Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Gücümüzün olmadığının farkındayım aslında, üzülmek çok insani bir şey, o kadar katı olmayı anlayamıyorum sadece.
Katı ya da duygusuz olunduğunu kim söyledi?
İzlediği filme ağlayan insanlarız yahu biz toplum olarak, genetik kodumuza aykırı.
Lakin…
Evet ölen bebekler…
Burada boykot etmenin, ahlanmanın faydası?
Hayır yok.
Ama yakınımızda, ulaşılabilir durumda yaşam savaşı veren bebekler var değil mi?
Sağlık, ailesel, ilgisizlik, maddi birçok boyutta yitip gidenler var.
İnsanlığa sığmaz bir savaşta öldürülmüyorlar diye canları daha mı değersiz?

Bir şey değiştirmek, yaraya merhem olmak istiyorsak elimizin altındakinden eyleme geçmek gerek.
Birilerinin acısını görmediğimiz için yaşanmadığını varsayamayız.
Amaç ‘yaşam hakkı’ ise bu ülkede başlanacak başta sma lı bebekler olmak üzere o kadar çok şey var ki…
Üzülüp kahredip lanetleyip değiştiremeyeceğin şeyler için gününü aklını ruhunu mahvedip oturmak mı yoksa bu enerjiyi faydaya çevirecek alanlara yönelmek mi?
Savaşın destekçisi olanın insanlığı sorgulanır ama savaşta fiilen bulunmayanların bunu yaşıyormuşcasına hayatına sokması da sağlıklı değil.
O sebeple diyorum, gençsin diye.

Gücümüzün olmadığının farkındayım aslında, üzülmek çok insani bir şey, o kadar katı olmayı anlayamıyorum sadece.
Bunun katı olmakla bir ilgisi yok. Keşke böyle soykırım olmasa hiç kimse bu duruma sevinmiyor. Ama elimizden bir şey gelmeyen ve sorumlusu olmadığımız şeyler için kendimizi kahretmeyelim. Bu dünya var olduğundan beri soykırımlar savaşlar yaşanıyor çocuklar ölüyor ve böylede devam edecek.

Katı ya da duygusuz olunduğunu kim söyledi?
İzlediği filme ağlayan insanlarız yahu biz toplum olarak, genetik kodumuza aykırı.
Lakin…
Evet ölen bebekler…
Burada boykot etmenin, ahlanmanın faydası?
Hayır yok.
Ama yakınımızda, ulaşılabilir durumda yaşam savaşı veren bebekler var değil mi?
Sağlık, ailesel, ilgisizlik, maddi birçok boyutta yitip gidenler var.
İnsanlığa sığmaz bir savaşta öldürülmüyorlar diye canları daha mı değersiz?

Bir şey değiştirmek, yaraya merhem olmak istiyorsak elimizin altındakinden eyleme geçmek gerek.
Birilerinin acısını görmediğimiz için yaşanmadığını varsayamayız.
Amaç ‘yaşam hakkı’ ise bu ülkede başlanacak başta sma lı bebekler olmak üzere o kadar çok şey var ki…
Üzülüp kahredip lanetleyip değiştiremeyeceğin şeyler için gününü aklını ruhunu mahvedip oturmak mı yoksa bu enerjiyi faydaya çevirecek alanlara yönelmek mi?
Savaşın destekçisi olanın insanlığı sorgulanır ama savaşta fiilen bulunmayanların bunu yaşıyormuşcasına hayatına sokması da sağlıklı değil.
O sebeple diyorum, gençsin diye.
Sadece buradakilerden yola çıkarak söylemedim onu, gerçekten katı olanları gördüm. Ona hayret ediyorum doğrusu.

Doğru tabi ki sürekli bir şeyler izleyip, akşama kadar ağlayarak elimize hiçbir şey geçmez, bunun bilincinde olduğum için toparlanıp tekrar ders çalışmaya başladım. Suriye, Filistin vs diğerleri gibi olmamak için gençlerin çabalamasi, kendini geliştirmesi gerekiyor. Deprem ülkesiyiz, 6 şubatta elimden hiçbir şey gelmedi, elimden bir şey gelsin diye çabalıyorum. İnşallah bir daha böyle depremler yaşamayız.

