararlı olmaktadır. Günlük 400 mikrogramdan fazlası zararlıdır. Yüksek dozda selenyum alınırsa T3 hormonu azalır ve TSH hormonu artarak hafif tiroid yetmezliği gelişir ve kilo alınır. Selenyum eksikliğinde vücutta E vitamini azalır ve tiroid bezi iltihabı daha sık görülür. Bu nedenle selenyum ve E vitamini birlikte vermek daha faydalıdır

Selenyum Eksikliği:

Şeker hastalarının kanlarında selenyum düzeyi sıklıkla düşüktür. E vitaminiyle beraber alınan selenyum, şeker hastalığın organlarda yaptığı hasarı azaltır. C vitamini, selenyum ve E vitamini birlikte daha iyi antioksidan etki gösterirler.
Yaşlılarda selenyum eksikliğine bağlı olarak kas güçsüzlüğü olduğu saptanmıştır. Bu nedenle kas güçsüzlüğü olanlarda kan seviyesini ölçmek gerekir.
Selenyum eksikliği sadece damardan beslenen hastalarda görülebilir. Bu hastalardaki kardiyomyopati denen kalp kas hastalığı ve kas fonksiyon bozukluğu selenyum eksikliğine bağlıdır. Çin’de kardiyomyopati denen kalp kas hastalığı ile birlikte görülen Keshan hastalığı selenyum yetmezliği nedeniyle oluşur.

Selenyum Tedavisi:

Hashimoto denilen tiroid hastalarında antikor yüksekliğini azaltmak için selenyum verilmektedir. Ancak bu tedavinin kan selenyum düzeyine bakılarak yapılmasında fayda vardır. KAN SELENYUM DÜZEYİNE BAKMADAN EZBERE SELENYUM İLACI ALMAYINIZ. VUCUDA ZARAR VERIR.
Bağışıklık sistemini destekleyen selenyum kanda eksik ise verilmelidir.
Selenyum eksikliğinde kanser riskinin arttığı saptanmıştır. Selenyum alanlarda kanserden ölüm oranında azalma saptanmıştır.
Selenyum verilmesinin kalp hastalığından koruduğu ispat edilememiştir.

Selenyumun Fazlası Zararlı:

Selenyum rastgele alınacak bir mineral değildir. Kan seviyesine bakılarak alınmalıdır. Yüksek doz selenyum vücutta zararlı etkiler yapar. Bu yan etkiler saç dökülmesi, tırnak kırılması, yorgunluk, karaciğer hasarı, bağırsaklarda bozukluk, dalak büyümesi ve cilt iltihabıdır. Özellikle günde 400 mikrogramdan fazla alınması zararlıdır. Kan selenyum seviyesi devamlı 137 mikrogram/dl üzerinde olan kişilerde diyabet (şeker hastalığı) gelişme riski artmaktadır.

Alıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…