Ben vermedim valla, kendimle gurur duyuyorum bu bakımdan.
Ama en güldüğüm fetocularin akp tabanlı olmadığını iddia edenler.
Ya kafam almıyor, nasıl nasıl nasıl nasıl?
Ben öğrenciyken AKP'ye basan herkesin çocuğu atasay'a FEM dersanesine giderdi. Çünkü oralarda karma siniflar yoktu.
Başka şehirde okul kazanan herkesin koluna girerdi abi ablalalr. O gün AKP'ye basan insanlar , muhafazakar kesim 'aman kızım akşam namazından sonra disarda olmasın, ne güzel burada ibadetini yapsın, TV de yokmus' diye çocuğunu abla abi evine verdi. 2009-13 benim öğrenciligim . Ayan beyan feto evleri reklami yapılırdı,hele ki küçük sehirlerde. Tam o dönemlerde mülakat diye bir şey getirdiler tüm fetoculeri devlete sokmak için. O zaman da bunu alkışlayan AKP'li kesimdi. Abla abi evinde olan insanlar tanıdıklari vasıtasıyla ilk seneden atandilar..benim eşim dostum da abla abi evinden hemen atandılar bir değil,beş değil,tonla kişi. Hatta hiç o taraklarda bezi olmayan arkadaşlar bile sırf atanmak için,çevre edinmek için abla abi evine geçerdi.
Bizim ogrenci evlerinde makarna yerken o evlerde ziyafetler maklubeler yapılırdı, davetler verilirdi. Giderdik biz de,hem arkadaş ortamı hem yemek icin. Klasik gözü yaşlı saçma sapan hikayeler anlatırlardı ,hocaefendilerinden
o zamanlar da komik gelirdi , o yüzden 5te çağırdılarsa 7de giderdim ki sadece yemeğe&kizkiza muhabbete yetişeyim diye :)
Asla bir tane CHP'li, solcu aile çocuğu görmedim ki çocuğunu abla abi evine yollasın. İmkanı yok yani. O zamanlar onlar da derdi, devletin içinde paralel yapı kuruyorlar diye.ben daha sosyoloji ogrencisiydim,ben de derdim 'her yere kendi adamlarini alıyorlar,sonumuz iyi değil' diye.
Referandum zamanı (şu an çoğu khk ile ihraç edilmiş) bir sürü eş dost(!) ikna turlarına çıktı,Facebook'tan boy boy yazılar yazardı neden tek adam rejimine evet diyelim diye. Şimdi hepsi bin pişman ama,uzulemiyorum bile onlara
Her neyse, sonra bir anda, yanyana - Elele kolkola fotoları olan, hocaefendi(!) İçin gözyaşı döken parti feto düşmanı oldu. Olabilir, çıkarları denk düşmemiştir.
Ama bir toplantisina katılmayan,çocuğunu bir sene olsun o evlere vermeyen solcu kafasında insanlar 'fetocu terorist' ilan Edildi..hem de kim tarafından? Tüm çocukları fetonun abla evinde okumuş tayfa tarafindan
Ya bu nasıl olur?
Benim gerçekten aklım almıyor..kendimi 1984 distopyasinda gibi hissediyorum . Okuyanlar bilir o kitapta da atıyorum büyük biradar 'savasi a kazanacak' diyordu, savaş bitip b kazanınca 'buyuk biraderimiz haklı öngörüsünü bir kez daha kanıtladı, dediği gibi savaşı b kazandi' haberleri çıkıyordu. Aksini iddia edene kimse inanmıyordu .