Ben üzülüyorum, kahroldum, kınadım. Ama ders de aldım olanlardan. Tabi asiri üzüntü konusuna çare bulamıyorum o ayrı, biraz da benimle alakalı 🥲 sadece uzak duruyorum gündemden.

Bunun katı olmakla bir ilgisi yok. Keşke böyle soykırım olmasa hiç kimse bu duruma sevinmiyor. Ama elimizden bir şey gelmeyen ve sorumlusu olmadığımız şeyler için kendimizi kahretmeyelim. Bu dünya var olduğundan beri soykırımlar savaşlar yaşanıyor çocuklar ölüyor ve böylede devam edecek.
Keşke. İnanın ben katı bi insan değilim, insanları asla yargilayan biri de değilim, ama başka ülkenin meselesi olarak göremiyorum sadece. İnsani olarak bakıyorum, ne bileyim. Başka ülkenin meselesi olarak baksam da bunu içimde tutarım diye düşünüyorum, üzüldüğüm nokta buydu.

Keşke. İnanın ben katı bi insan değilim, insanları asla yargilayan biri de değilim, ama başka ülkenin meselesi olarak göremiyorum sadece. İnsani olarak bakıyorum, ne bileyim. Başka ülkenin meselesi olarak baksam da bunu içimde tutarım diye düşünüyorum, üzüldüğüm nokta buydu.
Bu yaşananlar bizleride sevindirmiyor. Keşke elimizde sihirli değnek olsada bu soykırımlara son verebilsek. Ben katı bir insanım. Herkes olaylara aynı tepkiyi veremez kimileri daha üzüntüsünü haykırarak yaşar kimileri umursamaz.

Sadece buradakilerden yola çıkarak söylemedim onu, gerçekten katı olanları gördüm. Ona hayret ediyorum doğrusu.

Doğru tabi ki sürekli bir şeyler izleyip, akşama kadar ağlayarak elimize hiçbir şey geçmez, bunun bilincinde olduğum için toparlanıp tekrar ders çalışmaya başladım. Suriye, Filistin vs diğerleri gibi olmamak için gençlerin çabalamasi, kendini geliştirmesi gerekiyor. Deprem ülkesiyiz, 6 şubatta elimden hiçbir şey gelmedi, elimden bir şey gelsin diye çabalıyorum. İnşallah bir daha böyle depremler yaşamayız.

Ben üzülüyorum, kahroldum, kınadım. Ama ders de aldım olanlardan. Tabi asiri üzüntü konusuna çare bulamıyorum o ayrı, biraz da benimle alakalı 🥲 sadece uzak duruyorum gündemden.
Acı yarıştırılmaz da 6 şubat dediğin için söylemeden edemedim.
Toplam 2 dakika içinde, bir savaşta verilmeyen kayıpları verdik.
Kendi ülkemizin şehirlerine 2 gün sonra ulaştık.
Hala maalesef cenaze çıkıyor.
‘Ölüsünü verin bari’ diye ağlayan bir babanın acısıyla bebeğinin bedenini çöp poşetinde taşıyanın acısı farklı mıydı?
Tarih bunlarla dolu, hiroşima farklı mıydı?
Bizim ülkemizde çernobil olmadı bakın içiyoruz diye çaylar reklamlandı, sularımız temiz dendi, bak karadenize kanserden gitti çoğu ve etkileri bitmiş değil.

Biz insanız, sadece insan.
Bu duyarlılıkta yaşarsak 1 saat sonrayı göremeyiz, akıl alır yürek taşır şeyler değil.
Mesela çocukluğumda hafızama kazınan kundakta başından vurulmuş bir bebek, teröristler tarafından.
Yapabileceğimiz şey inançlı isek dua okuyup yaradandan çare istemek tevekkül etmek, değil isek üzüntüyü yaşayıp, fikirlerimizi beyan edip hayatımıza bundan dediğin gibi ders çıkararak devam etmek.

Acı yarıştırılmaz da 6 şubat dediğin için söylemeden edemedim.
Toplam 2 dakika içinde, bir savaşta verilmeyen kayıpları verdik.
Kendi ülkemizin şehirlerine 2 gün sonra ulaştık.
Hala maalesef cenaze çıkıyor.
‘Ölüsünü verin bari’ diye ağlayan bir babanın acısıyla bebeğinin bedenini çöp poşetinde taşıyanın acısı farklı mıydı?
Bizim ülkemizde çernobil olmadı bakın içiyoruz diye çaylar reklamlandı, sularımız temiz dendi, bak karadenize kanserden gitti çoğu ve etkileri bitmiş değil.

