Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Dinden bahseden yok? Neden konuyu dine çekiyorsunuz?
Siyaseti dinden ayrı konuşamıyor musunuz?
Dinden bahseden yok fakat bahsedilen oluşum insanları dindan kisveyle kandırdığı için yazdım. Ayrıca benim dinim bir bütündür yaşamın siyaset de dahil her alanını kapsar

Hayır bir de ne alaka. Dindar kesimden girip Ecevit’e şefaatten çıktı. On kere okudum. Ne alaka? Nereye varmaya çalışıyor o yorum? Amacı ne? Bağlamı yok, kopuk ortaya abuk bir şey
Okuduğunuzu anlamıyorsanız bu sizin sorununuz. Arkadaşın yorumuna cevaben yazdım direkt ortaya yazsam evet anlamsızdı.

Tanesi 4 Euro olan enginar, tanesi 2 Euro olan taze incir, ya da kilosu 9 Euro olan domates Almanya’da hayatın kanıksanmış gerçekliklerinden
Uçakla Almanya’ya indiniz ve gümrük kapısından geçiş yaptınız havaalanında hemen bir içecek otomatına gittiniz bir küçük suya 2 Euro vermek de Almanya’ya geldiğinizde yaşayacağınız ilk kültür şoklarından biri olacaktır. Her ne kadar içinize tam olarak su serpecek olmasa da şişeler depozitolu☺️
Türkiye' ye iner inmez, 1 euronun da 20 TL olduğunu neden yazmıyorsun?

Dinden bahseden yok fakat bahsedilen oluşum insanları dindan kisveyle kandırdığı için yazdım. Ayrıca benim dinim bir bütündür yaşamın siyaset de dahil her alanını kapsar
laik bir ülkede yaşıyoruz. Bugüne kadar yaşadığımız her dertte siyaseti dine kattığımız için oldu. Atatürk’ün de dediği gibi din gibi temiz bir duygu siyasete alet edilmemelidir.
Dini inancınızı sosyal hayatınızda, özel hayatınızda toplumun her alanında yaşayın ama siyasete karıştırmayın.

Sen istiyorsun abla ama oraya çıkınca yapacaklarına inancım yok zaten bu kadar zıt görüşlü insanlar nasıl anlaşacak anlamış değilim 😏
Ortak aday olacak ki sorunlar bitsin,şöyle düşün bir partide bile farklı sesler çıkabiliyor demi.
Hedefler belli onun üzerinden bulunacak adayda,resmen enkaz alıncak nasıl toparlanır zor elbette.

laik bir ülkede yaşıyoruz. Bugüne kadar yaşadığımız her dertte siyaseti dine kattığımız için oldu. Atatürk’ün de dediği gibi din gibi temiz bir duygu siyasete alet edilmemelidir.
Dini inancınızı sosyal hayatınızda, özel hayatınızda toplumun her alanında yaşayın ama siyasete karıştırmayın.
Niye siyaset hayatın bir parçası değil mi? Neyse farklı fikirlerdeyiz tartışmayacağım. İstediğinizi yazabilirsiniz

Bir kesimi umruna tak diye yazmadım bunları. Gerçek dindarlar da fetöden nefret ederdi dedim. Ama neyse siz her şeyi iyi bilirsiniz. Din nedir nasıl yaşanır kimle kim arasındadır vs.
Gerçek dindar ne işte,ben onu anlayamıyorum.
Allah'a inanan, namazını kılan,orucunu tutan,kitaba meleğe inanan , kitabın yap dediğini yapan,yapma dediğini yapmayan gerçek dindardir. Neden insanlari siniflandiriyorsunuz ki?
Fetoyu sevenler de gayet alnı secdeye değen insanlardı zamanında. Günde beş vakit namaz kılan, ramazan ve hatta harici özel günlerde de oruc tutan, boş zamanlarında kuran okuyan ve kendince bunu yaymaya çalışan bir kesim,benim bahsettiğim 2009-13 yıllarında abi abla evinde kalanlar. Şimdi siz onlara 'gercek dindar değil' mi diyorsunuz?
Madem dindar değil neden hayatlarını bu şekilde ibadetle geçirsinler ki?
Ayıp bir şey bence bu dediğiniz. Kimsenin dinini sorgulamak kimseye düşmez.
Fetoden nefret eden de diğer cemaati seviyordur kesin, ondan nefret ediyordur.
Benim öğrenci olduğum yıllarda ismaillerin de abla abi evleri olurdu, feto abla abi eviyle bir çekişmeleri olurdu:)
Ama yil sonunda hepsi aynı partiye oy atardı...

Bir kesimi umruna tak diye yazmadım bunları. Gerçek dindarlar da fetöden nefret ederdi dedim. Yani fetö denilen oluşum başta kim varsa onu yalar. Ama fetö olayları patlayınca sırf muhalefet olsun diye onların yanında hak arama işgüzarlığı yapanlar da samimi olmuyor işte. Neyse siz her şeyi iyi bilirsiniz. Din nedir nasıl yaşanır kimle kim arasındadır vs.

dinle ne ilgisi var cidden?
gerçek dindar dediğiniz insan/insanlar siyasetle uğraşmaz zaten.

Siyasette de işlerine gelen yerde kullanıyorlar dini

Mesela hiçbir sözümona dindar kişi de çıkıp demiyor ki,yalanın ,ahlaksızlığın, adam kayırmacılığın,rüşvetin,yolsuzluğun,israfın, hile hurdanın dinde yeri yoktur.

ah neler yaşadığımı bilseniz.... bilseniz sizde benim gibi kmseye güvenmezsiniz..

lanet olsun bu düzene...

al birini vur ötekine....

hiç birine oy vermiyecem... oy vermiyerek vicdanım daha rahat olacak....

sırf oy vermek için oy vermekte koyun olmaktır bence....

zerre kadar hiç birine inancım yok....

ama yaptırım uygulanacak olsa.. oy vermek zorunlu olsa.. eh kötünün iyisi millet ittifakına verirdim

dinle ne ilgisi var cidden?
gerçek dindar dediğiniz insan/insanlar siyasetle uğraşmaz zaten.
Bence yanılıyorsun dindarın siyaseti şeriattir
Bunu amaçlar çoğu dindar
Öyle olmayanları vardır elbet lakin tarikatler cemaatler birçok dini vakıf şeriat ehlidir
Temelleride atılıyor

Siyasette de işlerine gelen yerde kullanıyorlar dini

Mesela hiçbir sözümona dindar kişi de çıkıp demiyor ki,yalanın ,ahlaksızlığın, adam kayırmacılığın,rüşvetin,yolsuzluğun,israfın, hile hurdanın dinde yeri yoktur demiyor.
Diyor ama siz duymak istediğinizi duyuyorsunuz.
Dinle syaseti aynı kefeye koymayın sakın,neden laiklik var o zaman.
Aynı kefeye koyan kim
benim düşüncem bu yönde.
siyasetle uğraşan insan Allahtan korkmuyordur.
sizin siyasetle uğraştığını düşündüğünüz gerçek dinciler her kimlerse benim için gerçek olma ihtimalleri yok.
Oy vermek belirli bir partiye sempati beslemek oy vererek kimin nasıl yöneteceğini seçmek siyaset değil midir. Tabi ki dindarı da seküleri de bunları yapr Allah'tan korkmuyor muyuz şimdi.

X