İyi akşamlar hepinize şimdiden zaman ayırıp konumu okuduğunuz içinde teşekkür ederim.
7 aydır yeni bir şirkette çalışıyorum. Şirket aile şirketi, tüm çalışanlarda birbiriyle aile gibi olmuş. Çoğu 30 yılı aşkın emeklilik sonrası çalışan yaşını başını almış insanlar ve 23-26 yaş aralığı kız grubundan oluşuyor. Benim şefimde o emeklilerden biri, benide yerine yetiştirmek için aldı. Kendisi 1-2sene daha çalışıp ayrılmayı düşünüyor. Birde odamızda 40 yaşlarında bir abi var. Yani 3 kişiyiz. Biz bu abiyle çok iyi anlaşıyoruz, huzurlu bir çalışma ortamımız var. Ancak en başından beri şefim beni ona karşı uyarıyordu. İnsan ilişkileri iyi değil, dikkat et, kimse sevmez onu, herkes şikayet eder, onu tek ben çekiyorum falan diye. Ama benim arkadaş grubumda çok iyi anlaşıyor bu abiyle. Şefime gelince sözde babacan tavrının altında kocaman bir ego yatıyor. Ayrıca sadece onunla konuşayım, onunla iyi olayım istiyor. Sürekli beni abiye karşı uyarmasından da bıktım. Şu 7 ayda öğrendim ki aslında pek sevilmeyen şefim, bende ısınamadım, samimi bulmuyorum, beni çok zaman çileden çıkartıyor.
Birkaç gündür şefim bana karşı mesafeliydi, bende çok umursamadım. Geçen hafta doğum günümdü ve sürekli telime msj gelip durdu. O sırada abininde teline msj geldi bir iki kez. Abi odadan çıktığı bir ara şefim bana "aynı odanın içinde mesajlaşıyorsunuz, ben anlamıyormuyum, uyarıyorum seni yoksa bu iş boka saracak söliyim." dedi. Bende doğum günm olduğu içn mesaj geldiğini, beni böyle itham etmemesini söledim. Biraz tartıştık bende ona tavır aldım. Sadece iş için kısa ve net konuştum. Birkaç gün sonra muhabbet açmaya çalıştı karşılık vermedim. Ama abiyle normal muhabbetime devam ettim eskisi gibi.
Bugün şefim benle konuşmak istediğini söyledi. Ve hiç eksiksiz aktarıyorum söylediklerini. " Seni burada huzursuz ve mutsuz olarak çalışıyor görüyorum. Bana karşı tavırlısın, sıkıntın varsa bunu bana söyle. Seni kaç kez uyardım ama sen iyi niyetimi anlamadım. Senin işinden çok memnunum, bunu herkese söylüyorum. Çok zeki, çalışkan bir kızsın. Ama onun dışında memnun değilim ve seninle ilgili karar verme aşamasındayım, ona göre uyarıyorum seni. Sen dolduruşa geliyorsun dikkat et. Ben senin baban yaşındayım, baban seni hiçmi azarlamaz benide öyle gör, küsüp tavır yapma" Öyle şaşırdım ki bu söylediklerini. Ben burada huzurluydum taki siz beni o mesaj olayıyla itham edene kadar, işte o zaman huzurum kaçtı dedim. O sıra abi girdi odaya hemen konuyu kapattı. Ama hala moralim bozuk. Bu konuşmadan sonra benle hiçbirşey olmamış gibi muhabbet etti. Ama ben nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. O abiyi sevmiyor diye benimde konuşmamamı istiyor ve beni resmen işimle tehdit ediyor. Aynı odanın içinde benim hiçbir sorunum yokken küslük nasıl yapayım? Şuan bu işe ihtiyacım var. Hem ben işimde huzurluyum mutluyum. Burdan aldığım maaşı nerde çalışırsam çalışayım alırım ama burdaki arkdaşlıkları kolay kolay bulamam. Tek sorunum şefim. Ben ne yapıcam ya adamdan fena soğudum.
