Yok estağfurullah dediğiniz doğru ikileme düşme sebebimiz o bir yerde. Aynen öyle en güzeliCanan Karatay'ı kötülemek için yazmadım, yanlış anlaşılma olmasın. Ama kendisi bu yüzden çok çekti. Zaten sağlıklı bir insan karbonhidrat ve doğal şeker de almalı. Ama dediğim gibi doktorunuza güvenin
Yaa çok doğru artık ben de saldım yoksa çıkılmıyor içinden 27.haftamda yaptıracağım 3 gün sonraHamilelik süresinde fark ettim ki büyük küçük fark etmeksizin her konuda fikir ayrımları var yani en küçük şeyde bile herkesin görüşü farklı. Bir zaman sonra işin içinden çıkamadım araştırmayı azalttım doktorum ne derse o kafasındayımrica ederim kaçıncı hafta da yaptıracaksın bu arada canım
Yaa doğru diyorsunuz aslında zayıfım, ailede şeker geçmişi yok ama bilemiyor olabilirim tabii teşekkür ederim
Bende 25. Haftada yaptıracağım geç olunca sorun olmuyormuş sanırım 28 e kadar yolu varmışYaa çok doğru artık ben de saldım yoksa çıkılmıyor içinden 27.haftamda yaptıracağım 3 gün sonra
Teşekkür ederim bilgi içinAiledeki seker gecmisinin onemi yok. gebelik sekeri gecici bir durumdur. Test ile teshis edilmezse ve sekeriniz varsa hastanelik olursunuz. Yatis yapilarak tedavi gormek zorunda kalirsiniz.
Yukleme testinin bir zarari yok, yaptirin
Evet ben de 28.haftaya kadar diye biliyorum doktorum da 28i geçirmeyelim dedi. Güzel sonuçlar almamız dileğiyleBende 25. Haftada yaptıracağım geç olunca sorun olmuyormuş sanırım 28 e kadar yolu varmış
Ben 26.haftada yaptırdım doktorum 24. Haftayı geçir biraz demiştiHamilelik süresinde fark ettim ki büyük küçük fark etmeksizin her konuda fikir ayrımları var yani en küçük şeyde bile herkesin görüşü farklı. Bir zaman sonra işin içinden çıkamadım araştırmayı azalttım doktorum ne derse o kafasındayımrica ederim kaçıncı hafta da yaptıracaksın bu arada canım
Risk grubunda olup olmadığınızı kim söyledi bilmiyorum ama benim risk grubunda olup olmadığıma dahi bakılmadı kan vermedim bile bunun için. Sadece şu hafta şu yapılır bu hafta bu diye gittiğim şeker yükleme haftasında Dr bana bir glikoz yazdı gittim aldım ertesi gün yapacağız dedi. Eve geldim annem yaptırma çocuğa o kadar glikoz içiriyorsun biz yaptirmadik noldu vs dedi ki annem Dr olmasa da sağlıkçı. Başka bir zaman da bir hemşire ne gerek var demişti aynı hastanede.Ertesi gün vazgeçtigimi söylemiştim doktora.bana kağıdı imzalattı vazgeçtigime dair ve Canan Karatay ı kastederek hep insanların aklını bulandırıyor demişti. Orada şeker yüklemesi yaptıran kadınları gördüm hep kiloluydu bilemiyorum alakası var mı ama ben zayıfım gebeliğim boyunca da az kilo aldım ve ailemde de şeker hastası yok.bilgim olmayan bir konu ama sonuç itibariyle yaptırmadım. bebeğimin kan testleri hep normal şükür ki. Ama doktor yaptırmazsan bebeğinin kafası büyük olur gibi olumsuz şeyler demişti aldırmadım hiç bu sözlere öyle olmadı gerçi ama çok ikilik çıkaran bir konu.Merhaba kızlar, sağlık konusunda tabiki kimse kimseye tavsiye veremez bu başlığı tavsiye olarak düşünmeyin lütfen sadece şeker yüklemesi yaptıranlar veya yaptırmayanlar sebepleriyle birlikte benimle paylaşabilir misiniz? Ben risk grubunda olmadığım için yaptırmamayı düşünürken doktorum ısrar edince yaptıracağım sanırım sizler nasıl bir yol izlediniz? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için
şuan 28. haftadayim oglumda yaptirdim. bundada doktorhm isterse yaptiracam. alti ustu bir bardak sekerli icecek hic mi bir dilim pasta yemiyoruz 2-3 baklavayi ust uste yemiyoruzMerhaba kızlar, sağlık konusunda tabiki kimse kimseye tavsiye veremez bu başlığı tavsiye olarak düşünmeyin lütfen sadece şeker yüklemesi yaptıranlar veya yaptırmayanlar sebepleriyle birlikte benimle paylaşabilir misiniz? Ben risk grubunda olmadığım için yaptırmamayı düşünürken doktorum ısrar edince yaptıracağım sanırım sizler nasıl bir yol izlediniz? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için
Genel itibariyle kilo ve aile geçmişine göre risk grubu olarak söyleniyorRisk grubunda olup olmadığınızı kim söyledi bilmiyorum ama benim risk grubunda olup olmadığıma dahi bakılmadı kan vermedim bile bunun için. Sadece şu hafta şu yapılır bu hafta bu diye gittiğim şeker yükleme haftasında Dr bana bir glikoz yazdı gittim aldım ertesi gün yapacağız dedi. Eve geldim annem yaptırma çocuğa o kadar glikoz içiriyorsun biz yaptirmadik noldu vs dedi ki annem Dr olmasa da sağlıkçı. Başka bir zaman da bir hemşire ne gerek var demişti aynı hastanede.Ertesi gün vazgeçtigimi söylemiştim doktora.bana kağıdı imzalattı vazgeçtigime dair ve Canan Karatay ı kastederek hep insanların aklını bulandırıyor demişti. Orada şeker yüklemesi yaptıran kadınları gördüm hep kiloluydu bilemiyorum alakası var mı ama ben zayıfım gebeliğim boyunca da az kilo aldım ve ailemde de şeker hastası yok.bilgim olmayan bir konu ama sonuç itibariyle yaptırmadım. bebeğimin kan testleri hep normal şükür ki. Ama doktor yaptırmazsan bebeğinin kafası büyük olur gibi olumsuz şeyler demişti aldırmadım hiç bu sözlere öyle olmadı gerçi ama çok ikilik çıkaran bir konu.
Ne kadar güzel benimki de yapalım diyor bakalımBen doktorum ne derse onu yapacaktım doktorum açlık şekerime bakıp gerekli görmedi
Çok haklısınız aslında hadi onları da yemiyorum desem neyse o sebeple benim için de yaptırmak daha mantıklı sanırımşuan 28. haftadayim oglumda yaptirdim. bundada doktorhm isterse yaptiracam. alti ustu bir bardak sekerli icecek hic mi bir dilim pasta yemiyoruz 2-3 baklavayi ust uste yemiyoruzgebelik sekeri bu testi yaptirmaktan cok daha riskli doktor gerekli goruyosa yapilmali bence