çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uymaya çalışacağım..hiç 21 güne kadar bekleyemiyordum bu kez kendimi zorlayacağım demek sır 21deymiş..çaya ve kahveye şeker atmayalı 7 yıl kadar olmuştur.
hayret ederdim şekersiz içenlere, nasıl içebiliyorsunuz derdim. içmeye çalıştığımda çok tatsız gelirdi.
ama şimdi kesinlikle şekerli içecek içemiyorum. bir kez alışınca gerisi geliyor. az sabırla bunu başarabilirsin.
yanlış hatırlamıyorsam 21 gün sonunda zaten o tadı unutuyormuşuz. tad almamız değişiyormuş.
şeker yediğinde hızla kana karışıp şekerin yükselir sonra hızla geri düşer. bu da tekrar şeker ihtiyacı doğurur. yani bir kısır döngü.
şeker yerine hurma yemeyi deneyebilirsin. tıkıyor fazla yiyemiyorsun. 3 tane yetiyor.
çikolata yiyorsan da bitter ye mutlaka. onu da fazla yiyemezsin, otomatikman az yemiş olursun.
bir de uzun süre çiğnemek önemliymiş. tokluk hissi beyne 15-20 dk. da iletiliyormuş.
çubuk tarçını ağzında tutmak da tatlı ihtiyacını kesiyormuş.
ama psikolojik aç iseniz (benim gibi) oyalancak başka bir uğraş bulmak şart :)
çaya ve kahveye şeker atmayalı 7 yıl kadar olmuştur.
hayret ederdim şekersiz içenlere, nasıl içebiliyorsunuz derdim. içmeye çalıştığımda çok tatsız gelirdi.
ama şimdi kesinlikle şekerli içecek içemiyorum. bir kez alışınca gerisi geliyor. az sabırla bunu başarabilirsin.
yanlış hatırlamıyorsam 21 gün sonunda zaten o tadı unutuyormuşuz. tad almamız değişiyormuş.
şeker yediğinde hızla kana karışıp şekerin yükselir sonra hızla geri düşer. bu da tekrar şeker ihtiyacı doğurur. yani bir kısır döngü.
şeker yerine hurma yemeyi deneyebilirsin. tıkıyor fazla yiyemiyorsun. 3 tane yetiyor.
çikolata yiyorsan da bitter ye mutlaka. onu da fazla yiyemezsin, otomatikman az yemiş olursun.
bir de uzun süre çiğnemek önemliymiş. tokluk hissi beyne 15-20 dk. da iletiliyormuş.
çubuk tarçını ağzında tutmak da tatlı ihtiyacını kesiyormuş.
ama psikolojik aç iseniz (benim gibi) oyalancak başka bir uğraş bulmak şart :)
Çok güzel öneriler arkadaşım teşekkürler.
Ben de çay-kahve hastası bir insan olarak içini şeker doldurup içerim her defasında.
Şekersiz bir yudum çay bile içemem, bu yüzden çayı kestim.
Ama tabii ki tamamen değil, ara ara içiyorum ama içim hiç rahat etmiyor.
Bu 21 gün olayı çok güzel motive edebilir aslında, hedef küçük olunca insan daha bir istekle uygulayabiliyor.
Mesela, ben nasıl ömür boyu şekersiz içeceğim demek yerine 21 gün içmeyeceğim diyorsun.
21 gün dişimizi sıkmak lazım. :)
cnm aynen beni anlatmışsın..şerbet gibi içerim çayı kahveyi..
ne yaptın başladın mı şekersiz içmeye..ben epey azalttım ama tamamen kesemedim..
başlasakmı şu 21 günetabi başladıysan seni tebrik ediyorum..
Yok canım ya nerdeee
Aslında tek başımayken direk içmiyorum şekersiz içemeyeceğimi bildiğimden.
Ama misafir geliyor, arkadaşlarla buluşuyoruz derken o zamanlar kendime hakim olamıyorum içiyorum bir kahve.tabi en şekerlisinden.
İşte zaten onu başarabilsem bi milletle bir şey içerken sorunum kalmayacak. :)
Bugün bir şey içmedim bak şeker de almadım bugün başlayabilirim.
Başlayalım yaa nereye kadar gidecek böyle ertele ertele sonu gelmiyor.
