Selahattin Demirtaş Türkiye'yi felakete sürüklüyor!

sen bu milletin ta kendisi falan değilsin, endülüs.
çık artık şu sarhoşluk hezeyanından. bilmem farkında mısın? %60 istemiyoruz dedi. hani hep milli irada falan diyorsunuz ya
ondan dedim. dikkatini çekerim totale vurduğumuzda azınlıktasınız, 3-5 tane olan sizsiniz yani.
yoksa sizden geriye kalan %1 bile olsa sen ben milletin ta kendisiyim 3 tane ayyaşa bırakmam bu ülkeyi diyemezsin.
senin gibi düşünenler demokrat falan değil. sorsak demokrasi tanımını yapamazsınız, gelir burada özgürlük, demokrasi falan diye yazarsınız sonra.
işte bu yüzden Başkanlık Sistemi gelmesin.
senin elinde o sistemin ne olacağını düşünmek bile istemiyorum.

% 60 olayı koalisyon gorusmeleriyle birlikte fosss çıktı yahu ne yüzde altmış indan bahsediyorsunuz. % 60lik bir blok var ama bu % 60in birbirine tahammülü yok :) en son devlet bahceli isyan etti yuzde altmış ddiye bir şey yok biz hdp ile hiçbir şekilde yanyana gelmeyiz diye. Bari MHP'nin oy oranini cikarin da öyle hesaplayin bloğunuzu :))

İstediğim yere yorum yaparım:KK66:Nazar etme ne olur,saksıyı çalıştır senin de olur:KK66:
sen tek başına kurulduğu andan ıtıbaren iktıdar olmuş bir partıye yenılen pehlıvan güreşe doymamış dedınya,benı için fenomensın,hemde ne fenomen,tarıhte örneği olmaya bir olay karşındakı tepkın,varya,sosyal medeye yıklırısn,şu yorumla,üstelik 4.seçimdede birinci çıkmış bır partıye deıdn varya koptuk gulmekten,yap canım yorum istediğin kadar yap,maşallah benı takıptesınız,heyttt kım tutar senı,hadi bir yorum patlat,bir önceki rekorunu kırr

% 60 olayı koalisyon gorusmeleriyle birlikte fosss çıktı yahu ne yüzde altmış indan bahsediyorsunuz. % 60lik bir blok var ama bu % 60in birbirine tahammülü yok :) en son devlet bahceli isyan etti yuzde altmış ddiye bir şey yok biz hdp ile hiçbir şekilde yanyana gelmeyiz diye. Bari MHP'nin oy oranini cikarin da öyle hesaplayin bloğunuzu :))
aa blok lafı sana hiç yakışmıyor,sırrı ya bır de kılıçdaroğluna yakışıyor,lütfen canım

ne fark eder?
bu %60'ın AKP'ye oy vermediği gerçeğini değiştiriyor mu?
hani hep milli irade diyorsunuz ya ondan diyorum. yoksa bana kalırsa benim yüzdelerle işim yok. ben sosyal demokratım.
ama sizin dayanağınız "çoğunluk" olmak ya
ben de onu diyorum
değilsiniz.
insanlar isterse gitsinler bir milyonda bir oy alan Anadolu Partisine oy versinler, toplamda %60 oy vermemiş oluyor mu?
oluyor.

birbirleriyle anlaşamasalar bile, 100 kişiden 60 ı akpye karşı mı.
bitti. bu değişmez

sen tek başına kurulduğu andan ıtıbaren iktıdar olmuş bir partıye yenılen pehlıvan güreşe doymamış dedınya,benı için fenomensın,hemde ne fenomen,tarıhte örneği olmaya bir olay karşındakı tepkın,varya,sosyal medeye yıklırısn,şu yorumla,üstelik 4.seçimdede birinci çıkmış bır partıye deıdn varya koptuk gulmekten,yap canım yorum istediğin kadar yap,maşallah benı takıptesınız,heyttt kım tutar senı,hadi bir yorum patlat,bir önceki rekorunu kırr
Birinci oldu da ne oldu?İktidar olabildi mi?İktidar olamadığı için de seçimleri tekrar ettiriyor yalan mı?Sen önce cümle kurmayı öğren ondan sonra siyasi analiz yaparsın canım.Koptuysan da sanayiye git yapıştırsınlar,oksijen iletimi düzgün sağlanamıyor belli,hücreler ölmüş yani:KK14:

ne fark eder?
bu %60'ın AKP'ye oy vermediği gerçeğini değiştiriyor mu?
hani hep milli irade diyorsunuz ya ondan diyorum. yoksa bana kalırsa benim yüzdelerle işim yok. ben sosyal demokratım.
ama sizin dayanağınız "çoğunluk" olmak ya
ben de onu diyorum
değilsiniz.
insanlar isterse gitsinler bir milyonda bir oy alan Anadolu Partisine oy versinler, toplamda %60 oy vermemiş oluyor mu?
oluyor.

