Selectra(antidepresan) kullanan var mı?

emosmos

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
846
1
118
İstanbul
Bugün nöroloji doktoruna gittim. Kafamın sağ bölgesi; göz burun, yüz kemiği ve başımın arkasındaki ağrıdan şikayetim vardı. Bir kaç soru sorduktan sonra ilaç(25 mg selectra) yazdı gönderdi. Şimdi ilacı alınca farkettim antidepresan olduğunu. Bu tür ilaçlar hakkında pek güzel şeyler duymuyorum, o yüzden kullanmak istemiyorum. Bir sakıncası olur mu? Kullanan var mı?

Son düzenleme:

MERHABA
gecmiş olsun ömncelikle. bende bir yıldır antidepresan kullanıyorum nişanlılık doneminden kalma :) beni cok rahatlattı cok hoşuma gitti ama tabi sonra bırakmak ıstedim başımda dönmeler mide bulantıları nefes alamama gibi şeyler yasadım ve tekrar başladım. yani cok ihtiyacın yoksa alma derim

evet ben de bundan korkuyorum bir şekilde bağımlı olunuyormuş
sizede geçmiş olsun bu arada

Son düzenleme:
Ben de bir dönem o ilacı kullanmıştım, üniversiteye hazırlanırken yaşadığım kaygı bozuklukları yüzünden. Beni çok rahatlatmıştı, daha sonra doktor kontrolünde dozajını azaltarak bıraktım. Üzerinden 5 yıl geçti kullanmıyorum ben de bağımlılık yaratmadı.

Arkadaşım 2senedir kullanıyor. İlaçlardan sonra aşırı kilo aldı. Bilmiyorum bağlantıs:2:ı var mi

eğer bırakabiliyorsak en azından deneyeyim o zaman

Uzuuuun bir suredir Selectra'yla gayet yakin bir iliskimiz var. Severim kendisini. Ama cok egoisttir oyle pat diye birakip gidemezsin, surundurur.

Ablam bu ilacı kullandı eniştem ilk Suriye'ye gittiğinde, bayağı etki eden rahatlatan bir ilaç.ama bırakması çok sıkıntılı, bıraktığınızda baş dönmesi yapıyor.çok sıkıntınız yoksa kullanmayın, bırakması çok zor.

bağımlılık yapmaz ama başlaması ve bırakması diğer ilaçlara göre daha farklı. doktor kontrolünde başlayıp öyle bitirmen gerekli kafana göre içmiyorum diyemezsin. kilo aldıracağını zannetmiyorum yemezsen almazsan :d

bana doktorum öyle söylemişti

Geçmiş yıllarda kardeşim ve bende kullanmıştım anti depresan doktor kontrolünde başladık yine doktor kontrolünde bıraktık,kafamıza göre kullanıp bırakmadık bağımlılık yapmadı.

Bağımlılık yapan ilaçlar yeşil reçete ile satılan ilaçlar diyorlar zaten o ilaçlarıda alamazsınız.Doktorunuzun verdigi ilaci kullanın derim.

arkadasım kullanıyor uzuun zamandır. 50 mg ile başladı su an 100 mg kullanıyor. ilacı içtiği ile içmediği zaman arasında gerçekten fark oluyor :) bir dönem iyi olduğunu düşünüp kendisi önce azaltmayı sonra bırakmayı denedi ama olmadı. zaten doktoru da kesinlikle kendi kendine bırakmaması konusunda uyardı onu.

Canım antidepresanlar doktor kontrolünde azaltılarak bırakılır. Çat diye bırakmak olmaz.

Canım istersen başka bir doktora da danış ama doktorların verdiği bir ilacı kafana göre kullanmayacağım demek doğru gelmiyor bana. Yani sanırım ağrıların ileri düzeyde değil. Yani diyetisyen bir diyet verir beğenmezsin uygulamazsın, hatta jinekoloğun bir doğum kontrol hapı önerir kafana yatmaz uygulamazsın ama senin ağrıların için verilmiş olan bir ilacı kullanmaman için başka bir doktora danışman daha sağlıklı olur gibi geldi. Yani ben adet düzensizliği için gitsem bana doğum kontrol hapı verse bunun yan etkileri var ben bunu kullanmıcam deme lüksüm var mı?

Canım antidepresanlar doktor kontrolünde azaltılarak bırakılır. Çat diye bırakmak olmaz.
Bende oyle yaptım zaten doktr yarım al dedi aldım,tabi yarım aldığım zamanlarda yıne baş donmesi yaptı hafif. bir kutudan sonra bırak dedi kutu bitti almamaya başladım.işte en fazla 4 gün dayandım gittim durumu anlattım tekrar devam verdi. tabiki kafana göre bırakamazsın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…