Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 805 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.348
Ben bambaşka açılardan da düşünüyorum, çok fazla güvenlik zaafiyetinin olduğu, önceden bilinen bir gün.
Hani şerefsiz olsam, zarar vermek istiyorsam o gündeki hengameyi kullanırım, anladınız demek istediğimi.
Oylar çalınmasın diye çoğu insan konvoylarda, seçim kurulu önünde ya da parti genel merkezlerinde olacak.
Ayrıca anneler günü, oyunu kullanan sokağa dökülecek vs.
Korkuysa korku, kim vurduya gitmek istemiyorum.
İki it dalaşıyor ve ben oradan geçiyordum diye başıma bir şey gelsin hiç istemiyorum.
Tahrik zaten bambaşka bir boyut, onunla kaç kişinin başı yanacak kim bilir ama kutlanacak 100.yılımız var bu sene:)
O zaman bu çoşkuyu sonuna kadar kullanalım derim.
Ana sorun güvenlik zaafiyeti.
Her miting videosunun altındaki yorumları okuyoruz.Dehşet...Çoğu kuru sıkı biliyorum. Ama çoluk çocuk o kadar masum insan öyle ya da böyle sokakta olacak.
Endişem tam olarak da yazdığınız gibi it dalaşından masum insanların canının bir şekilde yanma ihtimali.

Büyük bir öfke ve hazımsızlık olacağı da besbelli.Endişeliyim ne yalan söyleyim.
Elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz.

Ana sorun güvenlik zaafiyeti.
Her miting videosunun altındaki yorumları okuyoruz.Dehşet...Çoğu kuru sıkı biliyorum. Ama çoluk çocuk o kadar masum insan öyle ya da böyle sokakta olacak.
Endişem tam olarak da yazdığınız gibi it dalaşından masum insanların canının bir şekilde yanma ihtimali.

Büyük bir öfke ve hazımsızlık olacağı da besbelli.Endişeliyim ne yalan söyleyim.
Elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz.
Ya onlar zaten ayrı ama ben herhalde kendim saplantılıyım bu konuda da aklıma bambaşka şeyler geliyor😂
Misal yılbaşı kutlamalarındaki tacizleri bilirsiniz, sokağa dökülen halk olunca evleri gezen hırsızları.
Saykoların hobi olarak sokakta ona buna sataşmasını, kapkaç durumlarını, araç soymaları vs.
Siyasi görüşten bağımsız olarak işte güvenlik zafiyeti en düzeyde ve herkes bambaşka bir şeye kanalize olmuşken, oluşabilecek ağır sonuçlar bunlar ki masumlarını yazdım.

Her kalabalıktan korkarım malum adalet yerini bulmadığından ve sosyal medyada yayınlayacak kanıtınız olmadan harekete geçilemediğinden:)
Gerek yok yani, durduk yere kelebek camından arabayı soydurmaya😂

Ya onlar zaten ayrı ama ben herhalde kendim saplantılıyım bu konuda da aklıma bambaşka şeyler geliyor😂
Misal yılbaşı kutlamalarındaki tacizleri bilirsiniz, sokağa dökülen halk olunca evleri gezen hırsızları.
Saykoların hobi olarak sokakta ona buna sataşmasını, kapkaç durumlarını, araç soymaları vs.
Siyasi görüşten bağımsız olarak işte güvenlik zafiyeti en düzeyde ve herkes bambaşka bir şeye kanalize olmuşken, oluşabilecek ağır sonuçlar bunlar ki masumlarını yazdım.

Her kalabalıktan korkarım malum adalet yerini bulmadığından ve sosyal medyada yayınlayacak kanıtınız olmadan harekete geçilemediğinden:)
Gerek yok yani, durduk yere kelebek camından arabayı soydurmaya😂
Kargaşa olsa da soygun yapsam,taciz etsem diye ağzının suyu akan mültecileri de unutma.
Abartı değil bu arada çok daha fazlasını düşünüyorum😑😑😑

Her iki türlü de karışacak ortalık ama iktidarın kaybetmesi durumunda yangın yeri olacak.
Şahsi fikrim, bir süre herkesin sevincini içinde yaşaması yönünde olur.
Ülke teksasa dönmüş, sıka sıka gidiyorlar.
Jandarma hazır kıta emri almışken, galeyana gelmenin manası yok.
dun erzurumda gördük ki bazi kurumlardaki bazı insanların görevi halkı halktan birini korumak degil, zarar verecek olanların yanında durmak şak şaklamak.
ne hale gelmis ulkemin kolluk kuvvetlerinin bazı birimleri

dun erzurumda gördük ki bazi kurumlardaki bazı insanların görevi halkı halktan birini korumak degil, zarar verecek olanların yanında durmak şak şaklamak.
ne hale gelmis ulkemin kolluk kuvvetlerinin bazı birimleri
Bugün sabah söyledim, oradaki emir alana kızmam ki.
Emir verenin de emri vereni var, silsile uzar gider.
Hangisi kafayı kaldırırsa yiyecek balyozu, ipi kesilecek.
Korku iktidarı bu işte.
Yanlışa yanlış demek, cesaret işi oldu artık.

