bumuymuş. ah mekmet gunsur ah. fizik oyunculuk. hepsi onda
neyse beğenmedim ama yazık olmuş. ve Allah rahmet eylesin diyeyim. kötü bir sonmuş.
Aynen ya,infaz falan hikaye...
Adam diziden gidiyor,hep bunun tantanası...
Yoksa yok Osmanlı daha iyi olurmuş,yok yaşarmış vs...
Azıcık akıl yahu,çok komik görünüyor.
Amin . Bence de kötü bir son .
Bende Osmalının akıbetinin Selim hükümdarlığından daha iyi olabileceğini düşünenlerdenim , tabii sadece düşünce böyle bir iddiam olması için o dönemde bizzat olayların içinde olmam gerekirdi.
2. Selimle kıyaslandığında profilleri bence duraklamanın daha uzayabileceği ama kaçınılmaz olacağı gerçeği var.
Ve vacip kılınmıştır diye üzerinde konuşmamak da manasız geliyor ama . Neyse ...
dun,sadece sabahtan öğlen saatıne kadar 400 kışı sehzade mustafanın bursadakı turbesıne akın etmıs..
ama türbede tadılat varmış o sıra..3 ay sonra acılcakmıs..
3 ay sonraya dızının etkısı kalkar..
burdaki konu hürrem suçlu suçsuz değil bana göre
orada herkes kendini korumak için birşeyler yapıyodur o konuyla pek ilgilenmiyorum ben
ben olsam ben de çocuklarımı korumaya çalışırım ama onu bunu öldürterek değil ama bu dizide gösterilen
zaten olayların tamamen dizide gösterildiği gibi olduğunu düşünmüyorum onlar kurgu
halk arasında yayılan dedikodular var ama bu gerçek mi değil mi bilemeyiz
mesela mahidevran da mehmeti öldürtmüş gibi gösterildi dizide ama tarihte bunun bi dedikodu olduğu da yazıyo o yüzden o konularda gerçeği bilemeyiz zaten
ama hürremin devler işlerine karıştığını biliyorum hatta son zamanlarda elçilerde yazışmalar yapacak derecede karışmaya başlamış
kanuni tahta selimi yakın gördüyse bir bildiği vardı diye düşünüyorum bende
en uygun kişi mustafa olsa o da mustafayı düşünürdü zaten
zaten mehmet ölmeseydi tahta mehmeti düşünüyodu
ama öldürmesi konusunda başka sebepler de vardır belki halkın mustafayı istemesi kendisini tahtından indireceğini düşünmesi otoritesinin sarsılacağını düşünmesi de öldürülme sebeplerinden olabilir
o dönemim şartlarına göre yadırgamıyorum ben durumu
selimin sanata vs şeylere daha düşkün bi şehzade olduğunu okumuştum
ama yönetimde etkin olduğunu düşünmüyorum daha doğrusu o şekilde okudum
sadece sınırları genişletmek değil olay zaten sınır genişletmeyi birisi örnek verdiği için söyledim
ama devlet yönetimi de önemli değil mi sence
selim edebiyat alanında eserler bırakmış ve selimiye camiyi yaptırmıştı diye hatırlıyorum bazı hayratlar yaptırmıştı ayrıca
o dönemde batının üstünlüğü kabul edilmemişti zaten ki batılı tarzda yenilikler yapılmadı diye biliyorum
o yenilikler sokullu öldükten sonra yapıldı devlet yönetiminde bozulmalar meydana geldiği için sonrasında
duraklamanın sebepleri zaten yönetimin bozulması, ordunun bozulması, isyanlar çıkması ve pozitif bilimlere önem verilmemesi, beşik ulmalığının getirilmesi,sosyal yapının bozulması gibi sebepler bu da o dönemlere denk geliyo
asıl batılılaşma gerileme döneminde başladı
senin yenilik diye kastettiğin örnekkler ne ki batılılaşma anlamında
Dizinin basina kurgudur yaziliyor, islerine gelince bu bir dizi diyorlar ama ben o sahneleri izlerken hep yurtdisinda bu diziyi izleyenleri dusundum nasil kotu bir Osmanli imaji cizildi, nasil karalama yapildi. O koskaca KANUNI nasil da bir canavara donustu. Oysa onun adi kanuni, bir karincayi bile hesaba katip seyhulislamdan fetva isteyen kanun adami. Zaten butun hanedani harem duskunu sehvetperest adamlar yaptilar, hirstan gozu donmus, din gunah bilmeyen insanlar yaptilar bir de ustune evlat katili canavara donusturduler. Evladini oldurmek bugunku anlayisla bizim kavrayabilecegimiz sindirebilecegimiz bir sey degil o yuzden bugunku satrtlarla dusunmemek lazim. Senaristlere cok kiziyorum gercekten.