Biz insanız, sadece insan.
Bu duyarlılıkta yaşarsak 1 saat sonrayı göremeyiz, akıl alır yürek taşır şeyler değil.
Mesela çocukluğumda hafızama kazınan kundakta başından vurulmuş bir bebek, teröristler tarafından.
Yapabileceğimiz şey inançlı isek dua okuyup yaradandan çare istemek tevekkül etmek, değil isek üzüntüyü yaşayıp, fikirlerimizi beyan edip hayatımıza bundan dediğin gibi ders çıkararak devam etmek.
Geçen anneme de söyledim, belki de dünyada gördüğümüz çoğu savaştan daha fazla kayıp verdik diye. Çoğu il hâlâ çok kötü durumda. Ki bizim burada ağır hasarlilar yeni yeni yikildigi için her semtte enkaz görüyoruz. Bu bile ağır geliyor insana bazen.
Üzerinde durmadan yapamayacağım, özellikle Hatay tamamen unutuldu.

Ki bugün Gazze'ye üzülüp, kendi ülkesinde yaşananlara üç maymunu oynayanlarin yaptiklari ikiyüzlülükten başka bir şey değil. Yakinindakine merhem olamayıp, ses olamayıp yalnızca uzaktakine ağlıyorsa, bağırıyorsa, sadece çığırtkanlık yapıyordur.

Geçen anneme de söyledim, belki de dünyada gördüğümüz çoğu savaştan daha fazla kayıp verdik diye. Çoğu il hâlâ çok kötü durumda. Ki bizim burada ağır hasarlilar yeni yeni yikildigi için her semtte enkaz görüyoruz. Bu bile ağır geliyor insana bazen.
Üzerinde durmadan yapamayacağım, özellikle Hatay tamamen unutuldu.

Ki bugün Gazze'ye üzülüp, kendi ülkesinde yaşananlara üç maymunu oynayanlarin yaptiklari ikiyüzlülükten başka bir şey değil. Yakinindakine merhem olamayıp, ses olamayıp yalnızca uzaktakine ağlıyorsa, bağırıyorsa, sadece çığırtkanlık yapıyordur.
Hah, geldik mi mesafeye?
Kim evini açtı, kim iş verdi?
Kim evlat edindi, kim yardıma koştu ohoo sormakla bitmez.
Çok azdınız başınıza geldi diyen biri bugün bana Filistin diyor.
İnsan olsan ne Filistin dersin ne Hatay dersin ‘can bu can’ der, cansuyu vermeye uğraşırsın değil mi?
Bizden ölünce takdiri ilahi, Filistinde ölünce kahrolsun şu bu.
Kahrolsun tabii ama o müteahhit de ona izin veren de, belediyesi de, onu denetlemeyenin denetlemeyeni de.

Ah black ah, biz çok el iyisiyiz işte…

Hah, geldik mi mesafeye?
Kim evini açtı, kim iş verdi?
Kim evlat edindi, kim yardıma koştu ohoo sormakla bitmez.
Çok azdınız başınıza geldi diyen biri bugün bana Filistin diyor.
İnsan olsan ne Filistin dersin ne Hatay dersin ‘can bu can’ der, cansuyu vermeye uğraşırsın değil mi?
Bizden ölünce takdiri ilahi, Filistinde ölünce kahrolsun şu bu.
Kahrolsun tabii ama o müteahhit de ona izin veren de, belediyesi de, onu denetlemeyenin denetlemeyeni de.

Ah black ah, biz çok el iyisiyiz işte…

Depremin ikinci üçüncü haftası 'işte çok azgınlık ediyorlardı, depremler boşuna olmadı' diyen biriyle cidden kavga etmiştim. Senin çocuğun, annen baban enkaz altından çıkarken sana bu lafları söylesinler o zaman dedim. Bugün o kişi Gazze için en çok kendisinin üzüldüğünü sanıyor. İlk gününden beri tek bir sözüne tek bir paylaşımına itimat etmiyorum. Asla samimi görmüyorum da.