% 60 akp ye oy vermedi de sanki gidip tek partiye mi oy verdiler. Bütün partilerin aldığı oy oranini toplayip sonra asil azınlık sizsiniz denmesi gerçekçi değil, komik ve de acizce kusura bakmayin. Dedim ya daha bir araya gelip koalisyon bile kuramadiniz. Ki Devlet Bahçeli'nin konu ile ilgili beyanati da ortada. Bari MHP'nin oy oranini cikarip hesap yapin. O bile ne kadar sacma olsa da en azından daha kabul edilebilir :)

Madem ak partiyi istemeyenler olarak bu kadar güçlü hissediyorsunuz kendinizi o zaman bir parti kurun bir araya gelin alin yüzde altmisi. O zaman ak partiye oy verenlere azinlik diye hitap edersiniz ve de hakli olursunuz. Bu durumda kusura bakmayın sadece komik oluyorsunuz.

Bizim cafede çalışan koyu chpli eleman bile 7 haziranda CHP'ye sinirlenip gidip oyunu ak partiye vermiş. Keza chpli bie öğretmen arkadasim secimin ertesi günü hdp baraji geçti diye bizimkiler halay cekip kutlama yapti resmen delirmis bunlar diye isyan ediyordu.

Yani secmenlerin bu reaksiyonlarina bakınca aslında yüzde altmış diye bir şey olmadığı daha iyi anlaşılıyor.

% 60 akp ye oy vermedi de sanki gidip tek partiye mi oy verdiler. Bütün partilerin aldığı oy oranini toplayip sonra asil azınlık sizsiniz denmesi gerçekçi değil, komik ve de acizce kusura bakmayin. Dedim ya daha bir araya gelip koalisyon bile kuramadiniz. Ki Devlet Bahçeli'nin konu ile ilgili beyanati da ortada. Bari MHP'nin oy oranini cikarip hesap yapin. O bile ne kadar sacma olsa da en azından daha kabul edilebilir :)

Madem ak partiyi istemeyenler olarak bu kadar güçlü hissediyorsunuz kendinizi o zaman bir parti kurun bir araya gelin alin yüzde altmisi. O zaman ak partiye oy verenlere azinlik diye hitap edersiniz ve de hakli olursunuz. Bu durumda kusura bakmayın sadece komik oluyorsunuz.

Bizim cafede çalışan koyu chpli eleman bile 7 haziranda CHP'ye sinirlenip gidip oyunu ak partiye vermiş. Keza chpli bie öğretmen arkadasim secimin ertesi günü hdp baraji geçti diye bizimkiler halay cekip kutlama yapti resmen delirmis bunlar diye isyan ediyordu.

Yani secmenlerin bu reaksiyonlarina bakınca aslında yüzde altmış diye bir şey olmadığı daha iyi anlaşılıyor.
ne alakası var?
o zaman AKP'den oylarını geri çeken Kürtleri nasıl açıklıyorsunuz?
bu durumda kürtler AKP'ye oy vermiyor mu diyorsunuz?
ha pardon onlar terörist olmuştu değil mi?
öncelikle bu verdiğiniz örnekte hatalı olan şu: mesela saadete oy verecek olup da barajı geçmeyeceğini bildiği için AKP'ye oy veren kaç seçmen var?
ya da dsp'ye oy verecekken CHP'ye
BBP'ye verecekken MHP'ye
ÖDP'ye verecekken HDP'ye oy veren kaç kişi var?
bunlar toplam seçmenin kaçta kaçı?
elimizde böyle bir veri bile yok.
oysa bunlar seçim sonuçlarını tamamamen değiştiren dinamikler.
örneğin AKP'nin merkez sağın bir uzlaşı partisi olduğu yalan mı? tabanınızda radikal islamcılardan tutun da liberal muhafazakarlara (liberal muhafazakar ne be, liberal demokrat olacak o ), islamcı kürtlere kadar bir sürü insan yok mu?

oysa ki geriye kalan partiler bir anlamda böyle "toplama" bir blok değil.
tekli partiler.
sadece baraj kaygısı sebebiyle "yakın" görüşlerden oy veren kişiler var.