çok sinir olmuştum bu dizi yayınlandığı akşam gerek burada dizi bölümünde yer alan yorumlara, gerekse diğer sosyal paylaşım sitesinde yazılan hakaretlere, beddualara, küfürlere...
ilk defa kendi milletimden bu kadar çok İĞRENDİM ilk defa !!!
beyinsiz insanlar siz çok mu mükemmelsiniz haaa hiç mi hatalarınız yok haaa!!
evet tarihte bir çok hatalar yapılmış birçok hatalar yaşanmış bunu güzelce eleştirirsin ve ders alırsın..
mezarında dört dön Süleyman diye yerden yere vurarak değil !!!
iyisiyle kötüsüyle tarihimize, ecdatlarımıza nasıl olurda ağır hakaretler , küfürler edersiniz utanıyorum ben SİZİN GİBİLERDEN UTANIYORUM
kendi insanımız bile bir DİZİ için OSMANLIYI yerden yere vuruyorsa başkaları neler yapar bize..
yazıklar olsun bu acımasızca eleştiren insanlara !!
Vallahi bende sizin yazdıklarınızı okurken utandım.
Nedir bu nefretin sebebi?
Konumuza dönersek; Osmanlı hükümdarlığıyla hiçbir derdim yok ama evlada , kardeşe kıymak başka bişey ya.
Bunu aklayacak hiçbir fikri ,hikayeyi anlayamam ...
Yahu bizim millet şu kurtlar vadisindeki çakır için, gazeteye baş sağlığı ilanı vermiş millet..Dizilerle yaşıyoruz. Acayip bir halkız bu anlamda.
Meydanlara çıkılmış iyi mi
Bugünlerle ilgili bunca olay yaşanırken, biz 500 yıl öncesi için meydanlara dökülüp adamlara küfür ediyoruz.
Yalnız ben de, kardeşi geçtim, bir evlada nasıl kıyılır bunu anlayamam. O günün şartlarıyla değerlendiremiyorum o yüzden. Hani evlat vatan haini falan olsa, bir derece dicem.
Her ne kadar 3 cihana hükmetmiş, başarılı bir padişah olsa da, kanuni bugün ve gelecekte de bu noktada evlat katili diye anılacaktır bu nedenle. Hem devletin bekası hem de o dönemle ilgili yaptığı en büyük hatadır bu mustafayı öldürtmek.
Osmanlının asıl çöküşü kanuniden sonra tahta geçen selimle beraber değil, mustafanın öldürülmesiyle başlamıştır zira.
İşte bunlar hep hürremin halt yemesi
Yahu bizim millet şu kurtlar vadisindeki çakır için, gazeteye baş sağlığı ilanı vermiş millet..Dizilerle yaşıyoruz. Acayip bir halkız bu anlamda.
Meydanlara çıkılmış iyi mi
Bugünlerle ilgili bunca olay yaşanırken, biz 500 yıl öncesi için meydanlara dökülüp adamlara küfür ediyoruz.
Yalnız ben de, kardeşi geçtim, bir evlada nasıl kıyılır bunu anlayamam. O günün şartlarıyla değerlendiremiyorum o yüzden. Hani evlat vatan haini falan olsa, bir derece dicem.
Her ne kadar 3 cihana hükmetmiş, başarılı bir padişah olsa da, kanuni bugün ve gelecekte de bu noktada evlat katili diye anılacaktır bu nedenle. Hem devletin bekası hem de o dönemle ilgili yaptığı en büyük hatadır bu mustafayı öldürtmek.
Osmanlının asıl çöküşü kanuniden sonra tahta geçen selimle beraber değil, mustafanın öldürülmesiyle başlamıştır zira.
İşte bunlar hep hürremin halt yemesi
sorun şu o zamanda o suçu işleyen ya da teşebbüs edenler direk idam ediliyo bu durumda padişahın oğluna da aynı ceza verilmezse adaletli olmaz diye düşünmüş olabilirler
o devirde zaten herkes öldürülüyodu o yüzden günümüzle kıyaslamak zaten imkansız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?