Lekeler, Çiller Sedu'nun TCA % 20'lik Deneyimi

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

sedu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
299
0
TCA %20'lik ilk deneyim (ilk gün)

Dün akşam 7 civarı TCA %20liği uyguladım. İlk önce kolumdaki güneş lekesinde denedim 5 dk, hiçbir yanma veya değişiklik olmadı. Bende çok etkili değilmi diye tereddüte düştüm. Sonra yüzüme uyguladım. Sürer sürmez cayır cayır yanmaya başladı. Ben ki acı eşiği yüksek bir insan bu müthiş acıya dayanamadım. 2 dakikayı zor ettim. Herkeste bu denli büyük acı olduğunu düşünmüyorum. Şimdi ise yüzümde biraz gerilme ve uyuşukluk var gibi. Sürdükten sonra yer yer beyazlamalar oldu. Ben tüm surat beyazlayacak diye bekledim ancak bazı bölgeler beyazladı. Bakalım yarın neler olacak...
(Sizde deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum)

Bugün yüzümde hafif gerilme ve lekeler üzerinde hafif bir kızarıklık mevcut. Sonucu görmek için sabırsızlanıyorum. Biz bayanlar çok sabırsızız sanırım:)...

Yüzümde bazı bölgelerde kabarma ve aşırı bir kaşınma mevcut. Lakin soyulma söz konusu değil henüz.
Bu kaşıntı çıldırtacak derecede, dayanmaya çalışıyorum.

3. günün akşamı çenem soyulmaya, minik minik dökülmeye başladı. Soyulan yerlerin altından bembeyaz bir cilt çıkacağını umut ederken kıpkırmızı bir cilt çıkıyor. Sanırım zamana ihtiyacı var. İki gündür aşırı bir kaşıntı yaşıyorum, akşam saatleri azaldı bu kaşıntı. Korkudan kaşıyamadımda, biliyorumki başlasam yüzümü kanatmadan bırakmam... Şimdilik bu kadar, gün içinde yüzümde herhangi bir değişiklik olursa paylaşmaya devam ederim.

bepanten sürüyomusun ?

Bepanten değilde başka bir nemlendirici kullanıyorum. Bepanten yüzümde var olan ayva tüylerini kalınlaştırır, güçlendirir korkusuyla yanına yaklaşmıyorum.

Son düzenleme:
canım bu tip soyulmalarda bepanten kullanmalısın diye biyorum.belki kaşıntıların fln bu krem yüüznden olabir çünkü bende hiç kaşıntı olamdı ve forumda okuduğum kadarıylada hiç kaşınan birilerine denk gelmedim.evt soyulan yerler bazıları pembe olabiliyo ama bi süre sore cilt eski halini alıyor merak etme.tüy konusunu bilmiyorum ben hep bepanten kullandım.

canım bu tip soyulmalarda bepanten kullanmalısın diye diyorum.belki kaşıntıların fln bu krem yüüznden olabir çünkü bende hiç kaşıntı olamdı ve forumda okuduğum kadarıylada hiç kaşınan birilerine denk gelmedim.evt soyulan yerler bazıları pembe olabiliyo ama bi süre sore cilt eski halini alıyor merak etme.tüy konusunu bilmiyorum ben hep bepanten kullandım.

Tamam canım, kullanayım. 10 gün en fazla kullanılması tavsiye ediliyor zaten. O kremi kullanmadığım başka bir krem kullandığım zamanda kaşıntı devam etti. Çok ilginçtir ki sadece beyazlaşma oluşan yerlerde kaşıntı var, yanak ve alında bir kaşıntı söz konusu değil.

soyulma aşmasında muhakkak bepanten kullan diğer kremler fln belki yan etki yapar yada soyulmayı geçiktirebilir.ve elinle soyma yoksa çabuk soyulsun derken soyduğun yerler kıpkırmızı oluyo ve geçmesi iiçn soyulmasından daha uzun beklemen gerekiyo bu seferde.hemde leke kalabiliyor o yüzden dikkat et.bende bayramda 6.seansımı uygulicam.ve senin sonuçalrını merak ediyorum benim özellikle elmacık kemiklerimde çok fazla güneş lekesi vardı ve cidden büyük olçüde kurtuldum.:KK76::KK76:umarım seninde istediğin gibi sonuçlanır.burada unutmadan güneş kremini ihmal etme.soyulan kısımlar mutlaka koruyucu kullan dışarı çıkarken.

