• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirler arası evlenenler derdime derman olun bir akıl verin :(

Nikah için evden neyle çıktığın ve o kıyafetle o eve dönülür mü dönülmez mi gibi aşırı derecede absürd, son derece saçma ve tamamen toplumun zihinlerine zorla dayattığı saçmalıklara mı takılacaksınız? Kız babası için kızını evlendirmek, hele de uzak şehre gelin vermek nedir bir de bunu düşünün. Kayınvalidenin tarafı garipsermiş, lafa bak! Kusura bakmayın da evlenince kendi anne babasının kendi ailesinin hislerini ikinci plana atıp kocayı ve kvyi önemseyenlere sinir oluyorum! Gün gelecek "ah babam, şuracıkta olsaydın 1 gün daha geçirseydim senle" diyeceksiniz!

Benim için kv nin yada onların ailesinin ne dediği önemli değil zaten onların da bu konuda bir lafı yok. Yani illa kız bizimle gelsin demiyorlar. O konuda ısrarcı olan nişanlım. Ben hiçbir zaman ailemin düşüncelerini yargılamadım ki çok tutucudur babam. Sadece 4 - 5 gün ben istanbulda kalıcam diye büyük tantana yapmalarını anlamıyorum. bizim evimizde aile hayatı bile yok bu ortamı yaşamayan insanlar tabi anlamazlar. Benim kalmamı isteyen babam akşamları eve bile gelmiyor ben uyuduğum zaman giriyor bazen 3 gün görmediğim oluyo. güya aynı evde yaşıyoruz... ben nasıl gelin gidicem nasıl evlencem onu bile bilmiyorum düğünde annem babam yan yana bile gelmicek belki... içim bu yönden buruk çoğu şeyden mahrumum ve hala benim evlenceğimi kabullenemiyolar tabiki kız vermek kolay değil. o yüzden bende onlarla izmire gitmek istiorum. eğer farklı bi aile ortamım olsaydı gerçekten nişanlımı karşıma alıp olmaz o evde kalıcam ben derdim.. Ben ailemle kalsam o 5 günün 2 sinde belki babamı görürüm yani... Tabi herkesin ortamı farklı ne diyim.. Artık akışına bıraktım bekliyorum bakalım neler olucak..

Canım benim 1 sene önce senin yaşadıklarının aynısını birebir yaşadım istanbul kına nikah 1 hafta sonrada izmirde düğünüm oldu :52:benim eşimde ilk başta bırakmam diye söylemlerde bulundu ama sonuçta ben yine babamlarla 1 hafta sonra izmire gittim düğün gününe kadar otelde kaldık ailemle düğünden sonrada herkes evine geçti :1:inan bana bunlar çok çok ufak ayrıntılar babam kocam kocamın ailesi derken nasıl arada kalınır bilirim ama önemli olan sensin unutma o böyle dedi bu şunu istedi boşverrrrrrrrrrrrr:34:ama asla ve asla kendi aileni üzme çünkü onlar gidince anlayacaksın değerlerini. şimdiden mutluluklar dilerim:54:

Aynen öyle canım zaten ne varsa bu ufak ayrıntılarda yokmu asıl sorunlar ordan çıkıyor :) dediğin gibi kendimi üzmemeye çalışıyorum yoksa düşündükçe hiçbişeyin içinden çıkamıyorum.. Allah hepimize mutlu yuvalar versin ne diyim öyle yada böyle olucak :))

