• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Ya ekonomik kriz diyoruz, yağmur gibi kontrolsüz kaçak göçmen diyoruz, savaş bitmesine ve ülke başkanlarının da gelsinler demesine rağmen gitmek bilmeyen sığınmacılar diyoruz, bize Vahdettin'nin anasını bacısını sürgün ettiler diyorlar. Biz olmuşuz Vahdettin zaten. 😂
:halay::halay::halay::halay::halay::halay:

Kaderimizi Suriyeliler belirledi cidden 2 milyon oy farkı var ama 2 milyondan fazla yabancı seçmen olduğundan adım kadar eminim bunlar olmasaydı şu an mutlu bir sabaha uyanıyor olabilirdik .Sadece eski yaşadığım mahallede bildiğim bir binadan 10 tanesi oy kullandı varın Türkiye genelini siz düşünün işte .Erdoğan kazanmak için her şeyi yaptı mülteci göçmenler bu yüzden bir günde 100 binlerce denetimsiz elini kolunu sallayarak ülkeye geldi .Bir avmde bile kontrol edilmeden içeri giremiyorum ama bunlar sapık mı cani mi ülkelerinde seri katil mi ne oldukları belirsiz hepsi koşa koşa geldiler bunlar iyi günlerimiz daha da kötüleşecek içim hiçbir şekilde soğumuyor hala çok üzgünüm

Ben esnaftan alısverısı bıraktım
Park anneleri olur ya asla muhatabım degıller neme lazım
Kapı komşum yan müstakil ev, ultra zenginimsi bişey, o partiyi sevenlerden selamı kestim
Instagramda akparti holıganlıgı yapanları cıkardım
Dilenene Allah versin teyze abi vs bişey der gercersin ya Tayyip versin diyorum suratlar o biçim. E coğunuz Allahınız bellediniz ya neye sasırıyosunuz
Giysi toplama kutularına kıyafet atmıyorum yer bezi yaparım, gram faydam olmasın hayırdır yani
Bunları ben de yapmaya başlayacağım artık.
Yardım derneğinde kız çocuğu okutuyorduk,ana babaları Akpye oy veriyor hepsinin. Hadi gel sorgulama şimdi kendini? Söyleyince kızıyorlar, yardımı başa kakmak için mi yaptın diyorlar. Başa kakmıyorum ki,kendime kızıyorum. Hümanist kalmak için kendimi sorguluyorum sadece.

Ben ayni zamanda, fas, misin, Isveç gibi ülkelerde baktım.
Gectigimiz 20 yıl en iyi gelişmiş olan ülke Turkiye.
Onlar zaten gelişmiş ülkeler. Biz gelişmekte olan bir ülkeydik. Özal’ın başlattığı büyümeyi devam ettirdiler evet ama ya yabancı firmalar verdiler, ya da kendilerinin ortak olduğu paravan şirketlerle yaptılar. Geçmediğimiz köprünün vergisini halka yıktılar. Bir araba alacaksak 4 tane devlete vergi olarak alıyoruz. Amerika’ya 20 sene önce git. Marketteki bir ürün 20 sene önce hangi fiyatsa, 20 sene sonra da aynıdır. Bizim yanlış politikalarımız sonucu ekonomimiz bitti.

Eklentiler

• DAD31165-EC49-48EA-A6DA-88DF50624DBC.webp
    DAD31165-EC49-48EA-A6DA-88DF50624DBC.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 42
  • 0CC55782-BA7C-4168-8AA7-0A65BD1DBAEC.webp
    0CC55782-BA7C-4168-8AA7-0A65BD1DBAEC.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 40
Kaderimizi Suriyeliler belirledi cidden 2 milyon oy farkı var ama 2 milyondan fazla yabancı seçmen olduğundan adım kadar eminim bunlar olmasaydı şu an mutlu bir sabaha uyanıyor olabilirdik .Sadece eski yaşadığım mahallede bildiğim bir binadan 10 tanesi oy kullandı varın Türkiye genelini siz düşünün işte .Erdoğan kazanmak için her şeyi yaptı mülteci göçmenler bu yüzden bir günde 100 binlerce denetimsiz elini kolunu sallayarak ülkeye geldi .Bir avmde bile kontrol edilmeden içeri giremiyorum ama bunlar sapık mı cani mi ülkelerinde seri katil mi ne oldukları belirsiz hepsi koşa koşa geldiler bunlar iyi günlerimiz daha da kötüleşecek içim hiçbir şekilde soğumuyor hala çok üzgünüm
Türkiye’yi her şeyiyle bir Ortadoğu ülkesi yapmak tek amaçlarıydı başardılar çok üzgünüm