Bugün sabah söyledim, oradaki emir alana kızmam ki.
Emir verenin de emri vereni var, silsile uzar gider.
Hangisi kafayı kaldırırsa yiyecek balyozu, ipi kesilecek.
Korku iktidarı bu işte.
Yanlışa yanlış demek, cesaret işi oldu artık.
guvenlik isleri tamamen siyasetten bagimsiz olmalı bence, öyle olmayınca işte her gelem kendi kişisel ordusunu kuruyo.
bu tarz kurumların adalet ve guvenlik icin calismasi lazim ve birinin acil bunu yapması lazım yoksa çok tehlikeli yani.

Çok teşekkür ederim Mune Mune ablacığım...biraz geç cevap veriyorum malum yine mapustaydim 😊😊😔😔 diyorum ki girme buraya pare boşver aman diyorum biri kazanacak bize ertesi gün acaba zam nereye yapilicak kaygısını düşüncez🙄🙄 bide burda birbirimizi yedigimizle kalacağız diyorum ama olmuyor iste geliyorum yazıyorum ve sonuç kodes 🤣🤣🤣

Şükür ablacığım çıktık hastaneden evimize geldik annem biraz biraz iyi oluyor kanda koyulaşma ciğerde pıhtı cıktı kan sulandirici iğne verdiler annem covit olduğu için yine aynı sorun yaşamıştık sulandirici iğneyle düzelmişti Inşallah bir ay sonra kontrol var ve iyi olur...biz özelden muayene olduk ama hastane tip fakultesi inanın ne yazayım bilemiyorum destan olur ne yemekleri ne temizliği ne çalışanlar ne yatak çarşaf hiç hijyen yok annem fiziğe giriyor oda küçük arada bir perde erkekler bir tarafta kadınlar bir tarafta girerken çıkarken herkes herşeyi görüyor ve koydukları sıcak havlular aynı kazandan alıyorlar seninki bana benimki diğerine erkek kadına kadın erkeğe o kadar kötü ki ...aynen dediginiz gibi randevu almak.mesele Mr tomografi ultroson derse doktor yandın ki yandın onca hastane var devletten bahsediyorum ama herşey on gün veya bir ay sonrasına hadi ölmedin gittin Mr veya diğerlerine bu seferde sonucları raporları bekliyorsun oda bitti tekrar sonuçlar için randevu alıyorsun yani durumun ciddiyse öldün ruhuna fatiha 🤲🤲🤲..özelde bu durumdan faydalanıyor hanı fırsatçılar eğer paran varsa gidersin yoksa yine yandın herşey para ama herşey eskiden tahlillerden almazlardi şimdi herşeyden alıyorlar
Ben safra kesesi ameliyatı oldum iki ay oldu özel hastanede teşhis kondu ve ameliyat için 35 bin iştendi safra kesesi ameliyatı bende ağrı yoktu yine başka tip fakültesini bekledim cerrah gel dedi tam 3 ay sonra ama hastane tertemizdi ilgi alaka çok güzeldi ...uzattım kusura bakmayın ama Allah eksik etmesin düşürmesin de Rabbim yatanlara şifa versin...hastane zaten geriyor insani bide çalışanlar asistanlar hemşireler inanın kobay gibi annemi iki sefer kulak burun boğaza yolladılar sebeb ne diyorsun kontrol deniyor kardalojiye gittik sebeb kontrol yoruldu annem otur kalk yat tahlil kan al iki sefer ilaçlı tomografi çekildi radyosyan aldı.. sabrının üstüne bin ton ağırlıkla basıyorlar...eğer oto kontrolünüz yoksa sabrınız yoksa her an kavga gürültü kopabilir..her girdigimiz bölümden devletten para alıyorlar bir nevi devleti de soymak kimbilir devletten ne kadar para aldılar sırf bizim üstümüzden düşünün artık..

Insallah secim sonrası düzelir hastaneler inşallah gereksiz şeylerle hastalar yorulmaz ..sizin annenize de geçmiş olsun ..ellerinden öperim.😍😇💕biraz uzun oldu kusura bakmayın 🌹🌹
Amin inşallah🙏
İşte ablacım bunun düzelmesi için kapitalist düzenden vazgeçilmesi lazım, sizler belki farkındasınız belki değilsiniz ama dünyadaki sistem kapitalizme evrildi ve ülkemizde bu sisteme ayak uydurdu.

Örneğin İstanbul’a göre nüfusu az bir şehirde belki hemen hastane randevusu alınabiliyor ama İstanbul’da hastalar randevu alamadığı için özele gitmek zorunda kalıyor, yıllarca sgk ödemişken bir de özellerde fark ödemek zorunda kalıyorlar, görüntüleme cihazları için ameliyat için aylarca sonrasına gün veriliyor, haliyle bunlar için de özele gitmek zorunda kalıyorlar.

