- 8 Mart 2011
- 511
- 3
Sedef hastalığı kuru kabuklu bir hastalık. Kabuklaşma oluşmaya başlamadan önce minik sivilce gibi kızarıklıklar oluşuyo kaşıdıkça bu kızarıklıklar büyüyo ve pul pul oluyor. Birde o kuru kabuklar nemlendirici krem sürüldüğünde kızarıyor. Bunları da dikkate almalısın sevgili singlelife....
Bence sen bir dermatoloğa git ve teşhisini koydur. Dr. muayene de emin olamazsa biyopsi yaptırmanı isteyecektir. Bu hastalığı ihmal etme sedefli alan genişledikçe tedavisi daha da zorlaşıyor. Geçmiş olsun...
benımde akrabamın kızında sedef hastalıgı vardı kolunda saç derısınde vucudunu kaplamıştohaoldumsmile bundan 4 5 sene evvel okunmuş bı yagla vucuduna masaj yaptılar bır kaç kere şuan allaha şukur hiç bişi kalmadıkaydirigubbakcemile5 ha bu arada doktorada gıttı ama çözüm yok dediler zavallının kullanmadıgı ılaç kalmamıştı ama şuan ne saçı ne vucudu heryerı tertemız a.s.
selam..herkes bir umuttur bu reçeteyi bekliyor sanırım..benimde yıllar önce anneanneme böyle bir yapma ilaç vermişler ve yaraları geçmiş ama reçete zamanla kaybolmuş..paylaşırsan seviniriz..kızlar ilacı paylaşmamı istemişsiniz..
reçete bende hala duruyor..
ben taratıp reçetenin resmini buraya eklerim..
sizde mutlaka güvendiğiniz bir eczaneye götürüp yaptırabilirsiniz..
çünkü doktor yazısı ile yazılmış bir reçete okumam çok zor..
doktorun adı hafid savaşkan dı ancak ben öldüğünü duydum..yıllar önce gittiğim için irtibatımda kesildi ancak internete hafid savaşkan diye yazdığınızda bulabilirsiniz..
ancak başka bir doktorda bu profosörün öğrencisi cerrahpaşa hastanesinde cem mat diye bir doktor var..
biz babam için hafid savaşkana gitmiştik yıllar önce oda bize öğrencisini söylemişti..
öğrencisi olan yani cem mat'da profösör doktor..
güvenle gidebiliceğiniz bir doktor...
ben akşama reçeteyi sizlerle paylaşmak isterim ancak burda reçetenin sadece ilacın bulunduğu yeri yayınlamam sakıncalı olurmu bunu bilmiyorum işte..:26:
merhaba arkadaslar,ben sedef hastasiyim ve hamileyim.benim size sorum hamileyken sedefi olup ilac kullanan varmi?eger kullananlar varsa hangi ilaci kullandiniz...simdiden tesekkurler..
Arkadaslar Mora Terapiyle sedeften kurtulan oldu mu ? yegenim suanda bu yolu deniyor insallah faydasi olur
Arkadaşlar bende 10 yıl sedefle mücadele eden biriyim.En son bir tedavi yöntemi keşfettim.Bir klinik buldum onların verdiği illaçlarla 1 ay gibi bir sürede hastalığın izlerinden tamamen kurtuldum.Ne kabuk ne kızarıklık kaldı çok şükür..Tedavi çok basit ama biraz pahalı gelebilir bazılarına.Ama en fazla 3 ay süren bir tedavi,tavsiye ediyorum.ılgilenenlere kliniğin adını ve diğer ayrıntıları özelde verebilirim.Herkese geçmiş olsun..
Kızlar ben de sedef hastasıydım. Doktora gittiğimde bir ilacının olmadığını ve daha kötüye gidebileceğini söylemişti. Hiç iyi olamayacağımı sandım. Her gün ağlama atakları falan. Evet durumum her geçen gün daha da vahim bir hal alıyordu. İşin kötüsü o kadar çabuk yayılıyordu ki moralim daha da alt üst oluyordu. Ellerim, avuç içlerim, ayaklarım, tabanlarım, kollarım.... inanır mısınız kızlar halıya basarken ve suyla temasta avuç içlerimden dolayı çok canım yanıyordu. Sonra ne mi oldudoktorumun bile iyileşemezsin dediği bu illetten kurtuldum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hiç bir ilaç kullanmadım. Tedavi de olmadım. Tamamen psikolojik kızlar. Her gün lezyonların küçüldüğünü düşündüm ve evet kesin sonuç. Önce küçülmeye sonra yokolmaya başladılar. Tamamen kurtuldum. Karamsar olmak, onları düşünmek yerine hayatıma baktım. Güldüm, eğlendim. Her şeyden keyif aldım (hüzünlerimden bile):81: Deneyin, pozitif olun. Stresten mutlak ve mutlak uzak durun. Ha bir de kabukları asla yolmayın. Çünkü daha çabuk yayılıyor maalesef. Hadi kızlar yapabiliriz. Hastalık bizim vücudumuzu esir almasın. O bizim esirimiz olsun. Ona hükmedin Sağlıkla kalın :80:
Merhabalar öncelikle herkese
Bende 10 yıldır belkide daha fazladır bu hastalıkla uğraştım ancak tesadüfende olsa kurtuldum galiba en azından son 1 yıldır sedefim yok belki size de faydası olur diye yazmak istedim şunu da belirtiyim benim sedefim önceleri sadece dizkapaklarımda ve dirseklerimdeydi daha sonra saçlıderiye yayıldı hatta göğüs ve bel bölgem de başlamıştı herşeyi deniyordum o dönem ki yıllarca doktor kontrolün de kremler kullandım ama bana hiç bir faydası olmadı hatta kremleri bıraktığım dönemler de sedefli bölgenin daha da genişlediğini fark ettim , sadede geliyim bir yakınımdan duymuştum ''sumak ''şu yemeklerde kullandığımız sumak( ama kökleri veya çekilmemiş iri taneli olanlardan) 3 tk sumağı, 1 sb kadar suda 3-4 dk kaynatıp ılık olarak sedefli bölgeye sürdüm bana çok faydası oldu özellikle saçlı deride, denerken hiç umudum yoktu ama gerçekten faydasını gördüm.belki denersiniz en azından doğal bişey zararı olmaz ancak hemen bırakmayın 1 kaç hafta kullanın umarım sizede faydası olur.