Perinatoloji doktorum yaptırmamı tavsiye etti. Çünkü 3 aylık şker değeri ya da açlık tokluğa bakılması gizli şeker olup olmadığını göstermiyormuş. yüksek şekerin bebeklere olumsuz birçok etkisi olabiliyor malum. En basit örneği 5.5 kg doğan kardeşimde annem 20 yıl önce düzenli doktor kontrolüne gitmemiş ve bebek doğar doğmaz şekerli suyu içirmişler bebeğe ( o zamanlar şeker yükleme testi de yokmuş sanırım ). Hani gebelikte içmezsek olası şeker durumda direkt bebeğe içiriyorlar.Merhaba kızlar, sağlık konusunda tabiki kimse kimseye tavsiye veremez bu başlığı tavsiye olarak düşünmeyin lütfen sadece şeker yüklemesi yaptıranlar veya yaptırmayanlar sebepleriyle birlikte benimle paylaşabilir misiniz? Ben risk grubunda olmadığım için yaptırmamayı düşünürken doktorum ısrar edince yaptıracağım sanırım sizler nasıl bir yol izlediniz? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için
Çok teşekkür ederim katkın için canım inşallah en kısa zamanda sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınızaMerhaba ben hamile değilim ama olmaya çalışıyorumkesinlikle yaptıracağım ama zamanı geldiğinde. Önemli olduğunu düşünüyorum
Yaa doğru diyorsunuz aslında zayıfım, ailede şeker geçmişi yok ama bilemiyor olabilirim tabii teşekkür ederimPerinatoloji doktorum yaptırmamı tavsiye etti. Çünkü 3 aylık şker değeri ya da açlık tokluğa bakılması gizli şeker olup olmadığını göstermiyormuş. yüksek şekerin bebeklere olumsuz birçok etkisi olabiliyor malum. En basit örneği 5.5 kg doğan kardeşimde annem 20 yıl önce düzenli doktor kontrolüne gitmemiş ve bebek doğar doğmaz şekerli suyu içirmişler bebeğe ( o zamanlar şeker yükleme testi de yokmuş sanırım ). Hani gebelikte içmezsek olası şeker durumda direkt bebeğe içiriyorlar.
Benim bebeğin gelişimi önden gidiyor, açıkçası şekerden şüpheleniyordum ben. Ancak şekerim gayet iyi çıktı.
Bu arada geçen Kasım annelerinde yazılmış gayet zayıf hamile kalıp fazla kilo almayan annede şeker çıkmış. Yani risk grubunda olup olmadığımızı tam olarak bilmememiz biraz zor ihtimal.
Ben yaptırmadım. Kendim şekerimi düzenli olarak takip ediyordum. Zaten hipertansiyon olduğu için yememe içmeme dikkat ediyordum.Merhaba kızlar, sağlık konusunda tabiki kimse kimseye tavsiye veremez bu başlığı tavsiye olarak düşünmeyin lütfen sadece şeker yüklemesi yaptıranlar veya yaptırmayanlar sebepleriyle birlikte benimle paylaşabilir misiniz? Ben risk grubunda olmadığım için yaptırmamayı düşünürken doktorum ısrar edince yaptıracağım sanırım sizler nasıl bir yol izlediniz? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için
Çok teşekkür ederim katkınız içinBen yeni yaptırdım ailemde şeker yok, yaşım 32 risk.faktorum az ama yaptırdım.
Bebekle ilgili önceden önlem almam gereken bir durum varsa ve 2 saatlik bir test sonucunda bunu öğreniyorsam ne testi olsa yaptırırım.
Şekerli su içip , şekerinin bebek için tehlikeli seviyeye geliyor mu gelmiyor mu buna bakıyorlar , mantığı bunun üzerine.kurulu .
Olurda seker anormal yükselir bebeğe zarar verir ve ben testten kaçtım bundan haberim olmaz bu yükün altına giremem test yaptırmamak mantıksız
Bir sorun çıkarsa bir zahmet bebek için diyette yapılıversin
Teşekkür ederimBen yaptırmadım. Kendim şekerimi düzenli olarak takip ediyordum. Zaten hipertansiyon olduğu için yememe içmeme dikkat ediyordum.
