• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehit savcının eşinden çözüm sürecine destek

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.808
55.295
1.123
[h=2]Tunceli'de şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un eşi Cihan Uzun, hükümetin çözüm sürecine destek verdiğini söyledi.[/h]Cihan Uzun, "Şu anda bana 'Kimse bu sürece dahil ol' diyemez. Çünkü eşimin katillerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Önce failler ortaya çıksın göreyim" dedi.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi geçen yıl Eylül ayında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Başsavcı Murat Uzun'un Samsun'da ailesinin yanında yaşayan eşi Cihan Uzun, hükümetin çözüm sürecine destek verdi. Hakan Taner ve Emir Kaan adında iki erkek çocuğu bulunan Cihan Uzun, süreci yakından izlediğini, akil insanların rapor hazırlayarak hükümete sunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bunların hepsini yakından takip ediyorum. Süreci destekliyorum. İnşallah, çok ümitliyim. Atılacak her adımın lehimize olacağını düşünüyorum. Ama benim daha alamadığım bir alacağım var. Sizde bilirsiniz ki sonuç alınmasını beklediğim, karşımda görmek istediğim failleri var daha. Eşimin katillerinin neticelendirilmesi gerekiyor, ondan sonra. Şu anda bana kim 'Barışa dahil ol' diyebilir. Böyle bir şeyi kimse bekleyemez benden. Önce faileri ortaya çıksın. Onu göreyim ondan sonra."

Geçen hafta Cumartesi günü Samsun'da miting yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yoğun programı nedeniyle göreşemediğini ifade eden Cihan Uzun, "Başbakan ile daha önce yaptığımız görüşmede, Samsun'a geldiğinde görüşeceğimizi söylemişti. Ancak kendisi çok yoğun olduğu için bu görüşmeyi daha sonraya erteledik. Ancak gelmeden bir gün önce haberleştik" diye konuştu.

Eşinin adının İlkadım İlçesi'nde bir parka verilmesinden duyduğu mutluluğu da dile getiren Cihan Uzun, "Eşimin adının unutulmaması bana onur veriyor. Unutulmuyor, hatırlanıyor beni mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: DHA

Back