- 8 Nisan 2023
- 5.399
- 48.482
Evet telefondan giriş yapıyorum. Bilgisayardan hiç girmedim.Google'dan giriş yapıyorsun,bendede microsoft edge var ondan giriş yapıyorum .
Telefondan giriş yapıyorsun demi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet telefondan giriş yapıyorum. Bilgisayardan hiç girmedim.Google'dan giriş yapıyorsun,bendede microsoft edge var ondan giriş yapıyorum .
Telefondan giriş yapıyorsun demi.
Bende pc'den giriyorum,telefonla yazarken çok zorlanıyorum .Evet telefondan giriş yapıyorum. Bilgisayardan hiç girmedim.
PC den kopyalama yapan arkadaşlar biliyordur belki yazarlar görürlerse.Bende pc'den giriyorum,telefonla yazarken çok zorlanıyorum .
Bunun bir formülü vardıda onu hatırlayamadım daha öncede buranın editörü arkadaş söylemişti,gören olursa yazar herhalde.PC den kopyalama yapan arkadaşlar biliyordur belki yazarlar görürlerse.
E mecburen. Adamın eleman masrafı arttı. Asgari ücrete zam geldi diye elektriğe, suya, doğalgaza, mazota zam geliyor. O taraftan da gideri arttı. Sadece kendisinin değil alım yaptığı fabrikaların masrafları da arttı. Onlar da sattıkları ürüne zam yapıyor. Bu marketler zam yapmayıp ne yapsın?Yeni zamlar kapıda yani. Asgari ücret arttıkça zam geliyor market ürünlerine
Asgari ücret 30000 TL de olsa yine birşey değişmez o zaman giderler de arttığı için haklılarsa. Market sahibi haklı, ev sahibi haklı, benzin fiyatlarının artışı haklı. O zaman hiç asgari ücret artmasın ne gereği var ki Önceden asgari ücrete zam gelince halk sevinirdi. Şimdi nasıl olsa yeni zamlar olacak o yüzden diye çok ta sevinemiyor.E mecburen. Adamın eleman masrafı arttı. Asgari ücrete zam geldi diye elektriğe, suya, doğalgaza, mazota zam geliyor. O taraftan da gideri arttı. Sadece kendisinin değil alım yaptığı fabrikaların masrafları da arttı. Onlar da sattıkları ürüne zam yapıyor. Bu marketler zam yapmayıp ne yapsın?
Eskiden masraflara bu kadar sık zam gelmezdi, asgari ücretin artmasının bir anlamı olurdu. Artık bir anlamı kalmadı.Asgari ücret 30000 TL de olsa yine birşey değişmez o zaman giderler de arttığı için haklılarsa. Market sahibi haklı, ev sahibi haklı, benzin fiyatlarının artışı haklı. O zaman hiç asgari ücret artmasın ne gereği var ki Önceden asgari ücrete zam gelince halk sevinirdi. Şimdi nasıl olsa yeni zamlar olacak o yüzden diye çok ta sevinemiyor.
8500 önceki asgari ücret.%34 zamla 11.400 olmuş. Ekmekten örnek verilirse ekmeğe zam gelmiş 6 TL olmuş. Ekmeğe de % 20 zam gelmiş. Önceki asgari ücretle 1700 ekmek alınırken şimdi 1900 ekmek alınıyor. Diğer ürünlere yüzde kaç zam geleceğine, kiranın ne kadar artacağına vs de bağlı biraz da.
