Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
filmdelisi filmdelisi bi gülme ya gerçekten merak ediyorum gerekçeli kararını🤣🤣🤣🤣🤣
Ünideydim bir akşam dışarı çıkacağım, saat 9 falan.
Babam kapıda yakaladı, çıkamazsın dedi.
Sebep dedim, düşündü durdu ve ‘sebebi yok’ dedi gitti😂
Bu adam da malum iktidarın oy vereni, işte oradan biliyorum aradığımız kişilere ulaşılmıyor, yok yok.
Mantıklı tek bir sebep sunana can feda, isterse orangutan partisi olsun ona oy versin bana ne.
Lakin şu gün şu dk ülkenin zorlu halinde mantıklı tek bir açıklama yok, sebebi de yok zaten…

bazen şu atasözleri ne kadar manalı oluyor.
gelen gideni aratırmış.
özal bile bu kadar değildi ya..
Özal zamani gerçekten güzeldi ama Özal ailesi de hiç masum değildi.Onlarin da Nakşibendi tarikatına üye olduklarını söylüyordu büyüklerim ama ben çocuk aklıyla anlamıyordum tabi.Semra Özal'ın şıkır şıkır kıyafetleri ve kabarık sarı saçları kazınmış aklıma o döneme ait.Özal öldükten sonra ailesi paramparça oldu zaten😕.

hayal kırıklığı

babam en çok ne hissediyor bilmiyorum ama benimki en çok hayalkırıklığı ve sindirememe.
ben çünkü hep burada da anlatırım toprak damlı, tek oda, kerpiçten bir köy evinde doğdum.
yarı köyde yarı başka başka illerde büyüdüm o zamanlar tayinciydik.

birşeyler yapmaya çalıştım. kendi çapımda. iyi kötü.
ben sanıyordum ben, helkiyle tulumbadan su çekerek büyüyen ben bu kadar yaptıysam benden sonrakiler ohoooooo....
sanıyordum çalışınca hepsi olur.....

geldiğimiz yer benim için büyük bir hayalkırıklığı, sindiremiyorum.

hatta babam benden daha sakin olabilir o ununu eledi eleğini astı yaşı 70e yaklaşıyor.
Benim babamda senin anlattığın gibi İç Anadolunun bir köyünde büyümüş. Devletin imkanlarıyla yatılı okullarda okumuş. Hayatındaki ilk kuru fasulyeyi yatılı okulda yemiş. Sonra ticarete girmiş ve bambaşka bir hayat kurmuş kendine. Köyümüzde böyle 4-5 tane yırtma hikayesi var. Bu denli olmasa bile güzel mevkilere gelen pek çok insan var. Amcam asker olmuş. Diğer amcam öğretmen. Kendilerini kurtarmışlar. Şimdi ne mümkün? Her geçen yılla sosyo-ekonomik düzeyimiz düşüyor, alım gücümüz azalıyor.
reizleri son kez oy istemiş kırsınlar mı adamceğizi şimdi🤷‍♀️
Eşim ömrü anca buna yeter diye düşündüğü için son kez istiyordur diyor.

Özal zamani gerçekten güzeldi ama Özal ailesi de hiç masum değildi.Onlarin da Nakşibendi tarikatına üye olduklarını söylüyordu büyüklerim ama ben çocuk aklıyla anlamıyordum tabi.Semra Özal'ın şıkır şıkır kıyafetleri ve kabarık sarı saçları kazınmış aklıma o döneme ait.Özal öldükten sonra ailesi paramparça oldu zaten😕.

özal bunların ağa babası.
ilk kurşunu o attı memlekete sonrası çorap söküğü gibi geldi.
ama en azından karikatüristleri içeri attırmıyordu.
tabi o zamanlar demokrasi vardı şimdi olsa belki tek adamlık ona da farklı şeylet yaptırırdı.

Ünideydim bir akşam dışarı çıkacağım, saat 9 falan.
Babam kapıda yakaladı, çıkamazsın dedi.
Sebep dedim, düşündü durdu ve ‘sebebi yok’ dedi gitti😂
Bu adam da malum iktidarın oy vereni, işte oradan biliyorum aradığımız kişilere ulaşılmıyor, yok yok.
Mantıklı tek bir sebep sunana can feda, isterse orangutan partisi olsun ona oy versin bana ne.
Lakin şu gün şu dk ülkenin zorlu halinde mantıklı tek bir açıklama yok, sebebi de yok zaten…
Ya dış güçler var
Dünya hepsi bizi kıskanıyor
Ha lozan var
Çok şey var🤔
Babam hiç akpye oy vermedi
Onun dönemi full akpliydi
Ben oy verdim o vermedi düşün 😳
Babam
Aziz nesin ve belediye başkanı olduğu dönem Rte nin bir programını izlemişti
O zaman ona karşı kanaati oluşmuştu
Babam öLene kadar hiç sevmedi rte yi

Şu anki yaşadıklarımızın zeminini onlar olusturdu,hele Menderes.Neyse,şimdi sağlam bir linç yerim burada😬.
bakın bu konuda katılıyorum aslında size ama

ona bile rağmen eskiden devlet adamlığı diye bir şey vardı, sevmesen de saygı duyardın. burada çoğu kişi de -yaşı tutanlar yani- sevmese de mağdur da olsa yaptıkları bazı şeylerden, şimdikilere duyduğu hisleri beslemiyordu onlara diye düşünüyorum.

