Şehidin Yarbay Ağabeyi: "Zırhlı Araçlara Binip 'Şehit Olmak İstiyorum' Yok"

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Şırnak'ın Beytülşebap ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tarafından şehit edilen Osmaniyeli Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazı, AK Partililerin namaza katılması nedeniyle oluşan gerginlikten dolayı kılınamadı.

Şehidin abisi Yarbay Mehmet Alkan, ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” dedi.

Tepkiler nedeni ile cenaze namazı kılınamayan törende ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenk de vatandaşlar tarafından parçalandı.

Şehit Yüzbaşı için öğlen namazının ardından Osmaniye Enverül Hamit (Büyük) Camii’nde bir tören düzenlendi. Binlerce Osmaniyeli Türk bayraklarını alarak törene katıldı. Öğle namazının ardından ise cenaze namazına geçildi.

Bu esnada AKP İl Başkanı Hamza Tor, AK Partili milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Suat Önal’ın namaza gelmesiyle birlikte bir anda gerginlik oluştu. Vatandaşlar, AK Partililerin alandan ayrılmasını isteyerek yuhaladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz araya girerek AK Partilileri korudu. Bu esnada MHP’liler AK Partililerden korumalarının yanlarından ayrılmasını istedi. Daha sonra metanetli bir şekilde bekleyen şehit yüzbaşının abisi Yarbay Mehmet Alkan sinirlerine hakim olamayarak bağırmaya başladı.

Yarbay Alkan’ın etrafına toplanan askerler konuşmasını engellemek istedi. Yarbay Alkan, kalabalığı yararak şehit kardeşinin tabutunun yanına geldi. 'Ali’m' diyerek tabuta sarılan Yarbay Alkan, çözüm sürecine tepki gösterdi.

Kardeşinin tabutunu göstererek, “Burada vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine, dünyaya doymadı. Bunun katili kim, bunun sebebi kim, düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Kendileri gitsin savaşsın.” dedi. Şehidin abisi alandan ayrılırken de ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de şehit olmak istiyorum diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” diye konuştu. Yarbay Alkan’ı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara polis aracına bindirerek alandan uzaklaştırdı.

Daha sonra namaz başlamadan önce şehidin astsubay kardeşi, Müftü Ramazan Çortul’un yanına gelerek namazın alayda kılınmasını istedi. Şehidin kardeşi, “Ben bu çocuğun abisiyim. Alaya götürelim, alayda kıldıralım. Ben burada bu çapulcuları istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara devreye girerek şehidin kardeşini sakinleştirdi. Gerginliğin artması üzerine namazı kıldırmak için alanda bulunan Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, tek başına tekbir alarak cenaze namazını kıldı. Müftü namazı kılarken, yanında ise şehidin kardeşi ve arkadaşları çözüm sürecine tepki gösterdi. Tabut alandan ayrılırken ise vatandaşlar ‘cenaze namazı kılınmadı’ diyerek tepki gösterdi.

CHA
http://o nedio.com/haber/sehidin-yarbay-agabeyi-zirhli-araclara-binip-sehit-olmak-istiyorum-yok--571201

Bundan çok daha sert tepkiler var ama medya bu aileleri göstermiyor işte. Ya da ailevi şehidin tek bir devlet temsilcisi olmadan kaldırılan cenazesini de göstermiyor.

Yıllarca varlığını inkar ettikleri jitem itirafçıları hep böyle vicdanlı, canına tak eden ve evine ateş düşen askerler oldu. İleride de bugünün itiraflarını okuruz artık. Daha net görürüz gencecik çocuklar ne kumpaslara gitmiş.

Olan hep bu insanlara oluyor, başları sağ olsun.

Dün bu haberi izledim izlerken ağladım.
Röportajda babaya tlf geliyor ;ali öldü şehit oldu diye yakınlarına hbr verdikçe içim kanadı.
Yiyecek yollamış kargo gitmeden naaşı geldi.

Neredeyse isyan eden şehit ailesini terörist ilan edecekler...bu şehit yakınları az bile demiş...ateş düştüğü yeri yakar..offf Allahım sabır ver..bunlara sebep olanların evlatları saraylarda düğünler yaparken yurdum masum evlatları bir bir şehit oluyor..ama Allah büyük....Allah büyük ..Allah büyük.... Herkes hakettiğini bulacak

!!!!!!!

Bizim şhowmen yarbay meğerse 15 Nisan 2015'te TSK 'da yapılan PARALEL TEMİZLİK çerçevesinde
Önce Diyarbakır'a sonra Hakkari'e sürülmüş...

Şehit bizimdir ama sen o şehit kardeşininde kemiklerini sızlatıyorsun yarbay

İSTİFA ET
pkk nın yapamadığını bu hain yaptı. Askerin moralini bozmaya yönelik kirli bir oyun !
....

Son düzenleyen: Moderatör:

Laflara bak laflara sehit bizimdirmis.3 gun sonra sorsak hatirlayacakmisin acaba o sehidin adini? Geciniz bu sehit bizimdir laflarini.Ates dustugu yeri yakar.Vatan sagolsun deseydi,devletimiz varolsun deseydi paralel meridyen dinlemez kahraman ilan ederdiniz dimi.

Hersey size yapilmis kirli bir oyun.Hersey hukumete yonelik komplo.Iyice komik duruma dusuyorsunuz artik herseye komplo,kirli oyun safsatalarini soyleyerek.

Sosyal Paylaşım sitelerinin linklerini koymayalım lütfen.

Ve hanımlar rica ediyorum polemiğe girilmesin.

Acı nedir bilir misiniz? Kardeş acısı, baba acısı? En yakınını yitirmenin acısını biliyor musunuz?
Ben biliyorum. Kardeşimi de babamı da kaybettim farklı zamanlarda, acılıyken herşey önemini yitirir, sadece içiniz kavrulur.
Acılı bir ağabey hoş görülmelidir, kardeş acısı ve evlat acısı çok başkadır çünkü.

Bu vatan için ölmeyeceksen üniformayı neden giydin?soruya bak tövbe bismillah.hangi vatan? bu şehitler birilerinin keyfi yüzünden gencecik yaşında ölüyorlar.1 hafta önce girdiği çatışmada eşim vuruldu çok şükür ki rabbim bu acıyı göstermedi bana.benim eşim ölünce sağ olacak mı bu vatan?neden bu vatanın sağ olması için benim ölmem gerekiyor?daha öncede yazdım rabbim hepsini korusun ama eşim şehit olursa bende sokmam cenazesine hiçbirini.onların döktüğü timsah gözyaşına ihtiyacımız yok.daha 32 yaşında kardeşini hain saldırıda kaybetmiş bir yarbaya bu yapılmamalı.bu milletin vatan sevgisiyle çok oynadınız yeter artık.

çok geçmiş olsun

gecmıs olsun arkadasım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…