Seçeceğim alan konusunda ikilemdeyim,yardım!

itsmezey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
104
29
Öncelikle herkese merhaba...
Ben lise son sınıf radyo ve televizyon bölümü öğrencisiyim yani meslek lisesinde okuyorum.Ve herkes gibi üniversite sınavı kapıma dayanmış durumda.Fakat beni ikilemde bırakan bir durumum var.Alan seçimi.

Çoğu öğrencide olduğu gibi benimde alan seçimi konusunda endişelerim var.
Dediğim gibi radyo ve televizyon öğrencisiyim ve bölümümde gayet başarılıyım, yeteneğim olduğu herkesçe çok bellidir. Ancak bu bölümde iletişim her şeyden çok önemlidir ve benim iletişim konusunda pek de iyi olduğum söylenemez.
Beni ikilemde bırakan bir diğer bölüm ise İngiliz dili ve edebiyatı.Ne yazık ki mükemmel bir ingilizcem yok fakat berbat durumda da değilim.Geçen yıl katıldığım mülakat sonucunda Erasmus programıyla 2-3 ülke görmüş bulundum ve bu beni ingilizceye daha da bir hevesli duruma getirdi.Ve karşıma iki yol sundu.İngiliz dili edebiyatı mı yoksa Radyo ve televizyon'dan devam mı?

Her iki alanı da çok seviyorum ve şimdiye dek karar vermiş olmam gerektiğini de çok iyi biliyorum.Ama ne kadar gecikirsem gecikeyim doğru olanı yapmak istiyorum.
İngilizcem orta seviyede, Radyo ve tv bilgim İngilizceden çok daha iyi durumda ancak ikisini de kendime çok uygun buluyorum.Meslek liseli çıkışlı olduğumdan İngiliz dili edebiyatını kazanmam belki bir seneme daha mal olacak ancak her ne kadar zaman geçerse geçsin istediğim alanda ilerlemem gerekiyor.İleride kendimi iki alanda da hayal edebiliyorum ve seçim konusunda ciddi sıkıntıdayım buraya yazarak değişik görüşlerinizi dinlemek istedim.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

İngilizce nin her şekilde ekmeğini yersin.hele de iyi bi bölümde okursan. öğretmen olabilrsin ki atamaları da iyi

Radyo tv sektöründe tutunmak zor.hadi biri tuttu elinden iyi yerlere geldin.bi aile düzeninin olması zor.setler uzun vs bi çok neden.aslınsa sen de biliyorsun
:)

Radio Tv. Ne yapiyorsan en iyisini yap. Yetenegin de o yonde gelistirebilirsin. Ingilizce her zaman ogreniliyor. Alim olmaya gerek yok.

Tabii orası öyle ancak İngilizceyi sadece öğrenmek için değil meslek edinmek içinde istiyorum.Radyo ve Tv de istiyorum çünkü gerçekten bölümü okuduğum süre boyunca hep sevdim.İki bölümde tam bana göre bu yüzden kararsızım.

Evet çok iyi anlıyorum tutunması zor tabii ama benim için pek de öyle sayılmaz yani stajımı bu sene Fox Tv'de yapacağım ve böyle bir yerden başlayınca devamını da getirebilirim diye düşünüyorum.Ve dediğine de katılıyorum ingilizcenin her şekilde ekmeğini yiyebilirim ancak benim istediğim bol para kazanmak da değil çok sevdiğim işi yapmak.Ve ben bu ikilemde hangisini daha çok seviyorum karar veremedim.Ayrıca aile düzeni beklemiyorum yani kendimi tam anlamıyla işime adamak istiyorum. :)

artıları ve eksılerı karşılaştırcaksın.2 bölüme de meyilin olabilir fakat birisi daha baskındır senin mizacına.bunu anca kendı sorgulayarak ögrenebilirsin.yazdıklarına göre radyo konusunda meyılllıgn daha fazla gıbı gelıyor bana ıletısım sorununu çözersın zaten bunlarla ılglı kurslar var.bir bölum muhakkan sende daha baskındır bunu kendıne sor ve o na yönel o alanda daha başarılı ve mutlu olursun :)

Radyo tv. İşi sıkıntılı torpilin varsa hiç durma oku tabi. Ama ingilizce daha çok kapı açar sana

Teşekkür ederim :) Hangisi bana göre daha baskın hiç bilmiyorum, son kararımı verip sınav çalışmalarımı ona göre sürdüreceğim.Hayırlısı. :)

Radyo televizyin okurdummben olsam.
Ingilizce cok onemli amcak meslegin icin bunu zaten gelistirmen gerekiyor. Bunun icin kurslara yurtdisina vs gidebilirsin. Ancak radyo televiyonu kursta ogrenemzsin

Radyo tv. İşi sıkıntılı torpilin varsa hiç durma oku tabi. Ama ingilizce daha çok kapı açar sana

Torpilden çok işe alınabilirim yani işsiz kalma olasılığımın olmadığını düşünüyorum.Daha üniversite okumamama rağmen birkaç yayıneviyle çalıştım.Dediğim gibi Radyo ve Tv alanında gayet yetenekliyim ancak İngilizce'ye gerçekten hevesim var.İkisini birden okumam mümkün olsaydı yapardım. :)

Ingiliz dili edebiyati zor..cok emek.istiyor yurttaki oda arkasimdan biliyorum.1 senenize mal olacak demissini 1 sene de hazirlik toplamda6 yil emek vermeniz gerekiyor o acidan bi dusunun belki zorluğu size of dedirtebilir keske diyebilirsiniz...diğer bölüm icin iletisimim iyi degil demissiniz o sektöre girdikten sonra ister istemez gelisecektir staj yaptığınızda dedigimi anlayacaksiniz sizin konusmalarinizdan rtv fikri daha iyi geliyyor gibi anladim.. size tavsiyem artilatini eksilerini size ve hayatiniza getirileri goturuleri yazin iki bolum icinde hangisi mantiginiza yatiyorsa onu secin son olarak da icinizde hangisi daha baskinsa cunku sevmek en onemlisi.. mesleğini sevince insan zorlugu gozune batmıyor.

Benim arkadaşımda 4 yıllık mezun iş bulamadı. K isimli büyük şirkette ilaç şirketilerinde staj yaptı ama nafile. Eger sen gerçekten ben iş bulabilirim diyorsan r.tv oku

Görüşünüz beni biraz korkuttu ama çok teşekkür ederim.İnsanın sevdiği şey için her zorluğa katlanabileceğine inanıyorum.Ve ikisini de çok seviyorum.Dediğiniz yöntemi uygulayıp son kararımı vereceğim.Tekrar teşekkürler. :)

Görüşün için teşekkür ederim. :)

Üniversiteye basladigim sürecteki bir takim egitim politika sorunlari sebebiyle istedigim bölümü okuyamadim. Radyo televizyon okumak istiyordum. Insallah ikinci univeriste olarak okumak istiyorum. Hayalin neyse onu yap hayaline sahip cik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…