O depremin sadece sarsıntısı bizi aylarca kendimize getiremedi, ölüm korkusuyla burun buruna geldik, az ötemizdeki insanlar uykuların da görüp gorebilecekleri en korkunç felaketi yaşadılar, herseylerini canlarını bile kaybettiler, kalanların çoğu da uzuvlariini kaybetti, ailelerini kaybetti. Ama olsun sonuçta çok azgın oldukları için hak ettiler mi.. 😥 İnsan utanır bu lafları söylemeye.. üzüntüleri sadece şovdan ibaret benim için.

Tamamdır, o zaman özellikle iktidara ve ittifak olan siyasilere de söyleyin bindikleri araç markası bugün İsrail’e bağışını açıklamıştır.
Ya siz kemdi içinizde ne yaşıyorsunuz Allah aşkına bu ülkede bi insan müslümümanım diyorsa yada sizin diğerlerinize fikirleri uymuyorsa illa akp li sanıyorsunuz. İçiniz rahat edecekse söyliyim bütün siyasi oluşumlardan nefret ediyorum temiz olan tek bir parti yok. Sığ beyinlisiniz. At gözlüklerini çıkarın artık.

Ya siz kemdi içinizde ne yaşıyorsunuz Allah aşkına bu ülkede bi insan müslümümanım diyorsa yada sizin diğerlerinize fikirleri uymuyorsa illa akp li sanıyorsunuz. İçiniz rahat edecekse söyliyim bütün siyasi oluşumlardan nefret ediyorum temiz olan tek bir parti yok. Sığ beyinlisiniz. At gözlüklerini çıkarın artık.
Arkadasin yazısını iki kere daha okudum.hic öyle bir iddiada bulunmamış.
Size ,hic birsey yapmamak birsey yapmaktan iyidirler için seçenek sunmuş hatta.

Arkadasin yazısını iki kere daha okudum.hic öyle bir iddiada bulunmamış.
Size ,hic birsey yapmamak birsey yapmaktan iyidirler için seçenek sunmuş hatta.
İdda da bulunmadı imada bulundu.
İnsanın aklı ile dalga geçmeyin lütfen

Beni de çocuğumun okul çantası okulda yırtılmış muziplik olarak paylaştım linci görmeliydin insanı hayata küstürür bu linççiler
Uyku kaçtı gitti 😔ana sayfada gördüm burayı girip bakayım dedim ...aaa oda ne niloya burda ve her yerde
Öyle bi anlatıyorsun ki ah canım diyesim geldi
geçen sana dedim ki ne yana estiğin belli değil diye aynen öylesin niloya bu yazdigin böyle olmadı

Ben senin çanta olayını sonradan gördüm lincte etmedim ...fakat gazze de hastaneye bomba atıldı herkes bir oldu paylaşım yapılıyor doğal olarak olması gereken gibi çünkü insaniz ve ölenler masum insanlar çocuklar ..biri tuttu oraya acil fala baktiricam bakan varmı yazdı ona herkes ama herkes beğenmedim atıp şuan yeri değil dendi...bunlardan biri de sendin niloya sonra pasta olayı olmuş...sen tepki verirken çanta paylaşırsan tepki de alırsın ve bu çanta olayını günlerce her yere yazdın buraya da yazmışın..🤣🤣🤣

Önce kendini sorgula linclediler linclediler deyip duruyorsun ben de lincledim desene .. masum gibi ahhhh vahhhh bana da neler dediler dostlar deyip durma bence ..

Son düzenleme:
Değişik bir kafa.
Boykot var ya hani, boykot eden bunu destek isteyen insanlara küçük bir bildirimdi.
İktidar ve siyasiler diye belirtmişim çünkü onların makam araçları bunlar.
Kısaca demek istediğim ‘starbucks’ taşlama cesaretini gösterenlerin samimiyetini anlamaktı😂
Bakalım yiyecek miydi şimdi gözüü??
Ve bu vandallığa ses çıkarmayan yetkililerin, ipin ucu kendilerine dönünce ne gibi söylemlere dönecekleri idi.
Siz neden üstünüze alındınız, nen var kuzum?
Mv ailesi üyesi mi var ki zorunuza gitti ya da çantada taş sopayla mı geziyorsunuz?

X