• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirler arası evlenenler derdime derman olun bir akıl verin :(

Hubble-Bubble

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
505
697
323
Benim nikah düğün kına tarhileri hepsi belli fakat nikahımdan düğüne kadar 6 gün beklemek zorundayız. Çünkü İStanbuldan İzmire gelin gidicem. Şimdi ben size sormak istiyorum kızlar istanbulda nikahımız kınamız hepsi olucak izmirden eşim ve ailesi gelicek nikahtan sonra evlerine izmire dönücekler. Ben onlarla gidersem eğer tuhaf mı kaçar? Çünkü ben babama onlarla giderim nikah kıyılmış artık diyince hiç sıcak bakmış gibi durmadı abimde aynı şekilde tepki gösterdi söz dalaşı oldu. Anlamıyorum cümle alem resmi nikahı görücek düğünüme kadar kaynanamda kalmakta ne sakınca var ben onu anlamadım baba ocağına evli ve tek başıma girip beklemem ne kadar doğru yoksa kocamla İzmire gitmem mi ?? Tecrübeli olanlar bir fikir verin canım çok sıkkın ben babama ne dicem şimdi ?? Eşim evlendik mi artık karımsın seni orda bırakıp dönmem diyo :( :(

İzmir'de düğün olacak anladığım kadarıyla. Düğüne kadar ailenin yanında kalman bence daha doğru. Sonnrasında da kendi evine gidersin. Niye kv yanında kalmak istiyorsun ki?

İzmir'de düğün olacak anladığım kadarıyla. Düğüne kadar ailenin yanında kalman bence daha doğru. Sonnrasında da kendi evine gidersin. Niye kv yanında kalmak istiyorsun ki?

Biliyorum mantıklı olan aslında aile yanında olmak. Ama ben nikah zamanı gelin çıkıcam evden benim bildiğim kız baba ocağından çıktı mı gelin olarak bi daha gelinlikle gelmez. Şimdi birde nikahımız kıyıldıktan sonra nişanlım beni burda bırakmak istemiyor. Düğüne kadar kv nin evinde kalmamda sıkıntı yok zaten alışığım sürekli gidip geliyorum orda kalıyorum zaten mecburen uzak şehir malum işler oluyor. bilmiyorum ya bir çözemedik şu olayı kime ne sorsam şaşırdım :50:

Altı üstü 6 gün. Dayanabilirsiniz. Nişanlınızı ikna edin bence. Aileyi böyle günlerde üzmeye değmez. Madem uzağa gelin gidiyorsunuz...

Benim nikah düğün kına tarhileri hepsi belli fakat nikahımdan düğüne kadar 6 gün beklemek zorundayız. Çünkü İStanbuldan İzmire gelin gidicem. Şimdi ben size sormak istiyorum kızlar istanbulda nikahımız kınamız hepsi olucak izmirden eşim ve ailesi gelicek nikahtan sonra evlerine izmire dönücekler. Ben onlarla gidersem eğer tuhaf mı kaçar? Çünkü ben babama onlarla giderim nikah kıyılmış artık diyince hiç sıcak bakmış gibi durmadı abimde aynı şekilde tepki gösterdi söz dalaşı oldu. Anlamıyorum cümle alem resmi nikahı görücek düğünüme kadar kaynanamda kalmakta ne sakınca var ben onu anlamadım baba ocağına evli ve tek başıma girip beklemem ne kadar doğru yoksa kocamla İzmire gitmem mi ?? Tecrübeli olanlar bir fikir verin canım çok sıkkın ben babama ne dicem şimdi ?? Eşim evlendik mi artık karımsın seni orda bırakıp dönmem diyo :( :(

Nikah önceden yapıldığında genelde kız düğüne kadar baba evinde kalır. Sonuçta eşinizle kendi evinize düğünden önce geçmiyorsunuz sanırım. Düğün için kız almaya gelmeyecekler mi baba evinden çıkmayacak mısınız?

Canim bende uzaktan gelin geldim benim memleketimde dugun-kina gecesi karisik yaptik sonra ertesi gun ben esimin ailesiyle buraya geldim.iki dugun arasinda 1 hafta vardi ben kayinvalidemde ayri bi odada misafir gibi kaldim.dugun gunu benim ailem memleketten geldi ertesi gun dondu ben yolcu bile etmedim onlari.sabah sinavim vardi cunku :) sonucta ben o evden gelinlikle cikmis oldum o yuzden kimse yadirgamadi.burdaki dugunde olduktan sonra gectik kendi evimize bunda hic bisey yok.uygun bi dille anlatmayi dene kirmadan yumusak bi dille.hatta annen anlatsin sen niye strese gireceksin.benim annem beni hic bi konuda zor durumda birakmadi kolaylastirdi bicok seyi

