arkadaşlar ben üst üste yaşadığım stresli zamanların ardından (hamilelik öncesi tedavi, stresli bir hamilelik dönemi, hiç susmayan ağlayan ve uyumayan bir bebek sonrasında) artık tahammülümün bittiğini hissettim, çabuk kızıyor çabuk parlıyordum. bir psikiyatriye gittim anlattım, zaten sinirli bir yapım vardı ama bu artık iyice tahammülsüzlük derecesine girdi dedim. tahammülümü arttırıcı olarak bana ne önerirsiniz dedim. yani ilaç içmek değil amacım, belkide bir psikolog ile görüşmemi tavsiye edersiniz, veya bitkisel çaylar önerirsiniz dedim. bana selectra 25mg yazdı, yarım olarak başla sonra 1 taneye çıkart dedi. 1 taneye çıktığımda beni çok ağırlaştırdı, o yüzden ben yarım içmeye devam ediyorum, kendisinede danıştım olur tabiki kendini öyle daha iyi hissediyorsan yarım iç dedi. bu zaten çok az bir doz dedi, biz bunu kuşlara bile veririrz yani nerdeyse dedi. ilk 10 gün mide bulantısı ve kusma yaptı, ama sonra geçti. şimdi şükürler olsun maşallah eskisinden daha tahammüllüyüm. tabik arada ufak sinirlenmeler yaşıyorum ama öfke zaten olması gereken normal bir histir. aynı sevinç, üzüntü, acıkma, susama gibi öfke de bir insanda olan ama seviyesini ayarlamamız gereken bir duygudur. Öncelikle Allahın izni ile ve sonra bu ilaç yardımıyla duygularımı daha iyi kontrol edebiliyorum.
Mutlaka bir psikiyatriye danışarak eğer onay verirse böyle sinir veya tahammül sorunu olanların kullanmasını tavsiye ederim.
İlla özel dr a gitmenize gerek yok, devlet hastaneleri bedava arkadaşlar, hayatı kendinize zehir etmeyin gidin bir danışın en azından bir konuşun doktor ile.