soyulma aşmasında muhakkak bepanten kullan diğer kremler fln belki yan etki yapar yada soyulmayı geçiktirebilir.ve elinle soyma yoksa çabuk soyulsun derken soyduğun yerler kıpkırmızı oluyo ve geçmesi iiçn soyulmasından daha uzun beklemen gerekiyo bu seferde.hemde leke kalabiliyor o yüzden dikkat et.bende bayramda 6.seansımı uygulicam.ve senin sonuçalrını merak ediyorum benim özellikle elmacık kemiklerimde çok fazla güneş lekesi vardı ve cidden büyük olçüde kurtuldum.:KK76::KK76:umarım seninde istediğin gibi sonuçlanır.Bu arada unutmadan güneş kremini ihmal etme.soyulan kısımlar mutlaka koruyucu kullan dışarı çıkarken.

Canım bepantene sürüyorum bol bol. Sadece çene kısmında soyulma mevcut uygulama esnasında oralar beyazlama gösterdiği için sanırım. Benim derdim seninki gibi elmacık kemiklerim. Çok bariz değil lekeler, ancak kirli gibi duruyor suratım ve bu beni rahatsız ediyor. Henüz oralar soyulmadı. İlk 2 gün alnım buruşuktu nedense bugün normal görünmeye başladı soyulmadan. Sanırım soyulmayacak orası. Canım elimle soymuyorum ancak çıkan pütürleri alıyorum mecburen. Suratında yeni lekelenme olmadı, değil mi? Yazın iyi korumuş olmalısın. İnşallah mutlu şekilde sonuçlanır bu serüvenimiz.

canım çok dikkat ettim ben çok yoğun sıcak saatlerde mümkün olduğunca dışarda bulunmamaya özen gösterdim ve güneş kremimi asla ihmal etmedim.ya şimdiki halinden çok memnunum açıkçası lekeler için kullandığım en etkili şeydi.ilk bikaç seans yaptıktan sora geçiyo sanıyosun ama çok hafif şekilde geri geliodu ama seanslar ilerledikçe çoğu geçti.oyüzden ilk seansta eğer istediğin sonuçu alamzsan umudunu kaybetme seanslar ilerledikçe sonuç daha tatmin edici oluyo.cildimdeki donukluğu aldı ve inan çok memnunum:)tek korkum ggden aldığım için tca acaba kalitelimi değilmi ve acaba ileride erken yaşlanmaya fln sebeb olup olmicağı onun dışında hiç bi sorun yok.canım dediğin yerler geçte olsa soyuluyo orada tca az beklemiş olabilr.çünkü bende ana soyulma bittikten sora yanaklarımın kenarları incecik soyulmaya devam ediyo ve oralara tca az beklemiş oluyor.

canım çok dikkat ettim ben çok yoğun sıcak saatlerde mümkün olduğunca dışarda bulunmamaya özen gösterdim ve güneş kremimi asla ihmal etmedim.ya şimdiki halinden çok memnunum açıkçası lekeler için kullandığım en etkili şeydi.ilk bikaç seans yaptıktan sora geçiyo sanıyosun ama çok hafif şekilde geri geliodu ama seanslar ilerledikçe çoğu geçti.oyüzden ilk seansta eğer istediğin sonuçu alamzsan umudunu kaybetme seanslar ilerledikçe sonuç daha tatmin edici oluyo.cildimdeki donukluğu aldı ve inan çok memnunum:)tek korkum ggden aldığım için tca acaba kalitelimi değilmi ve acaba ileride erken yaşlanmaya fln sebeb olup olmicağı onun dışında hiç bi sorun yok.canım dediğin yerler geçte olsa soyuluyo orada tca az beklemiş olabilr.çünkü bende ana soyulma bittikten sora yanaklarımın kenarları incecik soyulmaya devam ediyo ve oralara tca az beklemiş oluyor.