Canim bende uzaktan gelin geldim benim memleketimde dugun-kina gecesi karisik yaptik sonra ertesi gun ben esimin ailesiyle buraya geldim.iki dugun arasinda 1 hafta vardi ben kayinvalidemde ayri bi odada misafir gibi kaldim.dugun gunu benim ailem memleketten geldi ertesi gun dondu ben yolcu bile etmedim onlari.sabah sinavim vardi cunku :) sonucta ben o evden gelinlikle cikmis oldum o yuzden kimse yadirgamadi.burdaki dugunde olduktan sonra gectik kendi evimize bunda hic bisey yok.uygun bi dille anlatmayi dene kirmadan yumusak bi dille.hatta annen anlatsin sen niye strese gireceksin.benim annem beni hic bi konuda zor durumda birakmadi kolaylastirdi bicok seyi

Kendim gibi durumda olan birini görünce rahatladım şimdi :)) yani bende sizin gibi yapmayı düşünüyorum sonuçta nikah günü ben gelinlikle evden çıkıcam. Benim tek sorunum şuan annem zaten bu konuda benim yanımda ancak benim ailevi sorunlarım var annem ve babam boşanıyolar mahkemeleri var ve biz aynı evde yaşasak da hiçbi şekilde birbirleriyle konuşmuyolar bu yüzden bu tarz konular hep benim üstüme yük olmuş durumda işte bundan dolayı çok stresim bende bi taraftan nişanlım geliceksin diyo bi taraftan babam sinyal verdi olmaz gibi ama babamla konuşucam galiba fikrini almak için tekrardan inşallah kimsenin kalbi kırılmadan çözülür :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nikah önceden yapıldığında genelde kız düğüne kadar baba evinde kalır. Sonuçta eşinizle kendi evinize düğünden önce geçmiyorsunuz sanırım. Düğün için kız almaya gelmeyecekler mi baba evinden çıkmayacak mısınız?

Nikah önceden yapılıcak ama nikah salonunda ben gelinlik giycem yani bi nevi ilk düğün gibi olucak. İkinci düğün sonra :) gelinlikle zaten o gün evden çıkıcam helalleşme o zaman olur diye düşünüyorum. Kendi evimize zaten izmirdeki düğün olmadan girmem ben. İzmirden de tekrar beni almak için gelmezler yani tekrar bi zahmet olur onlara sonuçta uzak o yüzden her şeyi düşünmek lazım bende cahilim bu konularda işte :(

Sonra o 6 günü 7 günü çok ararsın ahhh gitsem ailemle olsam diye.

Sayılı gün yahu geçer gider.
Karımsın artık seni bırakıp gitmem nedir anlayışsızlık resmen.
Düğün olmadan lafta karısı olmuş oluyorsun aslında bence.
Bakış açısına göre değişir.

Babacığının gönlünü bu sebeple kırmaya değmez valla..

Kendim gibi durumda olan birini görünce rahatladım şimdi :)) yani bende sizin gibi yapmayı düşünüyorum sonuçta nikah günü ben gelinlikle evden çıkıcam. Benim tek sorunum şuan annem zaten bu konuda benim yanımda ancak benim ailevi sorunlarım var annem ve babam boşanıyolar mahkemeleri var ve biz aynı evde yaşasak da hiçbi şekilde birbirleriyle konuşmuyolar bu yüzden bu tarz konular hep benim üstüme yük olmuş durumda işte bundan dolayı çok stresim bende bi taraftan nişanlım geliceksin diyo bi taraftan babam sinyal verdi olmaz gibi ama babamla konuşucam galiba fikrini almak için tekrardan inşallah kimsenin kalbi kırılmadan çözülür :(

Tatlim sen artik o evden cikmis oluyosun gelinlikte giyiyosun bu asamadan sonra senin ailenin biraz geri durmasi gerekir.simdi esinin ailesi orda dugun nikah herneyse olucak dedi sen gitmezsen onlarin cevresincede tuhaf karsilanabilir.Durumunu anladim canim zaten gerginlik var evde anladigim kadariyla.sen strese girmeden uygun bi dille ve yalnizken babanla yumusak bi uslupla konus.ben seni anlayacagini umuyorum.yalniz konuski kimse mudahil olmasin babaninda kafasi karismasin.babana da dersinki gelin alcaz demisler herkese ben kayinvalidemde misafir olucam dersin.iciniz rahat etmezse sizde erken gelin dugunden once dersin bi yolu bulunur bence uzulme..

canım selam senle suan aynı durumdayız :) kınam ve düğünüm arasında 2 hafta var. bende kara kara düşünüyorum ne yapacağımı. sonuc olarak gelinlik mobilya vs vs için oraya sürekli git gel yapıcaksın yanı düğünden oncede orada kalmak zorunda kalıyorsun ve kaynananda kalıcaksın baska yerde kalman uygun olmaz. gercekten cok sıkıntılı bir süreç. benim burdaki kınam aynı zamanda dünüm olucak. kınadan sonra bırakmam diyor ama bakalım neler olucak ben akışına bıraktım artık herşeyi..