Bir komşumun oğlu çok feci bir kaza geçirdi ve tabiri caizse 1 yıl boynundan aşağısı doğru dürüst tutmadı hala bile tedavi görüyor, ameliyat üstüne ameliyat derken taburcu edildi ama tedavisi bitmedi tabii, hastaneye her gidişlerinde ambulansa ihtiyaç duydular her ambulans çağırma 1,500 TL’ye mal oldu, İnsanlar evlatlarının canı için elde avuçta satılabilecek her şeyi sattılar masraflar için zira oğulları 2 seneye yakın süredir çalışamıyor da, eşi çalışıyor ama çocukları var çocukların masrafı, adamın hastane masrafları derken çok zor şeyler yaşadılar.

Evet Allah ne düşürsün ne eksikliğini göstersin lakin kapitalist sistem nedeniyle sağlık, eğitim vb konularda devamlı özele teşvik ediliyorsunuz, sgk ödemenize rağmen tamamlayıcı sigorta çıkarıyorlar karşınıza.

İkamet adresinize göre çocuğunuzun gideceği okul içinize sinmiyorsa özel okul kredisine teşvik ediliyorsunuz.

1978’de devlet ilkokulunda eğitime başladım, evet kitapları parayla alıyorduk ama öyle bir eğitim aldık ki o dönemde yapılan sınavlarda devlet okulunda okuyup da matematiği zayıf öğrenci yok gibiydi, zayıf olan öğrencilerin başarısızlığı eğitim sistemi veya öğretmen kaynaklı değildi öğrencinin potansiyeli o kadardı, bugün geldiğimiz noktada eğitimde OECD ortalamasının altında kalıyoruz ne yazık ki, bu sebeple de veliler çocuklarını kredi çekerek, devlet teşviklerinden yararlanarak özel okullara gönderiyor.

Devlet teşvik veriyor ne güzel diye düşünebiliriz ama işte bu aslında güzel değil, kapitalist düzenin paran varsa iyi bir eğitim var, paran varsa iyi bir sağlık hizmeti var dayatması oluyor maalesef, gariban da hastane randevusu bekliyor ya da çocuğunun şansına iyi bir okula düşsün diye dua ediyor.

Paranız varsa iyi bir okulda okuyorsunuz, paranız varsa iyi bir hastanede tedavi görüyorsunuz, paranız varsa kaliteli besleniyorsunuz.

Sosyal devlet olmaktan çok uzaklaştık ne yazık ki, teşvikleri önünü arkasını düşünmeden iyi bir şey olarak görüyoruz oysa eğitimde sağlıkta fırsat eşitliği olması gerekiyor.

Senin çocuğun mahallendeki ilkokuldan mezun olduğunda ileri seviye İngilizce konuşabiliyor mu? Her mahalle okulunda kapalı spor salonu, kütüphane, piyano, keman, dans kursu gibi aktiviteleri var mı?

Mesela Japonya‘daki okulların %90’ında jimnastik salonları yüzme havuzları varmış, OECD sıralamasında ilk 10 ülke arasında, Finlandiya keza öyle.

Bu ülkeler devlet bütçesinin %15-20’sini belki daha fazlasını eğitime harcarken bizdeki oran👇
IMG_1517.jpeg

Sağlık için ayrılan bütçe de pek farklı değil, yıllarca sgk ödeyip emekli olduktan sonra bir devlet hastanesine gittiğinizde muayene ve ilaç parası kesintisi de yapılıyor, oysa siz sgkyı hem sağlık hem emeklilik hakkı için ödüyorsunuz, prim gününüz doldu ama emeklilik için yaş bekliyorsunuz, o zaman da yıllarca hem sağlık hem emeklilik için ödediğiniz sgk’nın sağlık kısmından yararlanamıyorsunuz, git gss yaptır diyorlar ki zaten re’sen gss yapıyorlar, gss yapıldığını bilmiyorsanız evinize borcunuz var tebligatı gelince öğrenmiş oluyorsunuz.

Çok yazdım yine, yani eğitim ve sağlık kim gelirse gelsin kesinlikle değişmesi gereken 2 önemli sistem.

Son düzenleme:
Her iki türlü de karışacak ortalık ama iktidarın kaybetmesi durumunda yangın yeri olacak.
Şahsi fikrim, bir süre herkesin sevincini içinde yaşaması yönünde olur.
Ülke teksasa dönmüş, sıka sıka gidiyorlar.
Jandarma hazır kıta emri almışken, galeyana gelmenin manası yok.
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.
Kemal Kılıçdaroğlu da uyardı .
“Kazandığımızda sokaklara çıkmayın .” diye , var adamın bir bildiği.

Bir süre sevincimizi içimizde yaşamakta fayda var ki ortalık sakinleşsin .

İşçi partisi barajı geçemez arkadaşlar
Tipin baraj sorunu yok. Hdpyle ittifaklar totalde %7 gecilecegi icin baraji asmis oluyorlar. Ama asla mv cikaramayacagi bir sehirde (atiyorum yozgat) tipe verilen oy bosa gitmis oluyor o yuzden stratejik bakmak lazim.

X