Benim nikah düğün kına tarhileri hepsi belli fakat nikahımdan düğüne kadar 6 gün beklemek zorundayız. Çünkü İStanbuldan İzmire gelin gidicem. Şimdi ben size sormak istiyorum kızlar istanbulda nikahımız kınamız hepsi olucak izmirden eşim ve ailesi gelicek nikahtan sonra evlerine izmire dönücekler. Ben onlarla gidersem eğer tuhaf mı kaçar? Çünkü ben babama onlarla giderim nikah kıyılmış artık diyince hiç sıcak bakmış gibi durmadı abimde aynı şekilde tepki gösterdi söz dalaşı oldu. Anlamıyorum cümle alem resmi nikahı görücek düğünüme kadar kaynanamda kalmakta ne sakınca var ben onu anlamadım baba ocağına evli ve tek başıma girip beklemem ne kadar doğru yoksa kocamla İzmire gitmem mi ?? Tecrübeli olanlar bir fikir verin canım çok sıkkın ben babama ne dicem şimdi ?? Eşim evlendik mi artık karımsın seni orda bırakıp dönmem diyo :( :(
canım oncelıkle Allah tamamını erdırsın , bu ıstanbuldakı nıkahına butun tanıdık es dost davetlımı yanı davetıyeye yazdınızmı acaba, yazmadıysanız bence abınız ve babanız haklı tepkı vermekte gercı yazsanızda bence dogru olan kendı aılenızın yanında kalmanız esınızın yanına gıdeceksenız nıkahtan sonra neden tekrardan dugun yapılıyorkı yanı dugunun mantıgı ne o zaman , esınızde bu zamana kadar beklemıs bı 6 gun daha bekleyıversın :9:
benım 21 hazıran kınam kutahyada 22 hazıran dugun- nıkahım olucak ıstanbulda , ımam nıkahım kıyıılmıs olur zaten ama ona ragmen kayınvalıdem cumartesı bızımle donermısın yoksa annnenlerle akrabalarla pazar mı geleceksın nasıl yapcaz seklınde sordugunda kuaforden dolayı bole bı konu gectı hanı nasıl olacak dıye bızımkıler pazar gunu gelır dedı kı bende o gun kendı evımde uyumak ıstıyorum acıkcası son gunumu aılemle gecırmek ıstıyorum ,yanı olması gereken dugunden sonra eve gecmek bence

canım oncelıkle Allah tamamını erdırsın , bu ıstanbuldakı nıkahına butun tanıdık es dost davetlımı yanı davetıyeye yazdınızmı acaba, yazmadıysanız bence abınız ve babanız haklı tepkı vermekte gercı yazsanızda bence dogru olan kendı aılenızın yanında kalmanız esınızın yanına gıdeceksenız nıkahtan sonra neden tekrardan dugun yapılıyorkı yanı dugunun mantıgı ne o zaman , esınızde bu zamana kadar beklemıs bı 6 gun daha bekleyıversın :9:
benım 21 hazıran kınam kutahyada 22 hazıran dugun- nıkahım olucak ıstanbulda , ımam nıkahım kıyıılmıs olur zaten ama ona ragmen kayınvalıdem cumartesı bızımle donermısın yoksa annnenlerle akrabalarla pazar mı geleceksın nasıl yapcaz seklınde sordugunda kuaforden dolayı bole bı konu gectı hanı nasıl olacak dıye bızımkıler pazar gunu gelır dedı kı bende o gun kendı evımde uyumak ıstıyorum acıkcası son gunumu aılemle gecırmek ıstıyorum ,yanı olması gereken dugunden sonra eve gecmek bence

Öncelikle tşk ederim canım seninde Allah mutluluğunu daim etsin :) Şimdi benim burdaki kınamda bütün tanıdıklarım gelicek sadece kadınlara özel olucak ben öyle istedim çünkü sonra nikahta aynı şekilde nikah salonunda herkes gelicek mantık olarak burdaki nikahta benim ve ailemin çevresi olucak çünkü herkes izmire gelemez o yüzden burda nikah kıymayı uygun buldum.. Biz zaten imam nikahlıyız nişandan sonra yapıldı bize. Bir de ben eşimin ailesiyle gitsem bile gelin evime girmem yani ve eşimle aynı yatağa da girmem burda amaç o değil yanlış olmasın :) hani bir daha düğün neden olucak dedin ya ondan diyorum :))
Her şeyin hayırlısı artık büyükler bir araya geldi soruldu bu konu ama bir açıklığa kavuşulmadı bende o yüzden burda sormak istedim hani fikirler ne yönde diye genelde aileleyle kalınması uygun görülüyor.. Keşke benim ailem beni alıp İzmire götürücek kadar bütün olsa ne isterdim.. İnsanın anası ayrı babası ayrı olunca kendisi de ikiye bölünüyor kafam o yüzden karışık yanlış anlaşılmasın ailemi sevmediğimden değil ben bizim ev ortamını sevmiyorum o yüzden aile sorunlarına açtım bu konuyu.. Neyse her seferinde çenem düşüyor ya yaz yaz bitmez :)) Hakkımızda hayırlısı olsn canım Allah mutlu yuvalar nasip etsin.. :nazar:

Öncelikle tşk ederim canım seninde Allah mutluluğunu daim etsin :) Şimdi benim burdaki kınamda bütün tanıdıklarım gelicek sadece kadınlara özel olucak ben öyle istedim çünkü sonra nikahta aynı şekilde nikah salonunda herkes gelicek mantık olarak burdaki nikahta benim ve ailemin çevresi olucak çünkü herkes izmire gelemez o yüzden burda nikah kıymayı uygun buldum.. Biz zaten imam nikahlıyız nişandan sonra yapıldı bize. Bir de ben eşimin ailesiyle gitsem bile gelin evime girmem yani ve eşimle aynı yatağa da girmem burda amaç o değil yanlış olmasın :) hani bir daha düğün neden olucak dedin ya ondan diyorum :))
Her şeyin hayırlısı artık büyükler bir araya geldi soruldu bu konu ama bir açıklığa kavuşulmadı bende o yüzden burda sormak istedim hani fikirler ne yönde diye genelde aileleyle kalınması uygun görülüyor.. Keşke benim ailem beni alıp İzmire götürücek kadar bütün olsa ne isterdim.. İnsanın anası ayrı babası ayrı olunca kendisi de ikiye bölünüyor kafam o yüzden karışık yanlış anlaşılmasın ailemi sevmediğimden değil ben bizim ev ortamını sevmiyorum o yüzden aile sorunlarına açtım bu konuyu.. Neyse her seferinde çenem düşüyor ya yaz yaz bitmez :)) Hakkımızda hayırlısı olsn canım Allah mutlu yuvalar nasip etsin.. :nazar:
amin cnm tsk ederım cnm cnm hanı arada bır gun olsa anlıcam hanı dersın dugunde yorgunluk olmasını ıstemıyorumo yuzden erken gıtsemmı ama 6 gun sen nasıl rahat edıcen kv evınde sahsen ben gıttım mı ne kadarda ıyı olsalar dıken ustunde duruyorum zaten dugundn sonra hep onlarla ıc ıce olcan aılenden uzak olucaksın anladım canm bıraz bızımkıne benzemıs tek fark benım kınamda once dugun yemegı olucak o sırada ben gelınlıklı olucm 1 saat kadar sonrasında kına olucak bayanlar arasında nıkahta ıstanbulda olucak burdan sadece yakın akrabalar gıdecek,dedıgın gıbı nkah olucaksa abes olmaz anne babanda ayrı ve anladıgım kadarıyla onlarlada rahat degılsın cnm ama kv nın evınden daha rahat olucanı dusunuyorum yınede rabbım mutlulugunuzu daım etsın bunlar ufak ayrıntılar her turlu halolur canını sıkma sen

Babanin istegi sacma. Zaten sen nikahta gelinliginle cikacaksin baba evinden, bir daha girmen cok sacma. Benim iki dugun arasinda 3 hafta vardi, ilk dugunden sonra ben kendi evimde devam ettim hayatima

bizde annemle bu konuyu konuştuk ama benim kına günümle düğün günüm arasında 2 gün var perşembe günü kınam olucak cuma günü gelin alma yapılıp ben eşimin ailesinin olduğu şehre gidicem pazar günüde annemler akrabalarla birlikte düğünün olduğu şehre gidicek
6 günde bana çok geldi o güne kadar annenin evinde kal derim ama aile ortamınız bilmiyorum tabi sanırım kendi evinde rahat değilsin kendi evinde durmak istemeyebilirsin anlarım bu durumuda ama tatlılıkla çözülsün bu durum derim