Eğer kınadan sonraki sabah gelinliğinle o evden çıkarsan tmm.. Gider bir hotelde gelinliğini çıkartır normal giyinir yola devam eder eşinle izmire dönersin.. Öbür türlü bence baba evinde kalman gerek.. Nişanlın için nikahtan sonra karısı olabilirsin ama telinle duvağınla gelin çıkmadığın sürece anne baban için sen o evin kızısın..bence nişanlınla konuş böyle küçük diklenmeler sonra hayatınızda büyük sorunlar olur..

Nikah için evden neyle çıktığın ve o kıyafetle o eve dönülür mü dönülmez mi gibi aşırı derecede absürd, son derece saçma ve tamamen toplumun zihinlerine zorla dayattığı saçmalıklara mı takılacaksınız? Kız babası için kızını evlendirmek, hele de uzak şehre gelin vermek nedir bir de bunu düşünün. Kayınvalidenin tarafı garipsermiş, lafa bak! Kusura bakmayın da evlenince kendi anne babasının kendi ailesinin hislerini ikinci plana atıp kocayı ve kvyi önemseyenlere sinir oluyorum! Gün gelecek "ah babam, şuracıkta olsaydın 1 gün daha geçirseydim senle" diyeceksiniz!

Biliyorum mantıklı olan aslında aile yanında olmak. Ama ben nikah zamanı gelin çıkıcam evden benim bildiğim kız baba ocağından çıktı mı gelin olarak bi daha gelinlikle gelmez. Şimdi birde nikahımız kıyıldıktan sonra nişanlım beni burda bırakmak istemiyor. Düğüne kadar kv nin evinde kalmamda sıkıntı yok zaten alışığım sürekli gidip geliyorum orda kalıyorum zaten mecburen uzak şehir malum işler oluyor. bilmiyorum ya bir çözemedik şu olayı kime ne sorsam şaşırdım :50:

Ne demek kız baba ocağından çıktımı gelin gelinlikle bir daha gelmez öyle şey mi olur sen o evin kızısın kızı olarakda kalacaksın,benim de var çevrem de farklı şehirlerde evlenenler kimisi düğün gününe kadar baba evinde bekliyor beraber gidiyorlar ailecek kimiside 1 hafta yada 10 gün önceden gidiyor eğer sende gitmek istiyorsan babanın gönlünü al istersen yanına varsa kız kardeşini yoksa iyi anlaştığın kuzenlerinden birisi varsa onu al yanına git eğer hala ikna olmazsa 6 gün babanın yanında kalırsın beraber gidersiniz.

Canım benim 1 sene önce senin yaşadıklarının aynısını birebir yaşadım istanbul kına nikah 1 hafta sonrada izmirde düğünüm oldu :52:benim eşimde ilk başta bırakmam diye söylemlerde bulundu ama sonuçta ben yine babamlarla 1 hafta sonra izmire gittim düğün gününe kadar otelde kaldık ailemle düğünden sonrada herkes evine geçti :1:inan bana bunlar çok çok ufak ayrıntılar babam kocam kocamın ailesi derken nasıl arada kalınır bilirim ama önemli olan sensin unutma o böyle dedi bu şunu istedi boşverrrrrrrrrrrrr:34:ama asla ve asla kendi aileni üzme çünkü onlar gidince anlayacaksın değerlerini. şimdiden mutluluklar dilerim:54:

Bence ailenin yanında kal. Uzak yere gideceksin sonuçta bir hafta daha baba evinde kalman daha iyi olur. Sonuçta düğünün olacak zaten gideceksin.

canım selam senle suan aynı durumdayız :) kınam ve düğünüm arasında 2 hafta var. bende kara kara düşünüyorum ne yapacağımı. sonuc olarak gelinlik mobilya vs vs için oraya sürekli git gel yapıcaksın yanı düğünden oncede orada kalmak zorunda kalıyorsun ve kaynananda kalıcaksın baska yerde kalman uygun olmaz. gercekten cok sıkıntılı bir süreç. benim burdaki kınam aynı zamanda dünüm olucak. kınadan sonra bırakmam diyor ama bakalım neler olucak ben akışına bıraktım artık herşeyi..

Aynen bende öyle akışına bıraktım valla nişanlım bi yandan sıkıştırıyo bi yandan ben stres altındayım. Artık gün gelince görücez bilmiyorum nolucak böyle...

Eğer kınadan sonraki sabah gelinliğinle o evden çıkarsan tmm.. Gider bir hotelde gelinliğini çıkartır normal giyinir yola devam eder eşinle izmire dönersin.. Öbür türlü bence baba evinde kalman gerek.. Nişanlın için nikahtan sonra karısı olabilirsin ama telinle duvağınla gelin çıkmadığın sürece anne baban için sen o evin kızısın..bence nişanlınla konuş böyle küçük diklenmeler sonra hayatınızda büyük sorunlar olur..

Nikah günü evden gelinliğimle çıkıcam Allahın izniyle.. Gerisini artık oluruna bıraktım. bende ztn düğünüm olmadan kendimi evlenmiş kabul etmiyorum yani :) İnşallah sorunsuz halledicez bu dönemleri..

Back