Rica ederimmm. Yaptırsan da yaptırmasan da her türlü yediğine içtiğine dikkat etmek gerekTeşekkür ederim
Ben yaptırdım risk grubunda değildim doktorum da yaptırmamı istemez diye düşünmüştüm sizin gibi ama istedi çok şükür normal çıktıMerhaba kızlar, sağlık konusunda tabiki kimse kimseye tavsiye veremez bu başlığı tavsiye olarak düşünmeyin lütfen sadece şeker yüklemesi yaptıranlar veya yaptırmayanlar sebepleriyle birlikte benimle paylaşabilir misiniz? Ben risk grubunda olmadığım için yaptırmamayı düşünürken doktorum ısrar edince yaptıracağım sanırım sizler nasıl bir yol izlediniz? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için
Bende haftaya gideceğim çok araştırdım ve sonunda doktoruma güvenmeye karar verdim. İleride keşke dememek bence hepsinden önemli. Allah korusun bir sorun çıksa keşke deriz.Merhaba kızlar, sağlık konusunda tabiki kimse kimseye tavsiye veremez bu başlığı tavsiye olarak düşünmeyin lütfen sadece şeker yüklemesi yaptıranlar veya yaptırmayanlar sebepleriyle birlikte benimle paylaşabilir misiniz? Ben risk grubunda olmadığım için yaptırmamayı düşünürken doktorum ısrar edince yaptıracağım sanırım sizler nasıl bir yol izlediniz? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için
Ben gerekli olduğunu düşünüyorum. Zararı olsaydı doktorum yaptırmamı istemezdi. Eğer şekerim varsa bebeğe daha çok zararı var bu durumun. Canan Karatay yüzünden bütün hamileler bu ikilemi yaşıyor. Çocuğunuzun iyiliği için yaptırmalısınız.Merhaba kızlar, sağlık konusunda tabiki kimse kimseye tavsiye veremez bu başlığı tavsiye olarak düşünmeyin lütfen sadece şeker yüklemesi yaptıranlar veya yaptırmayanlar sebepleriyle birlikte benimle paylaşabilir misiniz? Ben risk grubunda olmadığım için yaptırmamayı düşünürken doktorum ısrar edince yaptıracağım sanırım sizler nasıl bir yol izlediniz? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için
Çok şükür inşallah biz de sizin gibi sonuç alırızBen yaptırdım risk grubunda değildim doktorum da yaptırmamı istemez diye düşünmüştüm sizin gibi ama istedi çok şükür normal çıktı
Evet ben de çok araştırdım çok fazla zıt görüşler var gerçekten ama doktorumuza güvenmek en iyisi sanırımBende haftaya gideceğim çok araştırdım ve sonunda doktoruma güvenmeye karar verdim. İleride keşke dememek bence hepsinden önemli. Allah korusun bir sorun çıksa keşke deriz.
Öncelikle çok geçmiş olsun dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğiniziMerhaba bende perşembe günü şeker yüklemesi yaptırdım100ml olandan yaptık ben geçen sene düşük yapmıştım bide ailemin bi kısmında şeker hastalığı vardı hem kendi doktorum hemde danıştığım başka doktor ve hemşireler de yaptırmam gerektiği konusunda beni uyardılar bende çok araştırma yapmıştım erken doğum vs riski olduğu için yaptırdım bu konuda herkes birşey söylüyor kulak asma en doğru kararı gene kendin ve doktorunla beraber ver sonuçta insan hem kendi hemde bebeği için en iyisi olsun istiyor
Canan Karatay'ın da haklı olduğu kısımlar var elbet ama onun dediklerinin hepsini harfiyen yapamıyoruz sonuçta tatlı, ekmek vs. yemiyorum diyemem o sebeple haklısınız teşekkür ederim yorumunuz içinBen gerekli olduğunu düşünüyorum. Zararı olsaydı doktorum yaptırmamı istemezdi. Eğer şekerim varsa bebeğe daha çok zararı var bu durumun. Canan Karatay yüzünden bütün hamileler bu ikilemi yaşıyor. Çocuğunuzun iyiliği için yaptırmalısınız.
Canan Karatay'ı kötülemek için yazmadım, yanlış anlaşılma olmasın. Ama kendisi bu yüzden çok çekti. Zaten sağlıklı bir insan karbonhidrat ve doğal şeker de almalı. Ama dediğim gibi doktorunuza güveninCanan Karatay'ın da haklı olduğu kısımlar var elbet ama onun dediklerinin hepsini harfiyen yapamıyoruz sonuçta tatlı, ekmek vs. yemiyorum diyemem o sebeple haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için
Hamilelik süresinde fark ettim ki büyük küçük fark etmeksizin her konuda fikir ayrımları var yani en küçük şeyde bile herkesin görüşü farklı. Bir zaman sonra işin içinden çıkamadım araştırmayı azalttım doktorum ne derse o kafasındayımEvet ben de çok araştırdım çok fazla zıt görüşler var gerçekten ama doktorumuza güvenmek en iyisi sanırımteşekkür ederim