Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 805 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.348
emekliler, klasik ya cocugunu evlendırırdı , ya da kendıne yazlık alırdı

evlerı, arabaları olurdu bile yani önceden

şimdi tek emekli maaş ile aç kaldı insanlar resmen, karı koca emeklı olunca, evımız olmasa, esım ve ben de ac kalacagız kesin .
Rahmetli babam emekli olunca araba almıştı,he ryaz tatile giderdik 15 gün kalırdık,tek maaş birde .
Şimdi 5 gün gidiyorsunda adamın canını alıyorlar ödeme için.

Rahmetli babam emekli olunca araba almıştı,he ryaz tatile giderdik 15 gün kalırdık,tek maaş birde .
Şimdi 5 gün gidiyorsunda adamın canını alıyorlar ödeme için.
en çok da neye kızıyorum

kadının calısmasını, en cok ıstemeyen kesim bunlar ya... ama şimdi kadın istese de istemese de çalışmak zorunda. ne ailesi, ne bir erkeğin bakabilecek durumda olması yetmiyor çünkü.

en çok çocuk takıntısı bunlardaydı, ıthal gubreler, ıthal yıyecekler ıle kadınların da erkeklerın ureme sıstemlerı olumsuz etkılendı. yasanılan strese hıc gırmıyorum bıle. ureme sıstemlerımız bozuldu.

cok cocuk yapın dediler, ama cocuga kim bakacak, nerde bakılacak, kim bakabilecek , kadın evde durup nasıl bakacak, adam tek maas ile nasıl döndürecek geçimi demiyorlar, benim kayınpederim tek maaş ile 6 cocuk buyutmus, hatta esımı okutmus da, ve ev de yapmış hepsine birer tane. şimdi benim babam vefat etse, babamın kredi borcu kalır belki bize.

cocuk yaptık diyelim, bu guvensız ortamda nasıl buyutuyoruz soran yok, nasıl okutacagız, hangı abuk sabuk egıtım kurumunda nasıl egıtım alacak, hangı yanlıs tedavı sonucu hasta olacak ya da ölecek....

kucağımıza ve ruhumuza elli bin tane sorunu, pimi çekilmiş bomba olarak bıraktılar ve gel de yeni yıllardan umut bekle durumundayız

ya cenazeye, dugune gıdemıyoruz... yol masrafından. ülkece bu haldeyiz
Maalesef o duruma geldik artık.

en çok da neye kızıyorum

kadının calısmasını, en cok ıstemeyen kesim bunlar ya... ama şimdi kadın istese de istemese de çalışmak zorunda. ne ailesi, ne bir erkeğin bakabilecek durumda olması yetmiyor çünkü.

en çok çocuk takıntısı bunlardaydı, ıthal gubreler, ıthal yıyecekler ıle kadınların da erkeklerın ureme sıstemlerı olumsuz etkılendı. yasanılan strese hıc gırmıyorum bıle. ureme sıstemlerımız bozuldu.

cok cocuk yapın dediler, ama cocuga kim bakacak, nerde bakılacak, kim bakabilecek , kadın evde durup nasıl bakacak, adam tek maas ile nasıl döndürecek geçimi demiyorlar, benim kayınpederim tek maaş ile 6 cocuk buyutmus, hatta esımı okutmus da, ve ev de yapmış hepsine birer tane. şimdi benim babam vefat etse, babamın kredi borcu kalır belki bize.

cocuk yaptık diyelim, bu guvensız ortamda nasıl buyutuyoruz soran yok, nasıl okutacagız, hangı abuk sabuk egıtım kurumunda nasıl egıtım alacak, hangı yanlıs tedavı sonucu hasta olacak ya da ölecek....

kucağımıza ve ruhumuza elli bin tane sorunu, pimi çekilmiş bomba olarak bıraktılar ve gel de yeni yıllardan umut bekle durumundayız
Genç nüfus azalmaya başladı artık 4 çocuk sebebi bu zaten.
İnsanlar kendine bakamıyor artık çocuğa nasıl bakabilsinler,helede tek maaşla olursa mucize nasıl bakacak besleyecek büyütecek sağlıklı bir çocuk olmayacak ki.
Şükür edip kısmetiyle gelir deniyorsa ben çok akıl aramam artık.

Maalesef o duruma geldik artık.

Genç nüfus azalmaya başladı artık 4 çocuk sebebi bu zaten.
İnsanlar kendine bakamıyor artık çocuğa nasıl bakabilsinler,helede tek maaşla olursa mucize nasıl bakacak besleyecek büyütecek sağlıklı bir çocuk olmayacak ki.
Şükür edip kısmetiyle gelir deniyorsa ben çok akıl aramam artık.

genç nüfus azaldı
evlilik maliyeti
geçim sıkıntısı
çocuk yapmama ya da 1 cocuk mecburiyet hali
stres ve maddi sorunların da tetiklediği boşanma oranları
gençlerin ve yetişmiş grubun Türkiye'den ayrılma isteği

hepsi; aile yapısını, genç beyin göçünü, .... kısacası ülke popülasyonun temel özelliklerini ve yapısını bozdu ve daha da bozar bu şekilde.

benim aşağımda kiracı var, kayınvalidemin. 5 senede 2 çocuk yapan akıllılardan. tek maaş. kadın ne zaman işe girse, hamile kalıyor ve iş hayatı orda kalıyor. sadece asgari ücretin max 2 katı maaş alan bir adam. daha 30'larda bile değiller. kayınvalideme rica ederek, vicdanına dokunarak, yeri geldiğinde eşimle kavga eder hale gelip, piyasanın yarı değerinde kira ödüyor. kayınvalidesinde yiyor , ıcıyor, dogal gaz evde acmıyor falan. sırf esya almak yenıden daha zor olur ya da depo masrafı cok olur diye, aynı evde yaşamaktan son anda vazgeçti. yoksa 4 kişi onlar ve nine dene olarak, birlikte yaşamak zorunda kalacaklardı. evet suçlular ama eskiden +4 çocukla bile insanlar, böyle bir hayatı düşünmüyordu bile. çünkü, herkes kendi kendine, belki kendi fakirliğinde ama daha iyi şartlarda yaşıyorlardı. 6 çocuğa bakarken, evden et eksik etmemiş benim kayınpederim. ben şimdi öğle yemeğim için verilen ticket ile evimin mutfağını yapıyorum ve et alırken, temkinle alıyorum....

X