• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ❤️ şeklinde rahim, hsg sonucu ve hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Var canım sadece hamile kalınca ekstra dikkat gerekiyor yürümek yasak yorulmak ağır iş yapmak yasak Bi de genelde rahmi dikiyorlar çocuğun dönecek yeri olmadığı için Düşüğe karşı ve yine aynı sebepten doğum zamanı başı aşağıda olmadığından sezeryan oluyor.. Yıllar önce öğrendiğim için çok araştırma yaptım tek farkı bana bu durumu söyleyen doktorun senin çocuğun olmaz demesiydi ama tek diyen doktor oydu
O zaman bu konuda tecrübeli diyor bulmaya bakıyor aslında, çok haklısın canım

Hanımlar merhabalar, ben hsg çekildim, tüpler açık ama rahminin üzerinden parmakla bastırmışsın gibi düşün yani rahmin kalp şeklinde dedi doktor. Histereskopi yapılması lazım düşük olur dedi. Hamile kalmana engel değil dedi ama birkaç yerde okuduğum kadarıyla 1 cm ye kadar olan çöküklükler sorun oluşturmuyor ve normal kabul ediliyormuş. Benimkisi de yaklaşık 1 cm imiş ama emin değil tabi. Rahmi bu şekilde olup sağlıklı bir hamilelik geçiren, hamile kalan var mı? Yahut bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim ☺️🌸
Maalesef cnm benim 2 kaybım var siz yine şanslısınız ki gebelik öncesi teşhis konulmuş histereskopi yaptırmadan gebelik düşünme. Benim de 2 kayıp da fark edildi

Benim de rahmim kalp şeklinde hatta gebelikte gittiğim ilk kontrolde öğrendim. Daha önce gittiğim doktorlar hiç kalp şeklinde dememişti hep rahmin ters diyorlardı. Kalp şeklinde olduğunu öğrendiğimde hamileydim yani doktorum dikiş atılmasına gerek görmedi sadece bebek sığamazsa erken doğum riski olabilir sıkı takip etmeliyiz demişti ama şimdiki kontrollerimde bebeğin yerinde bir sıkıntı yok çok şükür 🙏🏻 rahmin şeklinden dolayı ne ben gebeliğimde bir sıkıntı yaşadım ne de bebeğim şimdiye kadar Allah’ıma bin şükür 🙏🏻 İnşallah hepimiz sorunsuz gebeliklerle sağlıklı yavrularımızı kucağımıza alırız 🌸

Sadece üstten basık ise pek sorun olmuyor da aynı zamanda perde varsa ciddi sorun.. doktorlar bu konuda 2 ye ayrılıyor : Bebek doğru yere tutunduğunda sorunsuz büyüyebilecektir , ameliyata gerek yok diyenler ve Bebek hiçbir zaman doğru yere turunmayabilir, kayıp anneye travma yaşatır, düşüğü önlemek için ameliyat şart diyenler.. Ameliyata gerek yok diyen ama bende ısrarla perde de olmadığını söyleyen bir doktorla her ikisi de 16. Haftada 2 gebelik kaybı yaşadım. Sonra başka bir doktora göründüm, düşüklerimin sebebi perde imiş, histeroskopi ile perdem alındı 1 temmuzda , tekrar gebe kalabilmeyi bekliyorum..
06EFA159-3426-4C7A-99C7-4B642D349C73.jpeg

Öncesi

Aa sonrasını yükleyecekken site hata vermeye başladı 🤔 tarif edeyim.. o çatal kısmı dümdüz şimdi.. ters üçgen gibi

CF816745-3009-411C-BD04-64E6C69C6D35.jpeg

Bu da sonrası.. bu ameliyatın hemen ardından çekildiği için bazı yerlerde sıvılar var görüntü net olmayabilir ama aralıkta tekrar bakıldı şuan kusursuz durumda maşallah 😂 perdem epey derinmiş ameliyatım 20 dk da bitebilecekken 1 saat sürdü.. 4000₺ ye ameliyat oldum. Ameliyatımı adanada prof de bülent haydardedeoğlu yaptı medline hastanesinde.. çok memnun kaldım. Adet olunca tüpe başlayacağım inşallah yine bülent hoca da.. korkmayın çok rahat bir operasyon. İnşallah hakkımızda hayırlısınolur ❤️

