Benim siyaset konuşmaya hiç niyetim yok ama insanlık sorunumuz var ve dışarıdan bir gözle baktığımda bu saatten sonra çözülecek gibi durmuyor. Kafam çok dağınık, düşüncelerimi toparlayamayabilirim.
-Çok uzun yıllardır vasat olan övülmeye, eğitimli olan entel dantel diye yerilmeye başlandı.
-Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncilik aldı başını gitti. Resmen ahlaksız oldu insanlar.
-Bütün kavramların, değerlerin içi boşaltıldı. Eskiden terörist dedin mi akan sular dururdu.
2000lerden beri egitimli olmak halktan uzak olmak diye değerlendirilmeye başlandi, o yillar cocuklar duymasin izleyenler hatirlar ne kadar üstünde durulduğunu. Hanımefendi beyefendi eğitimli insan goruyor muyuz hiç medyada? Nerde ağzı bozuk fakir edebiyatı yapan biri var halk çocuğu diye göklere çıkarıldı.
Ya biz neden televizyonda İbrahim tatlises, seda sayan, Nihat Doğan falan dinliyoruz kim bunlar ya bunların vasfı ne? Ekonimi programından tut gündüz kuşağına bütün amaç cehaleti yaymak mi?
Neden kurumların başına uzmanı gelmiyor? Bilmem ne kurumunda konudan hiç anlamayan kişi, bakanlıka mecliste ayni şekilde. Özel sektörde çay getirmesine guvenemeyecegin kişiler nerelere getirilmiş, eşlerinin altında cipler falan, çocuklar desen bedelli yapıp yurtdisinda okuyor tabi ki.
Neden bu ülkenin en iyi iki üniversitesinde okuyan öğrenciler yuhalaniyor, ben neden ODTÜ de okuduğum için terörist oldum? Ben neden sürekli coplar tomalar biber gazları yedim insani şartlarda yaşamak istiyorum diye? Benim salak tkpli arkadaşlarım işçi eylemlerinde işçiler için gidip dayak yedikten sonra neden en büyük cezayı yine o haklarını korudukları işçilerden aldılar? Sizin o beğenmediğiniz terörist dediğiniz arkadaşlarım şu an kullandığınız bütün teknolojiyi yapıyor, bütün savunma sanayide benim arkadaşlarım çalışıyor ama evde TV izleyen adam vatan dostu biz terörist olduk öyle mi? Corona ilk çıktığında umreden gelen insanları kyk yurtlarına yerlestirdiler diye bizi buraya nasıl koyarlar pislik içinde dediğiniz yerlerde bu ülkenin evlatlari 4 sene yaşıyor, aç susuz bilim ilim öğrenmeye çalışıyor hiç mi utanmıyorsun da şikayet etmeye?
Adamlar eyt için, memuriyet için, ömür boyu garanti iş için oy satar olmuş. E senin çocuğun 65 yaşında emekli olacak, ondan da utanmıyorsun bu yasinda emekli oluyorsun? Zaten ömür boyu garanti iş ne ya? Memurluk içi boşaltılmış bir kavram, artık islerligi yok. Hele belediyeler konusuna hiç girmeyeyim, akplisi de chplisi de torpilden utanmıyor, çıkarılan tek kişiye bile üzülmüyorum. Ekmek parasıysa özel sektörde işsiz kalanınki ne parası, ömür boyu şansa bir işe girdin diye sana mı bakılacak? Çok iyiysen gir özele çalışıyor herkes nasıl yapıyor?
Herkes terörist oldu, eskiden askerin, doktorun, öğretmenin bir saygınlığı vardı hepsi ayakalti oldu. Öyle insanlar doldurdular ki polis kurumundan herkes nefret etmeye başladı, eskiden asker dedin mi bi korkar, polis dedin mi güven duyardı insanlar.
Herkes her şeyin uzmanı olmaya başladı, ortalık diplomasiz bilmem ne gelişim uzmanı, ekonomist vs doldu maşallah her şey birbirine girdi. Okuyanı da sosyal medya şaklabanı olmuş, yok lavanta dusu yok turk geni corona geçirmez vs vs diye milletin aklıyla dalga gecer olmuş.
Zaten herkes birbirinden nefret ediyor durumda, e zaten 20 senedir bunun için ugrasilmiyor mu? Bilinçli bir 20 senelik değişim istediler ve yaptılar. Memnun olan devam etsin.
Maddi konulara girmiyorum, bu kadar kişi memnunsa oy veriyorsa daha da beter olsunlar ben bu insanlarla beraber yaşamak istemedigim için gittim.
Bu ülkeye demokrasi çok. Çoğunluk böyle istiyor diye bu şartlarda yaşayacak halim yok, keşke herkes istediği sistemde yaşayabilse. Bu kadar zıt görüşü tek çatı altında toplayıp yarısına istemediği hayatı dayatmak bana çok yanlış geliyor. Bu saatten sonra ortak bir paydada buluşulma şansı olduğunu sanmıyorum.