Buarada bu abi tüm bu olanları biliyor ama bana söz verdi o müdahale etmicek bu olaya, çünkü kavga çıkar işler büyür. Zaten şefimde ondan çekindiği için ona hiçbirşey belli etmiyor, asla sesini çıkarmıyor. Şefimin tek istediği abiyle iş dışında muhabbetim olmasın, eğer muhabbet etmek istersem şefimle edeyim.
işyerinde muhabbeti ve samimiyeti çok doğru bulmuyorum şefin nasıl istiyorsa öyle yap ,diğer abiyle fazla muhabbet etme bence. Mesaj olayında aslında seni haksız yere itham etmiş ama yine de şef olarak karışabilir, senin küslük yapman yanlış.
işvereniniz size ne kadar içten görünüp bana her şeyi anlat dese de sakın anlatmayın, gaza gelmeyin, şu yüzden size kırgınım demeyin, surat yapmayın, soğuk davranmayın, bunlar hiç profesyonelce değil, anlattığınız kadarıyla işvereniniz o adama ve onunla samimi olmanızdan dolayı size takmış biraz, yaptığı doğru değil ama güç onda, siz de o kişiye aynı ortamda çok samimi davranmayın,dışarıda görüşürseniz görüşün ama işyerinde işverenin gözüne sokar gibi samimi olmayın,yoksa işinizden olacaksınız, o kişi için işinizden olmaya değer mi,artık sizin bileceğiniz şey...
işyerinde muhabbeti ve samimiyeti çok doğru bulmuyorum şefin nasıl istiyorsa öyle yap ,diğer abiyle fazla muhabbet etme bence. Mesaj olayında aslında seni haksız yere itham etmiş ama yine de şef olarak karışabilir, senin küslük yapman yanlış.
Ya içim rahatladı biraz yazdığını okuyunca teşekkür ederim. Sabahtan beri kalbimin üzerinde bir yük, içim şiştikçe şişti. Ama sanırım çok abartmışım. Böyle fikirlere ihtiyacım var.
işvereniniz size ne kadar içten görünüp bana her şeyi anlat dese de sakın anlatmayın, gaza gelmeyin, şu yüzden size kırgınım demeyin, bunlar hiç profesyonelce değil,anlattığınız kadarıyla işvereniniz o adama ve onunla samimi olmanızdan dolayı size takmış biraz, siz de o kişiye aynı ortamda çok samimi davranmayın,dışarıda görüşürseniz görüşün ama işyerinde işverenin gözüne sokar gibi samimi olmayın,yoksa işinizden olacaksınız...
iş yerınde mesafe her zaman ıyıdır herkese resmı olarak bu sorunun üstesınden gelebılırsınız
şefinize tavır almanızıda olağan dışı buldum evet şefiniz sorunlu bırı anlattığınız kadarıyla ama sonuçta şefiniz ona normal arkadaşınız gibi küsememenız gerektiğini düşünüyorum
iş yerınde mesafe her zaman ıyıdır herkese resmı olarak bu sorunun üstesınden gelebılırsınız
şefinize tavır almanızıda olağan dışı buldum evet şefiniz sorunlu bırı anlattığınız kadarıyla ama sonuçta şefiniz ona normal arkadaşınız gibi küsememenız gerektiğini düşünüyorum
Tavır aldım doğru ama beni o abiyle mesajlaşıyorum diye bilip bilmeden itham etti ve gerçekten artık sıkılmıştım sürekli onu eleştirmesinden. Açıkcası elimde olmadan yaptım. Yani öyle soğudum ki istemdışı konuşmak bile gelmedi sadece iş için kısa ve net konuştum okadar. Ama tabiki oda bunu tavır yapmaktansa bana anlat falan dedi. Haklısınız bundan sonraki duruşum resmi olacak. Daha dikkatli hareket edeceğim. Fikriniz için teşekkürler.