üstelik kimsenin AKP'nin tek başına, bu sayılan partilerden daha "güçsüz" olduğu değil.
kullanılan oylara bakıldığında, AKP'nin bu partilerin toplamından daha az oy aldığı.
bunu söylemek neden yanlış olsun?
ya da biz neden bir araya gelip, bir şeyler yapmak, mesela bir parti kurmak zorunda olalım?
böyle bir zorunluluğumuz yok.

ama kabaca her yüz kişiden 60'ı AKP'ye oy vermiyorsa AKP toplum geneline göre azınlıktadır.
içiniz rahatlayacaksa
her 100 kişiden 26'ı CHP'ye oy veriyorsa, CHP de AKP geneline göre azınlıktadır.
bunlar basit matematiksel gerçekler. gocunmaya gerek yok.
tabii bu hesapları aslında seçim barajı yüzünden 100 üzerinden yapmak bile başlı başına hata ama neyse, olayın mantığı bu.

Bişeyi merak ediyorum ogün oraya barış için giden sözde vatandaşlar neden «bu meydan kanlı meydan »diye slogan atıyordu.barış sloganları böylemi oluyo
Yoksa barış değilde dertleri ortalık karıştırmakmıydı patlama olmasaydıda orada yine bi kaos başlatmıcaklarmıydı???????

Bişeyi merak ediyorum ogün oraya barış için giden sözde vatandaşlar neden «bu meydan kanlı meydan »diye slogan atıyordu.barış sloganları böylemi oluyo
Yoksa barış değilde dertleri ortalık karıştırmakmıydı patlama olmasaydıda orada yine bi kaos başlatmıcaklarmıydı???????

Ah arkadaşım nie boyle birsey diyorsun . Okuzuj altinda buzagi ariyorsun yaw :KK20: sözlerini kimse sana soylemeden ben soyleyeyim.
O bir agitmis ve sol.kesim ,isci partileri gbi vs kesimin barış sloganlariymis

ne alakası var?
o zaman AKP'den oylarını geri çeken Kürtleri nasıl açıklıyorsunuz?
bu durumda kürtler AKP'ye oy vermiyor mu diyorsunuz?
ha pardon onlar terörist olmuştu değil mi?
öncelikle bu verdiğiniz örnekte hatalı olan şu: mesela saadete oy verecek olup da barajı geçmeyeceğini bildiği için AKP'ye oy veren kaç seçmen var?
ya da dsp'ye oy verecekken CHP'ye
BBP'ye verecekken MHP'ye
ÖDP'ye verecekken HDP'ye oy veren kaç kişi var?
bunlar toplam seçmenin kaçta kaçı?
elimizde böyle bir veri bile yok.
oysa bunlar seçim sonuçlarını tamamamen değiştiren dinamikler.
örneğin AKP'nin merkez sağın bir uzlaşı partisi olduğu yalan mı? tabanınızda radikal islamcılardan tutun da liberal muhafazakarlara (liberal muhafazakar ne be, liberal demokrat olacak o ), islamcı kürtlere kadar bir sürü insan yok mu?

oysa ki geriye kalan partiler bir anlamda böyle "toplama" bir blok değil.
tekli partiler.
sadece baraj kaygısı sebebiyle "yakın" görüşlerden oy veren kişiler var.

üstelik kimsenin AKP'nin tek başına, bu sayılan partilerden daha "güçsüz" olduğu değil.
kullanılan oylara bakıldığında, AKP'nin bu partilerin toplamından daha az oy aldığı.
bunu söylemek neden yanlış olsun?
ya da biz neden bir araya gelip, bir şeyler yapmak, mesela bir parti kurmak zorunda olalım?
böyle bir zorunluluğumuz yok.

ama kabaca her yüz kişiden 60'ı AKP'ye oy vermiyorsa AKP toplum geneline göre azınlıktadır.
içiniz rahatlayacaksa
her 100 kişiden 26'ı CHP'ye oy veriyorsa, CHP de AKP geneline göre azınlıktadır.
bunlar basit matematiksel gerçekler. gocunmaya gerek yok.
tabii bu hesapları aslında seçim barajı yüzünden 100 üzerinden yapmak bile başlı başına hata ama neyse, olayın mantığı bu.

AKP'den oyunu çeken Kürtler için tabiiki de Kürtler artık ak partiye oy vermiyor diyorum ne diyeyim :) ayrıca ben hiçbir partini secmenine terörist demedim demem de.