Bunları ben de yapmaya başlayacağım artık.
Yardım derneğinde kız çocuğu okutuyorduk,ana babaları Akpye oy veriyor hepsinin. Hadi gel sorgulama şimdi kendini? Söyleyince kızıyorlar, yardımı başa kakmak için mi yaptın diyorlar. Başa kakmıyorum ki,kendime kızıyorum. Hümanist kalmak için kendimi sorguluyorum sadece.
Anında kes bunlar boyle bızım ustumuzden gecınip 'Allah erduvandan razı olsun' ve
'ekonomiye nolmuş nesi varmıs sankı' filan oluyorlar

Bırakalım ebelerini tersten görsünler

Anında kes bunlar boyle bızım ustumuzden gecınip 'Allah erduvandan razı olsun' ve
'ekonomiye nolmuş nesi varmıs sankı' filan oluyorlar

Bırakalım ebelerini tersten görsünler
Geçen gün kahvaltılık alırken kadının biri yardım istedi satıcıdan adamda yüz vermedi,sonra bunlar yardım alıyor biliyoruz buraya gelip bide bizden para istiyor dedi.Gelde küfretme şimdi bu kadına.

Geçen gün kahvaltılık alırken kadının biri yardım istedi satıcıdan adamda yüz vermedi,sonra bunlar yardım alıyor biliyoruz buraya gelip bide bizden para istiyor dedi.Gelde küfretme şimdi bu kadına.
Ohhh bu hikaye beni çok mutlu etti
Bizler gibi tepki koyanlar varmış demek

Çok ilginçtir ki yurt dışında göçmenler demokratlara(sol diye nitelendirilen) oy verirken Türkiye'de cumhuriyetcilere(sağ diye nitelendirilen, muhafazakar milliyetçi) oy veriyor.

Yani Almanya'daki(örnektir) yaşayan göçmenlerin çoğu sol cenaha oy verirken Almanya'daki kalış süresi arttıkça veya orada doğup büyüdü ise bu terse dönüyor. Yani o ülkeyi benimseyip bir anda soldan sağa kayıp Almanya'nin daha fazla göç almasını istemeyen bir tavır takınıyorlar.

Yani belki 30-40 sene sonra Suriyeli mülteciler kapıları kapatın kimseyi almayın bu nedir yahu diyecek.

Bu arada bunlar Suriyeli mülteci de değil, bunlar 1979'da Rusya'nın Afganistan'ı işgal etmesi sonucu oradan kaçıp kuzey Irak, Kyzey İran ve Suriye'ye yerleşen korkakların torunları. Yani bunların geninde barut kokusunu duyduğu zaman kaç sinlayi devreye giriyor.

Benim yaşadığım yer Midilliye en yakın nokta ve mülteciler buradan Midilliye geçiyor. Bende onları izlerken şunu diyorum;

Vatanını savunurken ölmeyenler ege sularında boğulup ölsün.

Çok acımasız değil mi? Şu doğanlar büyüyünce bu yazdıklarımı hatırlarsınız umarım.

Bunlar benim din kardeşim filan değil, bunlar Müslüman bile değil. Ne namaz kılarlar ne oruç tutarlar elleri şeyinde ona buna bakar.

Daha çok yazacağım şey varda bizim gibi tembel topluma müstahak bu ama asla yorumlarım seçim sonucu ile.alakali değildir.

10 kişiye asgari ücretin uzerinde maaş vereceğim hadi gelip benim fabrikamda ise başlasınlar. 1 tane başvuru yok, görüşmeye gelen bile yok telefon ediyor maaşı soruyor 15.000 diyorum yok diyor kapatıyor yüzüme. Sanırsın adamda 2 dil var, yüksek lisanslı. Adam liseyi bile bitirmemis.

