Selectra(antidepresan) kullanan var mı?

2 Yılı aşkındır Selectra kullanıyorum ve hayatımda duyduğum en büyük pişmanlıklardan birisi.Antidepresan denilen şey sizi resmen esir alıyor.Bırakmak istiyorsunuz yaşayan ölüden farkınız kalmıyor.Mide bulantları,baş ağrıları,yaşama isteksizliği ve daha neler neler...İnsan kendinin doktorudur hanımlar kendi kendinizi tedavi edebilirsiniz.

Psikolojik tedaviye başladığımda kullandığım ilk ilaçtı. Önce 25'lik kullandım daha sonra 50'ye çıktı çıkmaz olaydı yan etkisinden başka bir şey görmedim. Halüsnasyonlar, kabuslar, kusma, baş ağrısı filan.. 1 hafta kullandım dozunu düşürerek bıraktım. Her insanda aynı etkiyi yapmıyor ama bende bir işe yaramadı açıkcası. Kullananlar bana 16 gün sonra yeniden doğmuş gibi hissedeceksin dedi ben hiçbir şey hissetmedim. Ama o hap bazılarında çok işe yarıyormuş :)

25 mg gerçekten beni çok değiştirdi, 50 mg ise kusma bulantı..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben bir dönem kullandım üniversite yıllarımda. yaz tatilinde evde bunalıma girmiştim :26: çok değişik ruh hali içindeydim. annem de hastanede, arkadaşına götürdü nörolog. kendisine derdimi anlatırken konuşamamıştım bile ağlamaktan o durumdaydım artık. kalkıyordum ayakta duramadan düşüyordum tansiyonum 3e düşmüştü bir gün ölüyorum diye yatırmışlardı falan. kendisi bana selectra verdi. ama annem kullandırtmadı antidepresan (çok kızar) sonra beni tatile gönderdiler geçti. yani kendiliğinden geçti ama psikolojikti senin gibi ağrım yoktu canım

arkadaşlar ben üst üste yaşadığım stresli zamanların ardından (hamilelik öncesi tedavi, stresli bir hamilelik dönemi, hiç susmayan ağlayan ve uyumayan bir bebek sonrasında) artık tahammülümün bittiğini hissettim, çabuk kızıyor çabuk parlıyordum. bir psikiyatriye gittim anlattım, zaten sinirli bir yapım vardı ama bu artık iyice tahammülsüzlük derecesine girdi dedim. tahammülümü arttırıcı olarak bana ne önerirsiniz dedim. yani ilaç içmek değil amacım, belkide bir psikolog ile görüşmemi tavsiye edersiniz, veya bitkisel çaylar önerirsiniz dedim. bana selectra 25mg yazdı, yarım olarak başla sonra 1 taneye çıkart dedi. 1 taneye çıktığımda beni çok ağırlaştırdı, o yüzden ben yarım içmeye devam ediyorum, kendisinede danıştım olur tabiki kendini öyle daha iyi hissediyorsan yarım iç dedi. bu zaten çok az bir doz dedi, biz bunu kuşlara bile veririrz yani nerdeyse dedi. ilk 10 gün mide bulantısı ve kusma yaptı, ama sonra geçti. şimdi şükürler olsun maşallah eskisinden daha tahammüllüyüm. tabik arada ufak sinirlenmeler yaşıyorum ama öfke zaten olması gereken normal bir histir. aynı sevinç, üzüntü, acıkma, susama gibi öfke de bir insanda olan ama seviyesini ayarlamamız gereken bir duygudur. Öncelikle Allahın izni ile ve sonra bu ilaç yardımıyla duygularımı daha iyi kontrol edebiliyorum.
Mutlaka bir psikiyatriye danışarak eğer onay verirse böyle sinir veya tahammül sorunu olanların kullanmasını tavsiye ederim.
İlla özel dr a gitmenize gerek yok, devlet hastaneleri bedava arkadaşlar, hayatı kendinize zehir etmeyin gidin bir danışın en azından bir konuşun doktor ile.

Merhaba
Henüz 17 yaşımda olmama rağmen senelerdir antidepresan kullanıyorum ve bırakma aşamasındayım. Bu yaştaki birini dikkate alirmisiniz bilmem ama bu konudaki bilgilerimi paylaşmak isterim. Birçoğunuz gibi baş ağrısı nedeniyle gittim ve ordan oraaya sinir hastası olduğum ortaya çıktı ilk kullandığım ilaç ise selectraydi. Selectra kullanımı kadar birakimi da kolay Bi ilaç hatta bende ise yaramamisti gerçi ben en ufak olayda sinir krizleri geçiren Bi hastaydım bu yüzden de olabilir daha sonra atarax kullandım ve derken şuan efexor kullanıyorum Allah hiçbirinizi bu lanet ilacı kullanacak duruma getirmesin. Antidepresan kullanmak binevi ise yarıyor olsada antidepresansiz tedavi çok daha iyi kendinize antidepresan gibi arkadaşlar yada eşler edinin derim psikiyatrim bile bu görüşte . Antidepresan kullanmadan önce gerçekten ona ihtiyacınız olup olmadığını iyi düşünün ayrıca aynı şey bırakırken de geçerli hafife alınması gereken Bi durum değil ilaçlar değiştikçe etkileri de değişiyor hepsi aynı rahatlamaya sokmuyo çünkü bazı ilaçları bırakması gerçekten zor.

Yaklaşık iki senedir kullandığım bir ilaç ben çok memnunum fakat herkeste etkisi farklı doktoru dinlemek lazım. İlk aydan sonra faydasını çok gördüm ama doktora danışmadan bırakılmaya çalıştığında çok daha kötü etkileri oldu bayılma , zayıflama , uyuyamama gibi. Danışmadan kesmemek gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…