Benim babamda senin anlattığın gibi İç Anadolunun bir köyünde büyümüş. Devletin imkanlarıyla yatılı okullarda okumuş. Hayatındaki ilk kuru fasulyeyi yatılı okulda yemiş. Sonra ticarete girmiş ve bambaşka bir hayat kurmuş kendine. Köyümüzde böyle 4-5 tane yırtma hikayesi var. Bu denli olmasa bile güzel mevkilere gelen pek çok insan var. Amcam asker olmuş. Diğer amcam öğretmen. Kendilerini kurtarmışlar. Şimdi ne mümkün? Her geçen yılla sosyo-ekonomik düzeyimiz düşüyor, alım gücümüz azalıyor.

Eşim ömrü anca buna yeter diye düşündüğü için son kez istiyordur diyor.

bence şeyde olabilir ugandaya kaçırdığı paralar 7 sülalesine tam olarak yetemiyordur onu tamamlamak istiyordur🤷‍♀️

Ay siyaset kısmına girmicem dedim ama çocuğuna kıyafet alamayıp mevcut hükumete oy verecek olanların benim kaderimi belirleme hakkını kabul edemiyorum. Zannediyorlar ki onların tercihlerine sinirleniyoruz, halbuki onlar yüzünden hakettigimiz hayatı yasayamayacak olduğumuz için sinirleniyoruz yoksa bize ne onların kafa yapısından, inancından, siyasi görüşünden. Bugün önümüze iki seçenek çıksa mavi hapı alanlar modern, laik, hukuk devletine gidecek kırmızıyı alanlar burda kalacak diye, kimse bir daha başka fikirlere sinirlenmez çeker gider. Eğitim seviyesi arttıkça oyları düşen bir yapıdan bahsediyoruz boşuna yorulmaya gerek yok.

Lütfen objektif olun.. Pandemide 1,5 sene evde oturduk sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada ekonomiler alt üst olmuş durumda Fransa'da ve Almanya'da enflasyon görülmemiş rakamlara ulaştı şu anda eski Türkiye olsa IMF'dren kredi dileniyor olurduk..
Keşke bazı belediyeler de ekonomi böyle zordayken onmilyonarca liralık konserler verip ideolojik algı oluşturmaya çalışmasaydı o parayı halkına hizmet olarak aktarsaydı.. Neyse... bu sıkıntılı günlerden hep birlikte çıkacağımızı ümit ediyorum..
Şaka yapıyorsunuz herhalde? Almanya’da 2022 enflasyon ortalaması %7,9. En yüksek olan ay Kasım ayı ki onda bile %10 iken devletin müdahalesiyle %8,6ya düştü. Peki Türkiye’de? 2022 ortalaması %64.

Akpli belediyeler parsel parsel rant sağlarken, hangi ihalelerde kimlere para aktarması gerçekleştirirken sesiniz çıktı mı? Şu an her şey çarşaf çarşaf milletin gözünün önünde oluyor. Açın bakın diyeceğim de o taraklarda pek bezinizin olduğunu düşünmüyorum. Enkaza çevirdiler be ülkeyi hala daha izin vermiyorlar ki belediyeler halka hizmet etsin. 8-9 yaşında çocuk bile ekonomi konuşuyor bu ülkede. Okullarda kantinden bir şey satın almayı geç evlerden beslenme bile yollayamıyor millet. 1 lt süt olmuş 20 tl, bir ekmek olmuş 5 tl. Hala neyin savunması bu??? Bu ülkede 5.500 tl maaş alan her öğün 2 sefer ekmek yiyen çok normal bir aile ayda en az 1.000 tl sırf ekmek parası veriyor.

Ben hakkımı asla helal etmiyorum gençlik kolları adı altında benim vergilerimle atmden boş boş para çekenlere, sınavlardan 90 alanları mülakatlarda 50 ile geçen gerizekalılara eletenlere, fakiri daha fakir zengini daha zengin yapan bu çarkın hiçbir adamına hakkımı helal etmiyorum.

Burada yazmışlar yok terörist seviciler yok bilmem ne diye. Bunlardan ala terörist sevici mi var? Abdullah öcalanın kırmızı bültenle aranan kardeşini trtye kim çıkardı? Işıde bir kaç öfkeli genç diyip kim aklamaya çalıştı? Fetoyla kim kol kola gezdi. Bize terörist diyeceksiniz diye düşüncelerimizi savunmayacak değiliz. Asıl terörist ülkeyi Araplara peşkeş çekenler topraklarımızı parsel parsel satanlardır.