İnşallah erken yaşlanmaya sebep olmaz arkadaşım. GG haricinde satılan başka yer yokki. Medikal malzemelerin satış yerleride uzman veya merkez harici yerlere satış yapmıyor.
Ben ilk dakika yüzümün her tarafına bol bol sürdüm. Özellikle elmacıkların üzerinden defalarca geçtim. İlk dakika geçtikten sonra kronometreyi çalıştırdım 2 dk sonra yıkadım ama zor dayandım cidden. Daha öncede dediğim gibi sanırım hassas olan yerler daha çabuk tepki verdi. Seninde yaptığın gibi bir daha ki sefere bende yüzü bölümlere ayırıp yapacağım.
Yüzümün alt tarafları bugün daha çok soyulmaya başladı. Çene, burun kenarları, elmacıkların alt tarafları soyuluyor. Elmacıklar, alın, burunda henüz bir soyulma söz konusu değil. Bekliyorum bakalım ne olacak. 1 haftada soyulma işlemi biter deniyordu, sanırsam 1 haftadan daha fazla sürecek gibi. Bende hep minik soyuluyor canım. Öyle bütün şekilde çıkmıyor. Cildim hala çokkkk gergin. Allah sonumuzu hayır etsin:)

Son düzenleme:
Dün akşam alnım minik minik soyulmaya başladı ancak elmacıklar hala soyulmamakta ısrar ediyordu. Bende onlara yardımcı olmak adına:) banyoya girip iyice yumuşattıktan sonra elimle hafifce ovaladım. Bu sayede oradaki deriler döküldü. Yüzümde hala minik deriler var.
Gelelim lekelerin son durumuna; lekelerde bariz bir renk açılması var. Tam olarak yokolması için sanırım 3 seans daha gerekli. Bunuda ayda 1 yaparak cildime biraz zaman vererek yapmaya çalışacağım. Bu arada güneşten oluşan çillerde pek bir değişiklik yok. Şimdilik bu kadar...

bi sonraki seansta daha iyi sonuç alırsınız umarım

Canım inşallah sende bu seferki seansında tam sonuç alır ve bir daha yapmak zorunda kalmazsın.Sende seansının aşamalarını paylaş lütfen.
Bugün itibariyle kırmızılıklarda azalma var. Soyulma ise hemen hemen bitmiş durumda. Kızarıklıkların azalmasına sanırım dünden başladığım fito yardımcı oldu. Bu krem de cildimin aşırı kaşınmasına sebep oluyor. Bir dahaki seansımıda paylaşmaya devam edeceğim inşallah. Sevgilerle...

Canım inşallah sende bu seferki seansında tam sonuç alır ve bir daha yapmak zorunda kalmazsın.Sende seansının aşamalarını paylaş lütfen.
Bugün itibariyle kırmızılıklarda azalma var. Soyulma ise hemen hemen bitmiş durumda. Kızarıklıkların azalmasına sanırım dünden başladığım fito yardımcı oldu. Bu krem de cildimin aşırı kaşınmasına sebep oluyor. Bir dahaki seansımıda paylaşmaya devam edeceğim inşallah. Sevgilerle...

canım o kırmızılıkların sebebi erken soyman muhtemelen çünkü normalde soyulan yerlerin altından pembemsi beyaz bi cilt çıkıyor.erken soyarsan bi kaç kere yaptım kıpkırmızı bi deri çıkıyor ki onunda geçmesi biraz zaman alıyorr.fitoyu bende kullandım emin değilim ama bebanten daha iiyi gibi geliyo.önceki yaptığım seanslarda kırmızı olan yerlere hep bepanten kullandım.ama geçen yaptığım da bi yerim çok fena kırmızı oldu fito kullandım sanki dokuyu bebanten kadar iyi ileştirmedi belki bana öle geliyodur. o yüzden sabredip kendisinin soyulmasını beklemek en sağlıklısı yoksa iz fln kalabilir.ben 6. seansımı bayramda yapabilirim anca canım okula fln gidiyorum ve yaptığım zamn yüzüm kahverengileşiyo ve kocamn kocamn soyuluyo çok korkunç o şekilde dışarı çıkmıyorum.bi hafta kendimi eve kapatıyorum mecburen.canım bide istediğin cilde kavuştuktan sora genede tca'ya devam etmek gerekiyomuş sürekliliğini korumak adına ama bu sefer iki yada 3 ayda bir yaparak yada daha uzun süreçlerle.kadın olmak gerçekten çok zor.

