Şeker yükleme testi sonuçları

astropsyche

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2023
18
4
33
Merhaba kızlar, 27 haftalık hamileyim. Doktorumun önerisiyle şeker yükleme testini 75 mg 2 saat şeklinde yaptırdım. Sonuçlarım şöyle:
Açlık 95
1. Saat 202
2. Saat 105
Bu sonuçlara göre açlık ve 2. Saat referans değer içerisinde görünüyor. Ancak 1. Saat değerim yüksek. Endokrin bölümüne görüneceğim. Aranızda benzer değerleri olanlar oldu mu, diyetle sonuç alabildiniz mi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Benmde vardı endokrinolojiye gittim.ofa diyetisyene sevk etti saçma sapan bi diyet verdiler ben de pek uymadım.beyaz ekmeği hamur işi i çıkardım hayatımdan şekeri çok az tükettim birde meyveyi porsiyon olarak yedim diyetisyenin verdiği porsiyonlarda.notmale döndü ki benm Değerlerim sizden yüksekti

Hatırlıyorsanız yazma şansınız olur mu değerlerinizi?
Ben de bunları yemeyeceğim artık, umarım çabucak normale döner

Sizde ve bebekte bir sorun gormusmuydu doktor. Mesela ileridsn gidiyor bebek . Ya da eliniz ayaginiz sisti mi ? Veya amniyon sivisinda bir dehisim oldugunu soyledi mi ? Ben yaptirmak istemiyorum da .

Bol yürüyüş ve şekerinizin yükseldiğini düşündüğünüzde veya ağır şeyler yediğinizde sade soda içip yürüyüş yapın. Baya düşürüyor

Sizde ve bebekte bir sorun gormusmuydu doktor. Mesela ileridsn gidiyor bebek . Ya da eliniz ayaginiz sisti mi ? Veya amniyon sivisinda bir dehisim oldugunu soyledi mi ? Ben yaptirmak istemiyorum da .
Benm aile geçmişinde seker olduğu için başta uyardı doktorum. 25 26 haftalarda açlık tokluk takibine başladık normal gidiyordum. Serklaj var bende o haftalarda sorun oldu yatmak zorunda kaldım. yatınca tokluk yükselmeye başladı.doktor seker yüklemesi istedi.yaptırdığımda 30 haftalıktım.bende ya da bebekte sorun yoktu.suyum normaldi ama ben çok uzun haftalardır endol hap kullanıyorum oda suyu azaltıyor. Bebeğim haftasına uyumlu şuan.şeker yüklenmesi 2 dilim baklava ederinde korkmayın yaptırın

Kızlar selam, güzel haberler aldım, konuyu okuyacaklar için de fikir olsun diye paylaşıyorum
Endokrinoloji doktoruyla görüştüm. Şeker yüklemesinden önceki rutin değerlerimin normal olduğunu, bir tek burada bir şüphe uyandığını söyledi. O nedenle tekrar kan tahlili ve idrar istedi.
Bu tahlillerin sonucunda herhangi bir şey çıkmadı. Diyet vb. bir şeye gerek görmedi. Şeker yüklemesi gibi aşırı abartarak tatlı yeme dedi o kadar zaten kim 3 dilim baklava yiyip üstüne saatlerce susuz durur ki yani
Bu testi yaptıracak olan varsa tavsiyem öncesinde açlık tokluk mutlaka baktırın. Şüphe uyanırsa yine bunlara göre karar veriyorlar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…