Actırmayın bana ağzımı söyletmeyin kötüyü. Krizden öncede durum aynıydı çalışacak personel sıkıntısı hep yaşadım ve hala yaşıyorum.

Konuyu nereden nereye geldi :)

Evet annem bunu senelerdir yapar,git Tayyip beyden iste der hepsine.
En güzeli de bu galiba
Birde suratına düşmanca bakıyorlar neden para vermiyorsun gibilerinden ne verecem ona vereceğim parayla sokaktaki sevimli dostalrımıza mama alıyorum.

Yani Almanya'daki(örnektir) yaşayan göçmenlerin çoğu sol cenaha oy verirken Almanya'daki kalış süresi arttıkça veya orada doğup büyüdü ise bu terse dönüyor. Yani o ülkeyi benimseyip bir anda soldan sağa kayıp Almanya'nin daha fazla göç almasını istemeyen bir tavır takınıyorlar.

Yani belki 30-40 sene sonra Suriyeli mülteciler kapıları kapatın kimseyi almayın bu nedir yahu diyecek.

Bu arada bunlar Suriyeli mülteci de değil, bunlar 1979'da Rusya'nın Afganistan'ı işgal etmesi sonucu oradan kaçıp kuzey Irak, Kyzey İran ve Suriye'ye yerleşen korkakların torunları. Yani bunların geninde barut kokusunu duyduğu zaman kaç sinlayi devreye giriyor.

Benim yaşadığım yer Midilliye en yakın nokta ve mülteciler buradan Midilliye geçiyor. Bende onları izlerken şunu diyorum;

Vatanını savunurken ölmeyenler ege sularında boğulup ölsün.

Çok acımasız değil mi? Şu doğanlar büyüyünce bu yazdıklarımı hatırlarsınız umarım.

Bunlar benim din kardeşim filan değil, bunlar Müslüman bile değil. Ne namaz kılarlar ne oruç tutarlar elleri şeyinde ona buna bakar.

Daha çok yazacağım şey varda bizim gibi tembel topluma müstahak bu ama asla yorumlarım seçim sonucu ile.alakali değildir.

10 kişiye asgari ücretin uzerinde maaş vereceğim hadi gelip benim fabrikamda ise başlasınlar. 1 tane başvuru yok, görüşmeye gelen bile yok telefon ediyor maaşı soruyor 15.000 diyorum yok diyor kapatıyor yüzüme. Sanırsın adamda 2 dil var, yüksek lisanslı. Adam liseyi bile bitirmemis.

Actırmayın bana ağzımı söyletmeyin kötüyü. Krizden öncede durum aynıydı çalışacak personel sıkıntısı hep yaşadım ve hala yaşıyorum.

Konuyu nereden nereye geldi :)
0 kadar haklısınız ki,adam ailesini bırakıp kaçıyor resmen gelşp burada hayatını yaşıyor parası bile yoktur bunun karın tokluğuna çalışıyor sonrada gelip pislik yapıyorlar burada.
Vatansever olsaydı ülkesini bırakıp kaçmazdı bu şekilsiz adamlar,savaş bitti git ülkene demi gitmez rahat burada vergi ödemez ilaçparası ödemez kebab gibi ülke niye gitsin ki .

Seçimle ilgili görüşüm; hala kendini başarılı sanan ölmüş ama üzerine toprak atılmamış olan Sn Kemal Kılıçdaroğlu yerini ivedi olarak genç birine devretmelidir. Genç ile kastım İnce vb yaş grubu değil daha da gençlerdir.

Artık yeter iktidarın bu rahatlığını en büyük sorumlusu muhalefet yapamayan sözde muhalefettir.

Yok öyle olmadi o. Ama bence en büyük desteği Kılıçdaroğlu kendini aday yaparak verdi Erdoğan'a. Hala da istifa etmiyor 2028 için muallak ama 2032 seçimleri kesin bizim diyormuş öyle diyorlar 😂
Etsin etmesin ilgilendirmiyor beni. ben kendi hayatıma bakıyorum şuan . Artık bende öyle düşünüyorum biliyormusun. Atatürk unutulmasın yeter. Parti işleri beni ilgilendirmiyor artık. Amerika'da ve diğer 8 ülkede birinci çıktı neye yaradı. Ammaan istifa etmemesini bende anlamadım.

Back
X