Benim de kirada evim var. Piyasanın hep bayağı altında tuttuk ve de tutuyoruz. Bazen çevreden çok ucuza durduruyorsunuz dense de kiracıya da düşünmek lazım. O kadar kira verip nasıl geçinecek diye düşünüyoruz. İstanbul gibi bir yerde 4.000 TL yaptık kirayı, şuan daha düşük. Eylül ayında girmişti aynı o zaman o fiyat olacak. Ama çok ta ev sahiplerini haksız bulamıyorum açıkçası. Ev yaptırmak çok yorucu, maliyetli.Demir,çimento,tuğla vs ev yapımı için gerekenler fiyatları,işçilik falan desen 1 milyon lirayı buluyor. Diyelim 10.000 liraya verdiniz evinizi kiraya. Kaç sene geçecek te aldığınız veya yaptırdığınız fiyata ulaşacak.Sanılıyor ki ev sahiplerine havadan yağdı ev, bedavaya sahip oldular.Katılıyorum. Bu dönemde insanların fiyat algısı değişti bir de. Pahalı olsa bile "ya normal ama herşey artık pahalı" deyip geçiyoruz. Ev sahipleri de kirayı geçim kaynakları olarak gördüklerinden dolar arttı, memur maaşı zamlandı diye arttırdıkça artırıyorlar. Artık küçük şehirlerdeki kira fiyatları da metropollere yaklaştı...
İşte o yüzden ev, araba ölü yatırım derler ekonomistler çünkü bunlar masraf kapısıdır. Vergisi, sigortası, şusu busu derken semeriyle 80’e patlar diye bir deyim var o hesap. Ha oturacağın evi, bineceğin arabayı alırsın o ayrı. Ha bana göre araba almak da saçma bu devirde kiralamak daha mantıklı geliyor.Benim de kirada evim var. Piyasanın hep bayağı altında tuttuk ve de tutuyoruz. Bazen çevreden çok ucuza durduruyorsunuz dense de kiracıya da düşünmek lazım. O kadar kira verip nasıl geçinecek diye düşünüyoruz. İstanbul gibi bir yerde 4.000 TL yaptık kirayı, şuan daha düşük. Eylül ayında girmişti aynı o zaman o fiyat olacak. Ama çok ta ev sahiplerini haksız bulamıyorum açıkçası. Ev yaptırmak çok yorucu, maliyetli.Demir,çimento,tuğla vs ev yapımı için gerekenler fiyatları,işçilik falan desen 1 milyon lirayı buluyor. Diyelim 10.000 liraya verdiniz evinizi kiraya. Kaç sene geçecek te aldığınız veya yaptırdığınız fiyata ulaşacak.Sanılıyor ki ev sahiplerine havadan yağdı ev, bedavaya sahip oldular.
4000 TL kira alıyorsanız gerçekten düşük. Siz insaflı davranmışsiniz. Evet ev sahipleri de haklı...bence kiracınız sizin değerinizi bilmeli...Benim de kirada evim var. Piyasanın hep bayağı altında tuttuk ve de tutuyoruz. Bazen çevreden çok ucuza durduruyorsunuz dense de kiracıya da düşünmek lazım. O kadar kira verip nasıl geçinecek diye düşünüyoruz. İstanbul gibi bir yerde 4.000 TL yaptık kirayı, şuan daha düşük. Eylül ayında girmişti aynı o zaman o fiyat olacak. Ama çok ta ev sahiplerini haksız bulamıyorum açıkçası. Ev yaptırmak çok yorucu, maliyetli.Demir,çimento,tuğla vs ev yapımı için gerekenler fiyatları,işçilik falan desen 1 milyon lirayı buluyor. Diyelim 10.000 liraya verdiniz evinizi kiraya. Kaç sene geçecek te aldığınız veya yaptırdığınız fiyata ulaşacak.Sanılıyor ki ev sahiplerine havadan yağdı ev, bedavaya sahip oldular.
Balık bilmezse Halık bilir sıkıntı değil.4000 TL kira alıyorsanız gerçekten düşük. Siz insaflı davranmışsiniz. Evet ev sahipleri de haklı...bence kiracınız sizin değerinizi bilmeli...
Gostermelik faizle dolar uçuşa geçtiGünaydın bacılar Nas bitti, Nas la geçen günler için yas dönemi başladı.