Keşke kınanızı düğün gibi yapsaydınız eşinizin memleketinde de nikahınızı kıyardınız daha rahat olurdu
ama bizde şöyle bir düşünce var düğün olmadan olmaz
benim düşüncem ailenizi ne olursa olsun kırmayın

benim nikah düğün kına tarhileri hepsi belli fakat nikahımdan düğüne kadar 6 gün beklemek zorundayız. çünkü istanbuldan izmire gelin gidicem. şimdi ben size sormak istiyorum kızlar istanbulda nikahımız kınamız hepsi olucak izmirden eşim ve ailesi gelicek nikahtan sonra evlerine izmire dönücekler. Ben onlarla gidersem eğer tuhaf mı kaçar? çünkü ben babama onlarla giderim nikah kıyılmış artık diyince hiç sıcak bakmış gibi durmadı abimde aynı şekilde tepki gösterdi söz dalaşı oldu. Anlamıyorum cümle alem resmi nikahı görücek düğünüme kadar kaynanamda kalmakta ne sakınca var ben onu anlamadım baba ocağına evli ve tek başıma girip beklemem ne kadar doğru yoksa kocamla izmire gitmem mi ?? Tecrübeli olanlar bir fikir verin canım çok sıkkın ben babama ne dicem şimdi ?? Eşim evlendik mi artık karımsın seni orda bırakıp dönmem diyo :( :(

izmirde de düğünün olucak ve nikahın ile arası sadece 6 gün
aileni ezme derim
evet nikahlı kocan ama şöyle düşün
tayin-yurt dışına evlilik gibi durumu söz konusu olan arkadaşlar resmi işlemler formaliteler için nikahlarını önceden kıyıyorlar yani esas düğün tarihinden çok önce ve nişanlı gibi herkes kendi hayatına birlikte ama ayrı devam ediyor düğün günü beyazlar içinde evli evine köylü köyüne
sizin durumunuzda 2 ayrı ve mesafeli iki şehir arasında düğün yapacağınız için yani şartlardan ötürü nikahı istanbulda yapacaksınız senin ailen-akraban-arkadaşların için belki gelinlikte giyeceksin ama ki giyeceksindir giymende gerekir çünkkü herkesi izmirdeki düğüne getiremezsiniz bu çok maliyetli olur seni gelinlikler göremeyecekleri için nikahında nikah elbisesi değil gelinlik giyeceksin ama esas merasim izmirdeki düğünün olucak bence düğüne kadar beklemelisin
hatta nişanlında istanbulda sizde kalsın 2-3 gün sonra ailen ile birlikte nişanlın ve sen izmire geçin derim ben
baban abin ve hatta annen kabul etmez bende olsam etmezdim kızımın nikah ile birlikte gitmesini

düğünden önce gitmeniz bence de yanlış .
nikahlı olabilirsiniz ama tam olarak evliliğiniz başlamış olmuyor aslında .
aynı yatağa giriyormusunuz hayır ,madem nikah olunca karı koca oluyorsanız ve bu yüzden kv gitmeniz doğruysa aynı yatağa da girmeniz gerekir bu mantıkla ki bu da olmaz.
her zaman düğünden sonra aslen evlilik sayılır ,bu işin yolu budur .
bizim de düğünler arası bir hafta vardı ,nikahı kıydık o memleketine gitti ben memleketime ,1 hafta sonra düğünde buluştuk.
ayrıca uzun bir zaman değilmişki ne var evinizde kalsanız nedir bu aceleniz o tarafa gitme konusunda.
bir de şu var ,yarın bir gün bir sorun olsa kv niz tutup hemen başınıza bunu kakabilir bunu da düşünün derim.
sen zaten çok meraklıydın bize ,daha düğün olmadan geldin evimize kaldın diyebilirler ,neden onlara bu fırsatı veresinizki..

Back