• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam, fikrinize ihtiyacım var.

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.435
1.786
133
Hanımlar selamm,

Fikrinize ihtiyacım var. Şimdi çok ufacık anlatacağım;

Smmm stajı yapıyorum. Stajımı bitirmeme 1 yıl kaldı. İşimden iş öğrenemediğim için ayrıldım. (Sadece veri girişi yapıyorduk, asla başka bi şey yapmamıza izin yoktu. Durumu bu şekilde izah edip ayrıldım.) Şu an başka ni firmaya başladım ama bana görüşmede bahsedildiği gibi çıkmadı hiç. Ben mülakatta iş öğreteceklerini vs söylemişlerdi ama asla öyle değil. Sürekli deneme yanılma yöntemiyle iş yapmaya çalışıyorum ve hiç alışamadım. Bugün şöyle olacak dedikleri iş yarın değişiyor. 4 ay olacak başlayalı. Evime 3 vesait. Bu arada evime uzak olduğunu biliyordum ama şirket 6-7 ay sonra bana yakın bi yere taşınacaktı ondan çok önemsemedim. Şimdi bu taşınma işi iptal oldu. Bir de eski çalışanlar şirketle iligli pek iyi şeyler anlatmıyorlar. Son 5 yılda sadece benim olduğum departmanda 20 kişi çıkmış.

Bugün önceden başvurduğum bir firmadan aradılar. Yarın mülakata gideceğim. Ama firma neden işten ayrılmak istiyprsunuz diyince ne diyeceğim?

İlk çalıştığım firmada kadın erkek ayrımı çok bariz şekilde vardı ve köpek gibi çalıimama rağmen hem mobinge uğrayıp hem hakkımı alamadığım için çıktım.

İkince işimde iş öğretilmediği için ayrıldım.
Şu an 3. işimdeyim. Görüşmede baya olumsuz bi izlenim olacak :KK43: ama tüm yöneticilerimle iyi ayrıldım ve referans verebilirim. 5 yıllık iş tecrübem.

Durumu nasıl izah edebilirim sizce?

Firma neden işten çıktığını sorarsa Yol diyeceksin..evine uzak olduğunu belirteceksin.
Yemek + yol yahut sadece yol vermiyor mu bu calisitigin yer .

Firma neden işten çıktığını sorarsa Yol diyeceksin..evine uzak olduğunu belirteceksin.
Yemek + yol yahut sadece yol vermiyor mu bu calisitigin yer .

Yol ücreti alıyorum o konuda sorun yok ama 3 vesait her sabah aşırı zorluyor, gerçekten.

Tasinma iptal oldugu icin is degistirmek istiyorum bundan guzel bahanemi var sormaniz bile garip

Görüşmeden çıktım olumlu geçti bence. Şirket bilinen bi tekstil firması çalışan sayısı vs çok fazla. Evime yürüyerek 20 dakika. Servisi var. Amaaaa maaş olarak şu an aldığım maaştan düşük teklif ettiler. Çok kararsızım. Daha düşüğe başlamak enayilik mi olur bilemedim

Evine uzaktı başta adres değişme durumu vardı
Ama değişmedi bu sebepten ayrılmak istiyorum

Diğer işte de mesaileri fazlaydı smmm stajını kazanınca daha iyi şartlarda çalışmak istedim diyeceksin

Son olarak bir şey daha eklemek istiyorum
Kimse hiç bir yerde size iş öğretmeyecek onu kabul edin bir kere
Hatta gizleyecekler bu sektör böyle
Smmm ler çok kaprisli ve kendi aralarında yarışıyor hep
Onlardan asla iş göstermesini beklemeyin
Bilgi alınmaz gerekirse çalınır.

Ilk isyerim tekstil fabrikasıydı. Osb icinde baya büyük bir sirketti. Ama omrumden ömür gitti. Calisanlar koruma statusunde yabanci uyruklular ve okuma yazma bilmeyen bizim vatandaslarimizdi. Evrak getir dersin getirmez, irsaliye nerede dersin cevap vermez, cani sıkılırsa ise gelmez ihbar süresi falan hak gettire zaten. Osb icinde oldugumuz icin diger tekstil fabrikalariyla etkilesim icindeydik(kumasci, iplikci vs), onlarda da durum ayniydi.
Gittiginiz yere birdaha gidip gozlemleme imkaniniz varsa mutlaka tekrar bakin

Back