• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ❤️ şeklinde rahim, hsg sonucu ve hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aaaa seninki de daha değişikmiş, arasında dar açı olanlarda perde vardır filan diyorlar ama öyle bir şey dedi mi doktorun
Ayrıca ameliyat a gerek yok hamile kalınca rahim dikilir erken doğum yaparsın 8. Ay ama bu önemli değil dedi

Hanımlar merhabalar, ben hsg çekildim, tüpler açık ama rahminin üzerinden parmakla bastırmışsın gibi düşün yani rahmin kalp şeklinde dedi doktor. Histereskopi yapılması lazım düşük olur dedi. Hamile kalmana engel değil dedi ama birkaç yerde okuduğum kadarıyla 1 cm ye kadar olan çöküklükler sorun oluşturmuyor ve normal kabul ediliyormuş. Benimkisi de yaklaşık 1 cm imiş ama emin değil tabi. Rahmi bu şekilde olup sağlıklı bir hamilelik geçiren, hamile kalan var mı? Yahut bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim ☺️🌸
Benimde bi erken doğumum oldu sonra korunduk şuan olmuyor doktor filmde tüpler açık ama tıpkı sizinki gibi rahim şekli olduğunu söyledi ama normal dedi bundan daha dar olanlarda varmış keserek genişletiyorlarmış ama sizinki kesilip yaptıklarımızın boyutunda dedi 6 aya kadar gelebilmişsiniz gebelikte dikişle gidebildiği yere kadar olabilir dedi dinlenerek

Benimde bi erken doğumum oldu sonra korunduk şuan olmuyor doktor filmde tüpler açık ama tıpkı sizinki gibi rahim şekli olduğunu söyledi ama normal dedi bundan daha dar olanlarda varmış keserek genişletiyorlarmış ama sizinki kesilip yaptıklarımızın boyutunda dedi 6 aya kadar gelebilmişsiniz gebelikte dikişle gidebildiği yere kadar olabilir dedi dinlenerek
O zaman dikkat edeceğiz, dinleneceğiz gebelik sürecinde

Ben bu ay çektirdim daha adet olmadım ama birkaç güne olurum muhtemelen, aşılama yaptıracağım adet olunca
İnşallah aşılamaya gerek kalmadan kalırsınız benimde doktorum bu filmden sonra adet görürseniz bir ay ilaç kullanırız yine olmazsa aşılama dedi hayırlısı ile olur inşallah

Daha yeni dr göstere bildim ben alan geniş olduğu için gerek duymadı netten örnekler gösterdi bi kaç tane senin müdahale edile bilir ama araştırdım bu histeroskobi yi de çok kolay bir işlemmiş işinin eğli birine yaptırarsan bir sorun yaşamazsın
Canım doktorun kim

Merhaba. Bende bugün hsg çekildim rahmim Y şeklinde hemde yarım perde varmış ikisi ayrı sorunlar galiba. Bana biraz çekimser konuştu doktor. Gebelik deneyeceğim, allah korusun ama düşük olursa ameliyat olmayı düşünüyorum. O yüzden ne hissettiğinizi anlayabiliyorum bir ton şey geçiyor insanın aklından. Allah dermansız dert vermesin en azından bunların çözümü var.
Merhaha. Ben 2 düşük sonrası 3 boyutlu ultrasonla ön muayene oldum y şeklinde dedi yani düşükler bu yüzden olabilir dedi adet gününü bekliyorm Rahim filmi çektircem siz naptınız operasyon geçirdiniz mi gebelik oldu mu?

Merhaha. Ben 2 düşük sonrası 3 boyutlu ultrasonla ön muayene oldum y şeklinde dedi yani düşükler bu yüzden olabilir dedi adet gününü bekliyorm Rahim filmi çektircem siz naptınız operasyon geçirdiniz mi gebelik oldu mu?
Merhaba. 3 boyutlu ultrasonda rahmimin sadece kavisli olduğunu bununda tıpta normal kabul edildiğini söyledi gittiğim doktor. Bu yüzden herhangi bir operasyon geçirmedim ama gebelikte olmadı. Kayıplarınız için üzüldüm, bence bu konuyu ciddiye alın problemi çözmeden hamile kalmayın naçizane tavsiyem

Merhaba. 3 boyutlu ultrasonda rahmimin sadece kavisli olduğunu bununda tıpta normal kabul edildiğini söyledi gittiğim doktor. Bu yüzden herhangi bir operasyon geçirmedim ama gebelikte olmadı. Kayıplarınız için üzüldüm, bence bu konuyu ciddiye alın problemi çözmeden hamile kalmayın naçizane tavsiyem
Zaten tedaviye başladım canım 2 kere düşük yaptığımı düşük yapmayı bekleme diye söylüyorm mutlaka farklı doktora da git ben ilk düşüğüm de tedavi olsaydım belki ikinci kaybı yaşamayacaktm hem benim hem doktorun bu konuda hatası var.

Zaten tedaviye başladım canım 2 kere düşük yaptığımı düşük yapmayı bekleme diye söylüyorm mutlaka farklı doktora da git ben ilk düşüğüm de tedavi olsaydım belki ikinci kaybı yaşamayacaktm hem benim hem doktorun bu konuda hatası var.
Ultrasonda bir profesör ve tüp bebek doktoru inceledi. İkiside histeroskopiye gerek yok dedi umarım böyle bir şey yaşamam. Kimse yaşamasın 🙏🏻 İnsanın bazen basireti bağlanıyor doğruyu düşünemiyor, kendinizi suçlamayın bence. Tedaviden sonra sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir doğum diliyorum sizin için🥰

Ultrasonda bir profesör ve tüp bebek doktoru inceledi. İkiside histeroskopiye gerek yok dedi umarım böyle bir şey yaşamam. Kimse yaşamasın 🙏🏻 İnsanın bazen basireti bağlanıyor doğruyu düşünemiyor, kendinizi suçlamayın bence. Tedaviden sonra sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir doğum diliyorum sizin için🥰
İnşallah canım Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin herşey gönlünce olsun 🤍

Selam canım, benim ultrason görüntüm de seninle birebir aynı. Doktorum önce tanısal histeroskopi önerdi. Duruma göre ne yapacağımıza karar vereceğiz dedi. Ben daha önce iki düşük yaşadım ve zaten çok zor hamile kalmıştım. Düşüklerin sebebi de rahim şekli bence . Merak ettiğim sen daha sonra tüpe başlayacağım demişsin. Direk tüp düşünme sebebin nedir?
Son durumunuz nedir acaba histereskobi oldunuz mu rahimde perdemiydi yoksa doğuştan üstten basıkmıymış

Back
X