Evet bak çok kararlıyım tamamdır hem bugün pazartesi, başlama günü.
baslayabildiniz mi sekersiz cay denemelerine?
tavsiye veriyorum ama benim kotu huyum da cay yaninda biseyler yeme ihtiyaci duymam
esim de kiziyor bu durumuma, daha yeni yemek yedik neden bisey yiyorsun diyo
kac gundur diyet sayfalarinda dolasiyorum. kenime guvenemiyorum. 1gun sonra ayni azmi bulamazsam diye kararsizim diyet konusunda.
dukan diyeti ve karatay diyeti kitaplari elimin altinda. galiba dukan a daha yatkinim. en azindan etoburkocam diyetime destek olabilir :)
cnm bugün misafirlerimiz vardı az önce gittiler..malum çay faslıben yine şekerli içtim..mesajını daha önce farketseydim.. dikkat ederdim
söz veriyorum sana..birlikte bu işin üstesinden gelelim..
merhaba kızlar...
fazla kilolarımla başım dertte..
hemde göbeğimde yağlanmış durumda..
aslında çok yiyen biri değilim ama şekeri tatlıyı bırakamıyorum..
çay kahve tüketimim de çok..
göbeğimdeki kilolardan dertliyim..
üstelik tüylenme de olmaya başladı göbeğimde..
karbonhidratı kes şikayetlerinden kurtulursun diyorlar..
gerçekten kurtulabilir miyim yağlanmadan ve tüyden...
karbonhidratı keserek..
ama ben şekeri bırakamıyorum..
bnm gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar birlikte çözüm bulalım mı...
baslayabildiniz mi sekersiz cay denemelerine?
tavsiye veriyorum ama benim kotu huyum da cay yaninda biseyler yeme ihtiyaci duymam
esim de kiziyor bu durumuma, daha yeni yemek yedik neden bisey yiyorsun diyo
kac gundur diyet sayfalarinda dolasiyorum. kenime guvenemiyorum. 1gun sonra ayni azmi bulamazsam diye kararsizim diyet konusunda.
dukan diyeti ve karatay diyeti kitaplari elimin altinda. galiba dukan a daha yatkinim. en azindan etoburkocam diyetime destek olabilir :)
yaş 36, boy:1,72 , kilo: 74bir zamanlar 58 kilo idim(evlenirken). 64 olsam iyi olur bence. ama 72 de takılıp kalıyorum. 70 ile hamile kalıp,doğuma 79 ile girdim. 71 e kadar düştüm 2 ayda. sonra süt olsun diye abarttım. olmuyordu çünkü. ama kilo almama yaradı sadece 78 lere yaklaşmışken frenledim.
hamile kaldığımdan beri evdeyim. 3 yaşına girmek üzere olan bir oğlum var. bütün gün evdeyim.
canım sıkıldıkça yiyorum. ekmek sadece sabahları yerim. beyaz ekmek yemiyorum. çavdar ekmeği yiyorum. arada da köy ekmeği.
fındık fıstık badem ceviz de çok yemezdim ama bu kış çok yedim. bi de evde olunca hamurişi çok yapar oldum. kek, börek, kurabiye vs.
asitli içecek, meyve suyu, şekerli içecek içmiyorum. bol su içmeye gayret ediyorum. gece wc ye kalkınca bile 1 bardak su içiyorum.
yeşil çay severim. beşibiryerde çay denedim midemi ağrıttı bıraktım.
geçmişte (hamile kalmadan önce) 1 hafta lahana çorbası diyeti, 1 ay akupunkturla diyet yapmışlığım var. o zamanlar 5-6 kilo için uğraşıyordum.
şimdi 10 kilo. aslında 15 versem süper olur ama küçük hedeflerle gideyim diyorum. 10 kg pek de küçük bir hedef değil yaff, ne küçüğü
akşamları eşim geç geliyor 20:00 e doğru akşam yemeği yiyoruz. birlikte yediğimiz tek yemek saati olduğu için ben de onu bekliyorum. arada beklerken bişeyler atıştırıyorum
akşamları eşim erken gelirse hazır havalar da güzel ve geç kararıyorken yemekten sonra yürüyüş yapmayı çok istiyorum.
bir zamanlar da geceleri kondisyon bisikleti sürerdim yarım saat. ben yemekten kısmayıp, sporu arttırayım mümkünse diyom
amma çok yazdım yaff.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?