Canım altıncı gün banyo yaparken sanki yüzüme kese yapmış gibi deri parçaları vardı. Mecbur yumuşayıp hafif hafif temizlemek zorundaydım. Bugün banyodan sonra hiç dokunmadığım halde alnım soyulduğunu gördüm ve saçıma falan saklanmışti deriler:KK43:....
Ben cilt tamamen temizlenirse uzun süre tca kullanmam, cildimi çok iyi korumaya gayret ederim. Benim cildimdeki güneş lekeleri benim koruyucu sürmeden güneşlenmemden dolayı oldu. Çok sonra oldu demek istiyorum.
İnşallah giderler ve bir daha geri gelmezler:). Seninkiler kaç yıllık:)

hiç bilmiyorum kaç yıllık olduğunu ama çok derinde değildiler.beni son dönemde çok rahatsız etmeye başlamşlardı. makyaj yaptığımda belli olmuyolardı ama makyaj yapmadığımda rahatsız oluodum ve sorunlu kısım sol tarafımdı özellikle elmacık kemiğimin üstü sanırım en çok güneş alan yerlerim oralar olduğu için.muhtemelen benimde güneş kremi kullanmadığım dönemlerde oluştu.artık yaz kış kullanıyorum.

hiç bilmiyorum kaç yıllık olduğunu ama çok derinde değildiler.beni son dönemde çok rahatsız etmeye başlamşlardı. makyaj yaptığımda belli olmuyolardı ama makyaj yapmadığımda rahatsız oluodum ve sorunlu kısım sol tarafımdı özellikle elmacık kemiğimin üstü sanırım en çok güneş alan yerlerim oralar olduğu için.muhtemelen benimde güneş kremi kullanmadığım dönemlerde oluştu.artık yaz kış kullanıyorum.

Bende yüze denemeden önce riske atmamak için kolumdaki yanık lekesine sürmüştüm. Hiç tepki vermeyince vücut için yeterli değildir diye düşünmüştüm. Bugün baktım neredeyse 10 gün sonra soyulmaya başlamış sürdüğüm yer. Şaşırdım doğrusu.
Bu arada yüzümün ilk soyulan yerlerinde kahverengimsi lekeler var gibi. Hiç elle müdahale edip soymadığımada eminim. Diğer lekeleri yok edecek derken yeni lekeler mi oluşturuyor ne:KK43:

Bende yüze denemeden önce riske atmamak için kolumdaki yanık lekesine sürmüştüm. Hiç tepki vermeyince vücut için yeterli değildir diye düşünmüştüm. Bugün baktım neredeyse 10 gün sonra soyulmaya başlamış sürdüğüm yer. Şaşırdım doğrusu.
Bu arada yüzümün ilk soyulan yerlerinde kahverengimsi lekeler var gibi. Hiç elle müdahale edip soymadığımada eminim. Diğer lekeleri yok edecek derken yeni lekeler mi oluşturuyor ne:KK43:

tca nın değdiği yer mutlaka soyuluyor ama erken ama geç kendi deneyimlerinden onu çıkardım.canım dışarı çıktın mı hiç azda olsa güneşe maruz kaldın mı soyulma asamasında?ondan olabilir eger kalmadıysan da acaba alt derideki lekeyi üst yüzeyemi çıkardı sahsen bende böle bi problem hiç olmadı.eğer soyulman ince olduysa ise 2 hafta sora tekrar dene istersen.diğer seansta mutlaka geçer.bende genelde soyulduktan sora hiç leke kalmıyodu ama birkaç zaman geçince lekelerin bi kısmı tekrar geri geliodu ilk seanslarda yani hiç olmayan kısımlarda tekrar çıkmadı.

X