• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri

Anonim4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2024
34
6
1
Merhabalar,
Şeker yüklemesinde 2.saatinde değerim 160 çıktı doktorum diyetisyenle görüşmem gerektiğini söyledi bende randevu aldım ama randevuya gitmeden son 3 gün diyetisyen aç ve tok ölçüm yapmamı istedi. Her öğünden önce aç ve tok ölçümlerim şu şekilde açlıklarım 70-80 arası tokluklarım 1 saat sonra 110-120 arası diyet yapmadığım halde bu şekilde çıkıyor.
Diyetisyene de gittim sonuçlarımın iyi olduğunu söyledi ama yinede liste verdi ve her hafta kontrole çağırdı bir dünya tahlil istedi anlam veremiyorum böyle bir durum başına gelen var mı ?
Kan şekeri ölçümlerime göre endişelenmeli miyim ?

Başına gelenler var bizim Temmuz anneleri grubunda, ihmal edemezsiniz bu diyetler bebeğin sağlığı için çok önemli kan tahlilleri de öyle.

Başına gelenler var bizim Temmuz anneleri grubunda, ihmal edemezsiniz bu diyetler bebeğin sağlığı için çok önemli kan tahlilleri de öyle.
Anlıyorum ihmal etmeyeceğim tabi ama bu sonuçlara göre endişelenmem gerekiyor mu strese girmek istemiyorum ama üzerime düşeni tabi ki yapacağım

Anlıyorum ihmal etmeyeceğim tabi ama bu sonuçlara göre endişelenmem gerekiyor mu strese girmek istemiyorum ama üzerime düşeni tabi ki yapacağım
Bence stresten endişeden uzak durup diyet ve yürüyüş yaparsanız bu değer normale gelir, sağlıkla gelişsin bebeğiniz 🌸

Bence stresten endişeden uzak durup diyet ve yürüyüş yaparsanız bu değer normale gelir, sağlıkla gelişsin bebeğiniz 🌸
Teşekkür ederim, günde 30 dakika yürüyüş yapıyorum beyaz ekmek makarna pirinçi komple bıraktım, tam buğday bulgur ve bol yeşillik tüketiyorum tokluk şekerim bu yüzden 110-120 arası çıkıyor çok şükür 140 üstü hiç çıkmadı şeker yüklemesi hariç

Bana 50 gram yapıldı, 1 saatlik ölçüm bakıldı. Açlık kan şekerim 87, 1. saatin sonunda ölçümüm 155 çıktı. O günden beri her gün parmaktan açlık/tokluk kan şeker ölçümü yapıyorum bazen yediğime dikkat edemesem de bir sıkıntıya rastlamadım. Doktorum vahim bir durumda olmadığımı söyledi. Fakat 24.haftadan sonra insülin önem kazandığı için dikkat etmemiz gerekiyor mümkün mertebe.

Lütfen hiç korkmayın şeker kontrol altında olduğu ve düzenli takip edildiği sürece bir sıkıntı olmaz. Benim de gebeliğimde şekerim çıktı. Doğuma kadar yediğime içtiğime dikkat ettim, şeker takibi yaptım, düzenli spor yaptım. Bebeğimi 40+1’de gayet sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim. Hatta diyet sayesinde +10 kilo ile doğuma girdim 40’ım çıktığında gebelik öncesi kilomdaydım😂
Pozitif düşünün birazcık fazladan kontrolün hiçbir zararı olmaz💕 sağlıkla gelsin bebeğiniz🌸

Lütfen hiç korkmayın şeker kontrol altında olduğu ve düzenli takip edildiği sürece bir sıkıntı olmaz. Benim de gebeliğimde şekerim çıktı. Doğuma kadar yediğime içtiğime dikkat ettim, şeker takibi yaptım, düzenli spor yaptım. Bebeğimi 40+1’de gayet sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim. Hatta diyet sayesinde +10 kilo ile doğuma girdim 40’ım çıktığında gebelik öncesi kilomdaydım😂
Pozitif düşünün birazcık fazladan kontrolün hiçbir zararı olmaz💕 sağlıkla gelsin bebeğiniz🌸
Çok şükür günlük ölçümlerimde kan şekerim gayet iyi (140 üstü olmadı hiç) dün tahlilleri verdim son 3 aylık şekerimde gayet iyi çıktı açlık şekerim düşük çıktı (65) diğer tahlillerim için salı günü görüşmeye gideceğim.
Umarım bende bebeğimi sağ salim vaktinde kucağıma alırım, pozitif mesajınız için çok teşekkür ederim 🌸 sağlıcakla büyütün bebeğinizi💞

Bana 50 gram yapıldı, 1 saatlik ölçüm bakıldı. Açlık kan şekerim 87, 1. saatin sonunda ölçümüm 155 çıktı. O günden beri her gün parmaktan açlık/tokluk kan şeker ölçümü yapıyorum bazen yediğime dikkat edemesem de bir sıkıntıya rastlamadım. Doktorum vahim bir durumda olmadığımı söyledi. Fakat 24.haftadan sonra insülin önem kazandığı için dikkat etmemiz gerekiyor mümkün mertebe.
Bende çok dikkat ediyorum arada kaçamak yapıyorum ama kontrollü bir şekilde tabi ki ona rağmen günlük kan şekeri ölçümlerim 110-120 arası geliyor toklukta, açlıkta 70-80 arası şimdilik insülin vs bir şey demedi doktorum 1 haftalık liste verdi onu uyguluyorum salı günü tekrar kontrole gideceğim inşallah her şey yolundadır🤲🏻

Back
X