Sağın alternatifi olarak sağcı bir çok secmenin Ak parti ye oy veridginin farkındayım tabii. Farkindaysaniz gelip ak partiye oy veriyolar yoksa biz çeşitli sag partilerin oy oranini toplayip bizim blok diye bahsetmiyoruz. Ama karşı tarafta saadetin bile aldığı oy oranini kendilerine yontup yüzde altmış diyen partiler var :) her parti kendini degerlendirse de hatalarini saptasa keşke. Ama yok kendilerini ve secmeni kandiriyorlar onun yerine.

Ben ak parti secmeni olarak ak partinin bir daha iktidar olamayacaginin farkindayim. Bu secimde de koalisyon çıkacak sandıktan. Ama ak partisiz koalisyon mu? Orası muamma...

Ayrıca şu azınlık muhabbetini ben pek sevmem. Siz arkadaşa azinliksiniz diye yüklenince cevap verme gereği hissettim. Yoksa chp mhp ne kadar ak partiye göre az oy alsa da azınlık diye nitelendirmem ben. Tarzım değil :)

AKP'den oyunu çeken Kürtler için tabiiki de Kürtler artık ak partiye oy vermiyor diyorum ne diyeyim :) ayrıca ben hiçbir partini secmenine terörist demedim demem de.

Sağın alternatifi olarak sağcı bir çok secmenin Ak parti ye oy veridginin farkındayım tabii. Farkindaysaniz gelip ak partiye oy veriyolar yoksa biz çeşitli sag partilerin oy oranini toplayip bizim blok diye bahsetmiyoruz. Ama karşı tarafta saadetin bile aldığı partiyi kendilerine yontup yüzde altmış diyen partiler var :) her parti kendini degerlendirse de hatalarini saptasa keşke. Ama yok kendilerini ve secmeni kandiriyorlar onun yerine.

Ben ak parti secmeni olarak ak partinin bir daha iktidar olamayacaginin farkindayim. Bu secimde de koalisyon çıkacak sandıktan. Ama ak partisiz koalisyon mu? Orası muamma...

Ayrıca şu azınlık muhabbetini ben pek sevmem. Siz arkadaşa azinliksiniz diye yüklenince cevap verme gereği hissettim. Yoksa chp mhp ne kadar ak partiye göre az oy alsa da azınlık diye nitelendirmem ben. Tarzım değil :)
ben sosyal demokratım.
benim için "azınlık" değil, hak vardır.
ama biri gelip "ben milletin ta kendisiyim" derse, ben de ona o milletin sadece %40'ı olduğunu hatırlatırım.
Ak Partisiz koalisyon olur mu, bilmiyorum.
ihtimal vermiyorum.

ben sosyal demokratım.
benim için "azınlık" değil, hak vardır.
ama biri gelip "ben milletin ta kendisiyim" derse, ben de ona o milletin sadece %40'ı olduğunu hatırlatırım.
Ak Partisiz koalisyon olur mu, bilmiyorum.
ihtimal vermiyorum.

Milletin ta kendisiyim kismini görmedim. O da hoş değil tabii. Bu ülke hepimizin sonuçta... neyse ülke için hayırlısı ne ise o olsun.

valla onu bilemem de sen bu uslubunla kk da fenomen olabilirsn bnce.fikrini soylemeden soylemeye fark vardr..sennki laf sokmak kiskirtmak.bak bakalim senn bu tarzina karsi verilen cvplara.kimse yine de saygisini bozmuyo..biraz relax...

valla onu bilemem de sen bu uslubunla kk da fenomen olabilirsn bnce.fikrini soylemeden soylemeye fark vardr..sennki laf sokmak kiskirtmak.bak bakalim senn bu tarzina karsi verilen cvplara.kimse yine de saygisini bozmuyo..biraz relax...
kız relax mı?ben eğlenıyorum,çok süper,arada stres atıyorum,yahu ınsanın lafında bir gerçeklık olması lazım,haa çok süper muhaleften yapan hanımlar var,ve onlarla yazışmak çok keyıflı,lafım asla onlara değil,ama bazıları cıdden komık duruma düşüyor,ve bende gülüyorum,örnek yukarıdaki arakadaşın dediği,mesala bır arakadaş var,aynen şöle dedi,güleının rte ahı tuttu,ama ah adres şaşırdı,şehıtleri askerlerımızı buldu dedi,sordum ona,ahı tecelli ettren Allahmı adres şaşırdı,ya ne saçma bunun gıbı,ama dediğim gıbı çok akıllı muhalefet yapan çok tatlı hanımlar var,ve kalben sevıyorum onları

X