3190B6FB-1B13-4685-AB1C-A4817F41C510.jpeg

merhabalar bu da benim kalp seklindeki rahmim:)
Doktorum gebelik oncesi fark etmisti ama bir operasyon onermemisti. Hamilelikte dusuk ya da erken dogum riski olabilir gibi genel konusmustu.
Hamilelik kontrolumde de cok uzerinde durmadi ama biraz aklima takiliyor.

tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Sizce problem yaratacak kadar sekil bozuklugu var mi?

Benim de rahmim kalp şeklinde hatta gebelikte gittiğim ilk kontrolde öğrendim. Daha önce gittiğim doktorlar hiç kalp şeklinde dememişti hep rahmin ters diyorlardı. Kalp şeklinde olduğunu öğrendiğimde hamileydim yani doktorum dikiş atılmasına gerek görmedi sadece bebek sığamazsa erken doğum riski olabilir sıkı takip etmeliyiz demişti ama şimdiki kontrollerimde bebeğin yerinde bir sıkıntı yok çok şükür 🙏🏻 rahmin şeklinden dolayı ne ben gebeliğimde bir sıkıntı yaşadım ne de bebeğim şimdiye kadar Allah’ıma bin şükür 🙏🏻 İnşallah hepimiz sorunsuz gebeliklerle sağlıklı yavrularımızı kucağımıza alırız 🌸
Umarim bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz. Bir ust mesajda ultrason goruntusunu eklemistim, rahim sekillerimiz birbirine benziyor mu? Umarim benim de sizin gibi sorunsuz gecer hamileligim bu acidan 🌸

Sadece üstten basık ise pek sorun olmuyor da aynı zamanda perde varsa ciddi sorun.. doktorlar bu konuda 2 ye ayrılıyor : Bebek doğru yere tutunduğunda sorunsuz büyüyebilecektir , ameliyata gerek yok diyenler ve Bebek hiçbir zaman doğru yere turunmayabilir, kayıp anneye travma yaşatır, düşüğü önlemek için ameliyat şart diyenler.. Ameliyata gerek yok diyen ama bende ısrarla perde de olmadığını söyleyen bir doktorla her ikisi de 16. Haftada 2 gebelik kaybı yaşadım. Sonra başka bir doktora göründüm, düşüklerimin sebebi perde imiş, histeroskopi ile perdem alındı 1 temmuzda , tekrar gebe kalabilmeyi bekliyorum..
Eki Görüntüle 2758676
Öncesi
Ahh tatlı Larisa. Hemen konuyu görünce yardıma koşmuşsun🥰Gerçekten doktorlarda insanı allak bullak ediyor. Hsg mi çeken doktor bir hamile kal da dedi bana.Senin düşüklerin büyükmüşte hani ben 7 8 haftalıktır sanmıştım en fazla. Allah kucağını boş bırakmasın ❤️

Eki Görüntüle 2758901

merhabalar bu da benim kalp seklindeki rahmim:)
Doktorum gebelik oncesi fark etmisti ama bir operasyon onermemisti. Hamilelikte dusuk ya da erken dogum riski olabilir gibi genel konusmustu.
Hamilelik kontrolumde de cok uzerinde durmadi ama biraz aklima takiliyor.

tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Sizce problem yaratacak kadar sekil bozuklugu var mi?
Kuzucum bu soruya bu sitede kimse cevap veremez ❤️ Benimki de seninki gibi ama perde var mı basıklık kaç cm? Bunları ancak bir doktor okur
Ahh tatlı Larisa. Hemen konuyu görünce yardıma koşmuşsun🥰Gerçekten doktorlarda insanı allak bullak ediyor. Hsg mi çeken doktor bir hamile kal da dedi bana.Senin düşüklerin büyükmüşte hani ben 7 8 haftalıktır sanmıştım en fazla. Allah kucağını boş bırakmasın ❤️
Amin canım benim hepimiz hemencik gebe kalalım inşallah 🤗🌸 bi yardımımız olursa ne mutlu

Kuzucum bu soruya bu sitede kimse cevap veremez ❤️ Benimki de seninki gibi ama perde var mı basıklık kaç cm? Bunları ancak bir doktor okur

Amin canım benim hepimiz hemencik gebe kalalım inşallah 🤗🌸 bi yardımımız olursa ne mutlu
Evet tabi ki haklısınız bazen malesef bazı şeylere aşina oluyoruz yaşaya yaşaya. acaba benzerlik var mı diye merak ettim kalbin şiddetinde.
teşekkür ederim yanıtınız için :)
perde konusunda doktor bir şey demedi, hsg çektirmemiştim. perde bir tek hsgde mi belli oluyor o konuda bilgim yok.

Umarim bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz. Bir ust mesajda ultrason goruntusunu eklemistim, rahim sekillerimiz birbirine benziyor mu? Umarim benim de sizin gibi sorunsuz gecer hamileligim bu acidan 🌸
Benim bu şekilde bir ultrason resmim yok ama doktorum başta çift rahim gibi demişti ortadaki basıklık yüzünden erken doğum riskinden bahsetmişti ama bebeğim kendine yer açmış çok şükür 🙏🏻 İnşallah siz de sağlıklı bir hamilelik geçirip yavrunuzu kucağınıza alırsınız sık sık doktor takibiyle bir sıkıntı olmaz bence Allah’ın izniyle ❤️

Benim bu şekilde bir ultrason resmim yok ama doktorum başta çift rahim gibi demişti ortadaki basıklık yüzünden erken doğum riskinden bahsetmişti ama bebeğim kendine yer açmış çok şükür 🙏🏻 İnşallah siz de sağlıklı bir hamilelik geçirip yavrunuzu kucağınıza alırsınız sık sık doktor takibiyle bir sıkıntı olmaz bence Allah’ın izniyle ❤️
inşallah öyle olur çok teşekkür ederim. siz de sağsalim kavuşun bebeğinize. :KK200:
telaşlar hiç bitmiyor böyle mi olacak, şöyle mi olacak. olabildiğince pozitif kalmamız lazım aslında elden geldiği kadar.

Eki Görüntüle 2758676
Öncesi
Selam canım, benim ultrason görüntüm de seninle birebir aynı. Doktorum önce tanısal histeroskopi önerdi. Duruma göre ne yapacağımıza karar vereceğiz dedi. Ben daha önce iki düşük yaşadım ve zaten çok zor hamile kalmıştım. Düşüklerin sebebi de rahim şekli bence . Merak ettiğim sen daha sonra tüpe başlayacağım demişsin. Direk tüp düşünme sebebin nedir?

Hanımlar merhabalar, ben hsg çekildim, tüpler açık ama rahminin üzerinden parmakla bastırmışsın gibi düşün yani rahmin kalp şeklinde dedi doktor. Histereskopi yapılması lazım düşük olur dedi. Hamile kalmana engel değil dedi ama birkaç yerde okuduğum kadarıyla 1 cm ye kadar olan çöküklükler sorun oluşturmuyor ve normal kabul ediliyormuş. Benimkisi de yaklaşık 1 cm imiş ama emin değil tabi. Rahmi bu şekilde olup sağlıklı bir hamilelik geçiren, hamile kalan var mı? Yahut bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim ☺️🌸
Bu da benim rahim hamile kalırsın dedi doktorlar da 1 yıldır kalamadım daha

Eklentiler

• Screenshot_20210120_220312.jpg
    Screenshot_20210120_220312.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 78
Back
X