Zamanında feto hakkında verilen hiçbir önerge kabul edilmedi o mecliste. Kol kola gezdiler. Fetonun okullarına para bağışlamayan iş adamlarına iş yaptırmadılar bu ülkede. Hoca efendimizi buraya getireceğiz diye diye ağladılar kameralar önünde. Halk kandırılmış olmadı ama tüm siyasiler kandırıldı böyle bir rezillik mi var?

özal bunların ağa babası.
ilk kurşunu o attı memlekete sonrası çorap söküğü gibi geldi.
ama en azından karikatüristleri içeri attırmıyordu.
tabi o zamanlar demokrasi vardı şimdi olsa belki tek adamlık ona da farklı şeylet yaptırırdı.
Tabi ki,fırsatını bulsa o da yapardı ama o zaman gerçekten demokrasi ve çok seslilik vardı.Anap nasıl bir proje partisi ise,AKP'de 2000'li yıllarda vücut bulmuş hali.O üstün hizmet madalyası boşuna verilmedi,AKP Bop projesini hâlâ daha devam ettiriyor,kimse bıraktı sanmasın.Misyon bu,Büyük Ortadoğu projesi.Bu seçimi de alırsa durum çok vahim.

ona bile rağmen eskiden devlet adamlığı diye bir şey vardı, sevmesen de saygı duyardın. burada çoğu kişi de -yaşı tutanlar yani- sevmese de mağdur da olsa yaptıkları bazı şeylerden, şimdikilere duyduğu hisleri beslemiyordu onlara diye düşünüyorum.

çünkü o zaman hak hukuk vardı.
yargı vardı.
şimdiki gibi salak yerine konulmuyorduk.
anayasaya ellerini kollarını sallaya sallaya apar topar meclis toplayıp bir gecede çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle tecavüz edemiyorlardı.

Tabi ki,Türkiye'de hiçbir zaman bu kadar seviyesiz bir kutuplaşma olmadı.Sağ sol olayları vardı onu biliyoruz ama,asla bu kadar kutuplaşmadık.

Ya dış güçler var
Dünya hepsi bizi kıskanıyor
Ha lozan var
Çok şey var🤔
Babam hiç akpye oy vermedi
Onun dönemi full akpliydi
Ben oy verdim o vermedim düşün 😳
Babam
Aziz nesin ve belediye başkanı olduğu dönem Rte nin bir programını izlemişti
O zaman ona karşı kanaati oluşmuştu
öLene kadar hiç sevmedi
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, ülkede kim iktidar ise öbür taraf ötelileştirildi mi, evet.
Benim ömrüm görmedi darbe vs lakin yaşadığım çevrede dini, ırksal gerekçeler ile insanlar kısıtlandı mı, doğru bunlar yapıldı.
Kim gelse yanındakini de yükseltti mi, evet.
A sı b ai c si yok işin, zamanında öbürleri torpilli idi şimdi bunlar.

Lakin, ülkenin içine etmenin de alemi yok.
Yanındakini yücelteceksin diye tüm ülke varlığını satmanın, elde avuçta bir şey bırakmamanın, senelerdir kadro açmadan yapılaşmanın, adaletin sağlığın her şeyin yahu her şeyin cılkını çıkarmanın da gereği yoktu ama oldu.
İşte bu hınç, aradığın cevaplar, neden oy diye sorduğunda zamanında verilemeyen cevap ‘ötekileştirilen’ bir kesimin çocuklarıdır.
Din, ırk, görüş bu 3 ü ile daima ayrıştırma yapılmıştır, onlar da bu öğütlerle büyüyen hatta bunları bizzat çekenlerdir.
O içsel travma zamanı bulunca gün yüzüne çıkmıştır, tek açıklama bu.
Kendi bilmese dahi sempatisi bu.

bence şeyde olabilir ugandaya kaçırdığı paralar 7 sülalesine tam olarak yetemiyordur onu tamamlamak istiyordur🤷‍♀️
Bir türlü gözünü açmak istemeyen bir arkadaşım var. Bu kaçırılan paralar ortaya çıktığı zaman telefonda konuşuyoruz bana bu konuyu sordu ne düşünüyorsun dedi. Ben buna telefonda cevap veremem dedim. O da dedi ki ' bence o paralar bizim için kaçırıldı. İleride başımıza kötü şeyler geldiği zaman o paralar bizim imdadımıza yetişecek.'dedi. Madem bizim için niye elin ülkesine götürüyor da bizi aç, sefil bir hayat yaşamaya mecbur bırakıyor dedim. Orasını biz bilemeyiz deyip salağa yattı ama uzun zaman önce salağa yatmış ve uyuya kalmış haberi yok.

X